Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSM „Startas“ vs Blokada (3:2)

KSM „Startas“ išlaikė „A“ lygos ketvirtfinalio egzaminą ir nugalėjo „Blokados“ komandą

KSM „Startas“ išlaikė „A“ lygos ketvirtfinalio egzaminą ir nugalėjo „Blokados“ komandą

 Kovo 20 dieną, 18:45 Kauno Centro Sporto Mokyklos sporto salėje įvyko Aukščiausios A lygos, ketvirtfinalio atkrintamosios varžybos, kuriose šeimininkai KSM"Startas" privalėjo išlaikyti "B" lygos komandos "Blokados" mestą iššūkį. Pagal nuostatus "Blokadai" nugalėjus varžovus, pastarieji būtų baigę pasirodymą "A" lygoje ir savo vietą užleistų "Blokadai", o ši tęstų kovą dėl apdovanojimų "dviem frontais" t.y. "A" ir "B" lygose.

 Po atkaklių penkių setų lygoje kovoje KSM „Startas“ vistik įveikė iš žemesnės pagal reitingą "B" lygos komandos „Blokada“ pasipriešinimą. Varžybos baigėsi rezultatu 3:2, šeimininkų naudai.

Varžybos prasideda gana keistai – pirmieji keturi taškai pelnomi su guzuotu kamuoliu. „Blokados“ komandai tai pastebėjus, kamuolys buvo pakeistas kitu. Pakeitus kamuolį „Blokados“ komanda toliau veržėsi į priekį. 13 žaidėjo (D.Stankevičius) ACE‘ai, KSM „Startas“ 14 žaidėjo (J.Griškevičius) klaidos, leido „Blokadai“ sėkmingai užbaigti setą. (14:25) (0:1)

Antrasis setas pareikalavo daug jėgų ir susikaupimo. Iki 8 taškų žaidimas vyko taškas į tašką: viena komanda demonstruoja susižaidimą, po jo seka klaidos, vėliau viskas kartojasi kitoje pusėje. Daugiau klaidų daro KSM „Startas“ komanda, o „Blokada“ didina taškų skirtumą. Bet trys iš eilės, 14 žaidėjo (J.Griškevičius) , ACE‘ai lygino rezultatą (22:22). Vėliau sekusios KSM „Starto“ klaidos atidavė antrojo seto pergalę „Blokadai“ (24:26) (0:2)

Trečiojo seto pirmieji 6 taškai „sausai“ keliavo KSM „Starto“ komandai (6:0). Įpusėjus setui „Blokada“ stengėsi prisivyti varžovus – čia vėl žaidimas taškas į tašką. Besibaigiant setui, „Blokados“ komandai parodoma geltona kortelė, už nesiskaitymą su teisėju (23:21). Setas baigiasi KSM „Starto“ pergale. (25:21) (1:2)

Nuo pat ketvirto seto pradžios KSM „Startas“ ryžtingai kovoja ir pelno taškus (10:2). Netrūksta klaidų tiek svečių, tiek šeimininkų, aikštelės pusėse. KSM „Starto“ komandos daromi blokai – pelningi: kamuolys vis krinta „Blokados“ aikštelės pusėje. (25:14) (2:2)

Lemiamą kėlinį pradeda KSM „Starto“ pelnomi taškai. „Blokada“ sunerimsta ir pasiima pertraukėlę (6:2). Po pertraukos grįžusi KSM „Startas“ komanda toliau veržiasi link pergalės, palikdama vos vieną, kitą tašką svečių komandai. (15:9) (3:2)

Po varžybų kalbinta KSM „Startas“ komandos trenerė džiaugėsi gerais, stipriais varžovais ir pergale. Taip pat pridūrė: „Gal mums dar sunku psichologiškai ir turbūt dar fizinių jėgų ne atgavę. Nes turėjom labai sunkias čempionato varžybas. Gal todėl iš pradžių taip nesisekė. Bet pergalė yra pergalė.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 4796

Komentarai