Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSU vs Bellona (2:3)

„Bellona“ laimėjo tinklinio trilerį ir iškovojo moterų „Dailiosios“ A lygos bronzos medalius!

„Bellona“ laimėjo tinklinio trilerį ir iškovojo moterų „Dailiosios“ A lygos bronzos medalius!

Mažajame finale susitiko įtemptus pusfinalius pralaimėjusios komandos. Po dramatiškos kovos pergalę iškovojo "Bellona" tinklininkės rezultatu 3:2 (25:20,22:25,20:25,32:30,15:13).

Rungtynių pradžioje komandos žaidė taškas į tašką, LSU tinklininkėms geriau sekėsi blokuoti, o "Bellona" žaidėjoms geriau sekėsi padavinėti bei žaisti puolime. Sėkmingiau seto pabaigą sužaidusios "Bellona" tinklininkės džiaugėsi gera pradžia. 

Antrąjį setą labai gerai bloke dirbo LSU ekipa, jos bloke uždirbo net šešis taškus. Varžoves į  priekį traukė aštuonis taškus sete pelniusi Iveta Sutkutė. Kova buvo lygi, komandos apsikeisdavo sėkmingomis atkarpomis ir sėkmė šypsojosi LSU merginoms.

Trečią setą kontroliavo gerą bangą pagavusios LSU studentės ir laimėjo pakankamai lengvai sete pastačiusios penkis blokus.

Ketvirtasis setas klostėsi LSU komandos naudai, kuri pirmavo 10:3, 15:7. 19:15 ir 23:16. Kai jau atrodė, kad pergalė ranka pasiekiama, savo žodį tarė "Bellona" komandos žaidėjos puolime vedamos Kristinos Kovalčikienės ir Ivetos Sutkutės. Dėka milžiniškų valios pastangų, kovodamos su nuovargiu jos mobilizavosi ir pradėjo vytis studentes. Ilgiausias rungtynių "rally's" buvo kai rezultatas švieslentėje rodė skaičius 24:22 LSU komandos naudai, abi komandos efektingai traukė kamuolius gynyboje, aukojosi, krito ir liejo emocijas. "Lūžio" tašką laimėjo "Bellona" ir išgelbėjo savo rungtynes leisdamos sau įkvėpti gryno oro. Nors abi komandos dar žaidė taškas į tašką, bet psichologinė iniciatyva jau priklausė "Bellona" tinklininkėms, kurios ir laimėjo įtemptą seto pabaigą rezultatu 32:30.

Lemiamas setas vėl vyko lygiai, jį geriau pradėjo "Bellona" žaidėjos ir pirmavo rezultatu 10:5. Tada varžovės sukaupė paskutines jėgas ir maksimaliai susikoncentravusios ne tik išlygino rezultatą, bet ir pirmavo rezultatu 13:11. Vėl pasitvirtino posakis "niekada nepasiduok" ir "Bellona" komandos puolėjos Gintare Kubiliene kartu su Kristina Kovalčikienė sėkmingai žaidusios atakoje viso seto metu padėjo savo komandai iškovoti labai gražią pergalę sete bei rungtynėse.

""Bellona" komanda žaidė trejas rungtynes pr tris dienas, žaidėjos juto didelį nuovargį. Džiugu, kad pavyko grįžti į rungtynes ir iškovoti saldžią pergalę."

Abiejose komandose sėkmingai žaidė atakų organizatorės, LSU tinklininkė Laura Simanavičiūtė atliko 39, o "Bellona" tinklininkė Tania Matekonis atliko net 57 rezultatyvius perdavimus. Pastaroji buvo pripažinta geriausia lygos atakų organizatore.

ACE'ų karaliene tapo Kristina Kovalčikienė.

Naudingiausia rungtynių žaidėja pripažinta 24 naudingumo balus surinkusi Iveta Sutkutė.

Puslapis peržiūrėtas: 7925

Komentarai