Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Tinklinio fanatui – du garbingi apdovanojimai

Tinklinio fanatui – du garbingi apdovanojimai

Beveik pusę šimtmečio savo gyvenimo Vytautas Juozas KIRKLIAUSKAS paskyrė tinklinio pamainos ruošimui Kauno miesto tinklinio sporto mokykloje, kurioje 48-erius metus treniravo jaunuosius tinklininkus ir išleido 28 jų laidas. Po sporto mokyklų reorganizacijos Kaune mokykla pakeitė pavadinimą į Kauno centro sporto mokyklą, o dabar ji įgavo dar naujesnį - „Startas“.

- Nelengva misija buvo surinkti tris komandas penktokėlių ir treniruoti juos iki 12-tos klasės, o po aštuonerių metų išleistuvių ceremonijoje išsiskiriant nubraukti ašarą, - aiškina treneris. – Sunku buvo skirtis su visomis paruoštomis komandomis bet ypač su tomis, kurios iškovodavo Lietuvos vaikų, jaunučių arba jaunių čempionatų auksinius medalius.

Treneris V.J.Kirkliauskas ruošė ir Lietuvos jaunimo moksleivių rinktines. Padėjo organizuoti Lietuvos bei Kauno tinklinio pirmenybes, šalies taurės turnyrus. Penkis dešimtmečius teisėjavo salės bei paplūdimio tinklinio varžybas. Aktyvus pagalbininkas ir Kauno tinklinio mėgėjų lygai, kuri po metų švęs 10 metų sukaktį. Tarp daugelio V.J. Kirkliausko apdovanojimų puikuojasi „Sporto garbės kryžius“, kurį už nuopelnus įteikė Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Vytautas Juozas Kirkliauskas šiemet šventė 70-ąjį gimtadienį. Jo apdovanojimų kolekcija dar pasipildė dviem. Jubiliejaus proga Lietuvos tautinis olimpinis komitetas už nuopelnus olimpizmui jubiliatą apdovanojo prizu “Citius Altius Fortius”, o Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės įteikė padėkos medalį “Gratitudo” už indėlį į tinklinio sporto plėtotę Lietuvoje.

M. Baranauskas

LTOK_prizas__1_.jpg
 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 7359