Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LŽŪU vs MARITO (0:3)

"Marito" pergalė užtikrino jų vietą stipriausių komandų ketvertuke

"Marito" pergalė užtikrino jų vietą stipriausių komandų ketvertuke

Balandžio 13 dieną, 20.00 val., Lietuvos Žemės Ūkio universiteto sporto salėje, kovoti dėl patekimo į pusfinalį atsakomosiose rungtynėse susitiko "A" lygos komandos - "LŽŪU" ir "Marito". "LŽŪU" tinklininkams šios rungtynės turėjo didelę svarbą, nes praėjusį susitikimą jie pergalę paleido iš rankų. Todėl šį kartą aikštelėje visų rungtynių metu virė atkakli kova, tačiau "Marito" komanda, kurioje buvo vos šeši žaidėjai, sugebėjo parodyti savo ambicijas ir nugalėti priešininkus sausu rezultatu 0:3.

Pirmąjį setą geriau pradėjo "LŽŪU" tinklininkai, jiems pavykdavo gerai apsiginti bei organizuoti atakas. Iki pat vidurio seto komandos žaidė labai kovingai, o rezultatas dažnai būdavo lygus (7:7, 10:10, 13:13). Tačiau netrukus "LŽŪU" žaidimas po truputi pradėjo byrėti ir pranašumas atiteko "Marito" tinklininkams, kurių gretose tiksliais smūgiavimais pasižymėjo A.Tarabilda. Nors išaugus solidžiam skirtumui (15:21) rungtynių baigtis atrodė jau aiški, bet "LŽŪU" tinklininkai sugebėjo pasivyti priešininkus ir įnešti į aikštelę intrigos. Ir tik apmaudžios "LŽŪU" klaidos leido "Marito" komandai nugalėti šiame sete rezultatu 23:25.

Įsilieję į žaidimą "Marito" tinklininkai antrąjį setą pradėjo rungtyniaudami daug aktyviau bei labiau susikaupę. O "LŽŪU" tinklininkams koją ypač kišo klaidos, dėl kurių priešininkai gavo daug lengvų taškų. Tokia padėtimi tik pasinaudę "Marito"tinklininkai toliau krovėsi sau taškus ir vis didino skirtumą. Nors ir "LŽŪU" komandos treneris A.Gavorka dar bandė gelbėti padėtį ir švelninti rezultatą, tačiau stebuklo sukurti nepavyko ir antrą pergalę iš eilės teko atiduoti "Marito" tinklininkams rezultatu 20:25.

Trečiasis setas prasidėjo su net keturiais rezultatyviais "Marito" komandos nario M.Mikalausko padavimais, kurių niekaip nesugebėjo priimti "LŽŪU" žaidėjai. Taip gana lengvai "Marito" vėl pradėjo dominuoti aikštelėje ir krautis sau taškus. Tačiau netrukus "LŽŪU" ekipa atsigavo ir vedamii taiklių D.Juodžio smūgiavimų sugebėjo išlyginti rezultatą (14:14) ir vis aplenkti varžovus vienu tašku. Seto nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje pabaigoje, šį kartą darnaus komandnio žaidimo pavyzdį parodė "Marito" ir nugalėjo priešininkus rezultatu 23:25.    

"Marito" treneris V.Lauraitis, paklaustas aipe šias rungtynes ir tolimesnį susitikimą su "KTU - Mintonet" ekipa, teigė : "Džiaugiamės, kad laimėjom, nes šį kartą buvo santykis 50:50. Nebuvom favoritai, nes mumis traumos, ligos kamuoja, todėl nėra pasikeitimo. Na tikėkimės finaluose geriau sublizgėsim. Taip pat labai sveikinu priešininkų komandą, pažangą padarė ir tikrai kuo toliau tuo geriau žaidžia kas kiekvieną mačą. Šiandien labiausiai nugalėti padėjo mūsų moralinė dvasia, nusiteikimas. O toliau susitiksim su "KTU - Mintonet", tikrai bus nelengva žaisti".

"LŽŪU": D.Juodis 13, A.Gavorka 10 (22 naud. balai), M.Balčytis 12 naud. balų.

"Marito" : M.Mikalauskas 12, M.Ivanauskas 20 naud. balų, V.Lauraitis 15 naud. balų.

Puslapis peržiūrėtas: 1578

Komentarai