Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Naktis vs Važiuojam Džesika (1:3)

,,Važiuojam Džesika“ tapo ,,Žalių“ D lygos čempionais

,,Važiuojam Džesika“ tapo ,,Žalių“ D lygos čempionais

Balandžio 12d. 20 val. įvyko ,,Žalių" D lygos Didysis finalas. Kuriame dėl pirmosios vietos ir aukso medalių kovojo ,,Naktis" ir ,,Važiuojam Džesika" komandos. Po atkaklios ir permainingos keturių setų kovos nugalėjo ir čempionais tapo viso sezono metu lyderiavusi ,,Važiuojam Džesika" ekipa - 1:3 (25:23; 10:25; 18:25; 28:30).

Pirmojo seto pradžioje geriau sekėsi ,,Važiuojam Džesika" ekipai. Įgavę pranašumą, nors ir nedidelį, (5:8; 8:12) jie užsivedę rinko taškus ir atrodė nesustabdomi. Tačiau ,,Naktis" surado savąjį žaidimą ir parodė, kad dėl aukso medalių reikės nemenkai pakovoti. Jie, vedami D.Valiūnas, taškas po taško rengė rezultatyvias atakas. Seto pabaigoje ,,Važiuojam Džesika" dar bandė pasipriešinti ir laikėsi įsikibę varžovų, tačiau seto pergalė atiteko ,,Naktis" ekipai - 25:23 (1:0).

Po pralaimėto seto, antrajame, ,,Važiuojam Džesika" triuškino savo varžovus. ,,Naktis" pasimetė ir prarado savąjį žaidimą, ekipa savo jėgomis pelnė vos kelis taškus. Tuo tarpu, įgavę pagreitį, ,,Važiuojam Džesika" tinklininkai ir toliau be vargo rinko taškus (10:18), ir seto pabaigoje spurtuodami septynių taškų atkarpa negailestingai įveikė priešininkus šiame sete - 10:25 (1:1).

Trečiasis setas prasidėjo lygia kova - 5:5. Tačiau vėl, lyderiavusi ,,Važiuojam Džesika" ekipa ėmėsi iniciatyvos žaidime. Beveik visos rengiamos atakos virsdavo taškais ir pranašumu prieš varžovus ( 5:11; 12:18). Abi ekipos nevengė statyti viena kitai sienų. Tačiau, ,,Naktis" komandai pritrūko jėgų žaidime, iki seto pabaigos jie nesugebėjo rezultato perversti į savo pusę - 18:25 (1:2).

Ketvirtasis setas buvo pats atkakliausias. Seto pradžioje geriau pradėję žaisti ,,Važiuojam Džesika" tinklininkai su D.Juodka ir O.Andrulis priešakyje,  iki seto pabaigos buvo priekyje, ir jau rodos žinojo, jog nugalės jie. Tačiau naktis sumaišė visas kortas ir surengė gražią atakų seriją išlygindami rezultatą 21:21. Tada ir prasidėjo žaidimas taškas į tašką. Tiek ,,Naktis", tiek ,,Važiuojam Džesika" buvo susikaupusi kaip niekada ir bandė tiksliomis atakomis pelnyti taškus, paskutiniaisiais taškais komandos taip pat ir klydo, žaidimas užsitęsė iki 30-ojo taško. Kol pagaliau paaiškėjo, jog D lygos čempionais tapo, be pralaimėjimų sezoną sužaidusi ,,Važiuojam Džesika" ekipa, komanda pasipuošė aukso medaliais 28:30 (1:3).

Po rungtynių vyko apdovanojimai, kuriuose taip pat buvo išrinkti ,,Žalių" D lygos geriausieji:
Eisų karaliumi tapo Rimas Bajorinas (Nemunas - 2);
Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs žaidėjas - Vilius Aleksandravičius (Korys);
Daugiausiai blokų pastatęs - Karolis Mačiulis (Naktis);
Naudingiausias rungtynių žaidėjas Dominykas Juodka (Važiuojam Džesika);
Naudingiausias D lygos žaidėjas Benediktas Prekeris (Pervesk.lt).
 

Puslapis peržiūrėtas: 4800

Komentarai