Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

INTERVIU Andrius Gavorka: "Jeigu dirbi širdžiai mielą darbą – viską spėji..."

INTERVIU Andrius Gavorka: "Jeigu dirbi širdžiai mielą darbą – viską spėji..."

Kauno tinklinio mėgėjų lyga pristato lygos Vyr. teisėją Andrių Gavorką. Jūsų dėmesiui interviu:

Kaip galėtumėte trumpai pristatyti save, nieko apie jus nežinančiam ktml.lt puslapio lankytojui?

Tinklininkas, treneris, dėstytojas. Kauno tinklinio mokyklos auklėtinis. Pirmasis treneris – Regimantas Jagentavičius. 1997 m. baigiau LKKI (dabar – LSU), 1999 m. – LKKA (dabar – LSU) magistratūrą. Nuo 1997 m. LKKA (dabar LSU) Treniravimo mokslo katedros asistentas, nuo 2008 m. – lektorius. 1995–2006 m. žaidžiau už LŽŪU, LKKA komandas LTF aukščiausioje lygoje ir Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatuose. 1997 – 2007 m. ir nuo 2012 m. LKKA (dabar LSU) vyrų tinklinio komandos treneris ir nuo 2008 m. LŽUŪ (dabar ASU) treneris. Nacionalinės kategorijos teisėjas, sporto savanoris.

Kada pradėjote žaisti tinklinį ir kodėl pasirinkote būtent šią sporto šaką, o ne populiarųjį krepšinį?

Pradėjau treniruotis ketvirtoje klasėje (1986 m.). Tuo metu lankiau baseino treniruotes 28 vid. mokykloje ir po treniruotės užėjau į sporto salę, kur vyko tinklinio treniruotės – jose dalyvavo mano klasiokai. Taip pasirinkau tinklinį. Iš klasiokų, tik dviese baigėm tinklinio sporto mokyklą.

Kaip galvojate kuo tinklinis yra ypatingas ir kuo jis skiriasi nuo kitų sporto šakų?

Tinklinis ypatingas tuo, kad žaidimo metu, komanda su varžovu neturi kontakto – juos skiria tinklas. Kontaktas su kamuoliu yra trumpas, jo negalima nei gaudyti, nei mesti, kaip kituose žaidimuose. Tai žaidimas, kur vienas žaidėjas negali laimėti rungtynių. Tinklinyje lietimų skaičius yra ribotas, turi perduoti kamuolį savo komandos nariams.

Kokia Jūsų įsimintiniausia pergalė?

Kiekviena pergalė yra įsimintina ir svarbi. Viena iš paskutinių, kurią pasiekėme su LSU studentų komanda, buvo prieš „Marito“.

Koks Jūsų praktikoje yra įvykęs didžiausias kuriozinis įvykis tinklinyje?

Neatvyko teisėjai į rungtynes, komandos žaidė be teisėjų.

Kokia Jūsų manymu situacija Lietuvos tinklinyje? Ką reikėtų keisti kad Lietuvos tinklininkai dominuotų tarptautinėse varžybose?

Turime pasiekia svarių pergalių jaunimo paplūdimio tinklinyje. Manyčiau, kad toliau mums trukdo pasiekti rezultatų mažas finansavimas.

Kaip galvojate ar pavyks Lietuvoje tinkliniui kada nors išsikovoti panašias pozicijas kaip krepšinio?

Nemanau, kad mums reikia konkuruoti. Prioritetai susidėlioja savaime. Vasara ar laisvalaikiu, daugelis mėgaujasi tinklinio žaidimu.

Vasaros metu, esant geriems orams, Kauno pliažo tinklinio aikštelėse „virė“ kovos. Prie daugelio jų buvo net nusidriekusios eilės, norinčiųjų pažaisti. Ar tai reiškia kad vis tik tinklinis po truputį atsigauna?

Paplūdimio tinklinis visada buvo ir bus populiarus.

Ar daug yra pasišventusių tinkliniui žmonių tiek Kaune tiek Lietuvoje, kurie labiausiai prisideda prie tinklinio populiarinimo?

Manau, jei jų nebūtų, mes čia nekalbėtumėme dabar apie tai. Kiekviena sporto šaka Lietuvoje gyvuoja daugiausia dėka žmonių, kurie yra vedami idėjos.

Kokias sporto šakas be tinklinio dar mėgstate ir kodėl?

Mėgstu žaisti krepšinį, futbolą, tenisą, badmintoną. Iš kiekvieno žaidimo pasisemiu naujų idėjų.

Jūs taip pat esate ir LSU darbuotojų profesinės profsąjungos komiteto narys. Kaip Jūs suspėjate atlikti tiek daug darbų? Ar pakankamai lieka laiko šeimai?

Jeigu dirbi širdžiai mielą darbą – viską spėji.

O kaip Jūsų pavardė atsirado ASU darbuotojų sąrašuose?

Penktus metus treniruoju ASU studentų tinklinio komanda.

Ar dar surandate laiko laisvalaikiu pažaisti tinklinį savo malonumui?

Visada, kai turiu laisvo laiko.

Pakalbėkime apie Kauno situaciją. Kaip manote ar reikalingas buvo Kauno tinklinio mėgėjų lygos (KTML) atsiradimas?

Kaune trūko miesto pirmenybių. Todėl KTML atsiradimas užpildė šią tuščia terpę ir įrodė, kad Kaune yra daug tinklinio entuziastų.

Kaip galvojate ar pavyks Kauno tinklinio mėgėjų lygai atgaivinti tinklinį Kauno mieste?

Manau, kad tai jau įvyko. Lyga sėkmingai gyvuoja jau trečius metus ir komandų skaičius tik didėja.

Ar planuojate prisidėti prie KTML projekto ir ar tikite jo sėkme?

Tikiu šio projekto sėkme ir prisidėsiu, kiek galėsiu.

Ką galėtumėte patarti tiek tinklinio mėgėjams, tiek studentams norintiems treniruotis tinklinį? Nuo ko jiems reikėtų pradėti? Kur kreiptis? Kiek girdėjome turite sukūrę kažkokį naują projektą tinklinio mėgėjams (KTMC)?

Galima jungtis prie esamų mėgėjų komandų ar suburti savas ir mokytis vienas iš kito patirties. Arba kviestis patyrusius tinklinio trenerius ir kelti savo žaidimo lygį treniruotėse. Todėl, mėgėjų tinklinio lyga pradėjo įgyvendinti naują projektą. Čia laukiamas kiekvienas besidomintis tinklinio žaidimu. Tiek neturintis tinklinio pagrindų, tiek norintys pagerinti savo žaidimo techniką. Visa informacija yra KTML puslapyje.

Kaip kilo idėja įkurti Kauno tinklinio mėgėjų centrą? Kaip įsivaizduojate jį po kelių metų?

Atsiradus lygai, daugelis žaidėjų suprato, kad neužtenka tik mokėti priimti ir perduoti kamuolį. Reikia žinoti: kur stovėti aikštelėje, kaip keistis pozicijomis, kaip taisyklingai paduoti ar smūgiuoti kamuolį. Todėl atsirado norinčiųjų tobulintis tinklinio treniruotėse. Manau, ateityje susiformuos keletas grupių pagal meistriškumą, kurių žaidėjai papildys tinklinio komandas. Nuo to jiems tinklinio žaidimas bus tik įdomesnis ir patrauklesnis.

Papasakokite plačiau apie savo šeimą, ar visi mėgsta sportuoti kaip ir Jūs? Ką veikiate laisvalaikiu (jei tokio turite)?

Visa šeima mėgstame aktyvų laisvalaikį.

Pabaigai ko palinkėtumėte Kauno tinklinio mėgėjų lygai?

Tobulėti, nesustoti ties pradėtu etapu.

Dėkojame Andriui Gavorkai už interviu.

Gavorka.jpg
 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 3774