Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: RAUDONDVARIS vs ASU (1:3)

"ASU" iškovojo pergalę prieš "Raudondvarį"

"ASU" iškovojo pergalę prieš "Raudondvarį"

Ketvirtadienio (11.29) vakarą Raudondvario gimnazijoje įvyko KTML C lygos rungtynės tarp šeimininkų "Raudondvaris" ir svečių "ASU". Po labai gražaus ir įtempto mačo laimėjo svečiai rezultatu 1:3. Rungtynės buvo pilnos rezultatyvių blokų, komandinio žaidimo ir techniško tinklinio. Komandų lygiavertiškumas davė adrenalino ne tik žaidėjams, bet ir jas stebėjusiems žiūrovams.

Pirmasis setas prasidėjo „ASU“ padavimu. Nors pradžioje šeimininkai iškarto „griebė jautį už ragų“ ir įsiveržė 5:3, tačiau nesutrikę svečiai, laimėję atkarpą 0:6, netrukus persvėrė rezultatą. Bet po rezultatyvios atkarpos „ASU“ pradėjo daryti klaidas, žaidėjai nejautė vienas kito ir jų žaidimas pradėjo byrėti. Setui artėjant į pabaigą „Raudondvaris“ turėjo saugų 6 taškų pranašumą – 20:14. Saugus pranašumas atrodė tik žiūrovams, bet ne svečių komandai. Jie parodė savo kovotojų charakterį ir puikiai sužaidę, kaip komanda jie laimėjo seriją 0:8 ir persvėrė rezultatą 20:22. Tuo metu šeimininkai buvo priversti imti pertraukėlę, kad rastų būdą, kaip sustabdyti varžovus. Iškart po pertraukėlės „Raudondvaris“ gražiai susižaidė ir laimėjo 4 taškus iš eilės. Atsakingai ir neskubėdami šeimininkai pabaigė setą ir jį laimėjo 25:23.

Antrasis setas buvo dar labiau įtemptas. Kova vyko nuo pat pirmų padavimų ir komandos kovojo dėl kiekvieno taško. Šiame kėlinuke tarp komandų nebuvo didesnio skirtumo kaip 3 taškai. Nors ne žymia persvara, bet didžiąją dalį seto priekyje buvo „ASU“ vesdama 1-2 taškais. Tik pačioje seto pabaigoje „Raudondvaris“ persvėrė rezultatą 24:23. Atrodė, kad šeimininkai vėl laimės minimaliu skirtumu, bet svečiai buvo stipresni šioje atkarpoje ir ją laimėjo 0:3 bei išlygino serijos rezultatą 1:1. Šeimininkai šiame kėlinuke suklydo 9 kartus ir atliko 3 rezultatyvius blokus, svečiai padarė 5 klaidas ir atliko 4 rezultatyvius blokus. Po seto 24:26.

Trečiajame sete dominavo svečių komanda. Nuo pat kėlinuko pradžios iniciatyvą paėmę „ASU“ ją išlaikė iki pat pabaigos. Setui įpusėjus jie turėjo 6 taškų pranašumą 7:13. Eigoje svečiai tik padidino jį. „Raudondvario“ tinklininkai atrodė pavargę ir vangūs. Jų žaidimas sulėtėjo. Komandinis žaidimas taip pat sustojo jie atliko vos 8 asistus. Nors abi komandos klydo nedaug ( klaidų santykis 6/4) tačiau svečiai gerai gynėsi ir atliko 4 rezultatyvius blokus, jų atakos rutuliojosi viena po kitos ir dažniausiai baigdavosi tašku. Puikiai susižaidę „ASU“ pademonstravo komandinę dvasią ir laimėjo 3 setą 18:25.

Ketvirtajame sete kova užvirė iš naujo. Pralaimėti nenorėję šeimininkai stengėsi, kaip įmanydami išlyginti serijos rezultatą. Pirmoje pusėje vyko taškas į tašką kova ir kėlinukui einant į antrą pusę svečiams pavyko įsiveržti 9:12. Tačiau tai truko tik akimirką, nes „Raudondvaris“ atsakė rezultatyvia serija ir persvėrė rezultatą 13:12. Po įnirtingos kovos setui artėjant į antrą pusę „ASU“ pavyko palaužti varžovus ir jie įgijo apčiuopiamą persvarą 12:19. Šeimininkai pradėjo daug klysti, kilo ginčai tarp žaidėjų ir jiems nebepavyko prisivyti priešininkų. „Raudondvaris“ suklydo 10 kartų, o jų varžovai – 5. Po seto 18:25.

Po rungtynių šeimininkų kapitonas Rapolas Kymantas sakė: „Jie buvo akivaizdžiai stipresni. Ateity stengsimės pasitaisyt.“

„ASU“ kapitono Mindaugo Kinderio komentaras: „Rungtynės buvo įtemptos, energingos. Pradžioje atsipalaidavę buvom ,bet vėliau susiėmėm. Geros labai varžybos buvo.“

„Raudondvario“ komandoje buvo naudingiausias ir atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų Rapolas Kymantas, rezultatyviausias buvo Evaldas Vėlavičius.

Svečių gretose buvo naudingiausias ir atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų Julius Gaučas, o rezultatyviausias buvo Sigitas Labanauskas.



 

Puslapis peržiūrėtas: 1189

Komentarai