Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Tinklo draugai vs Marito (3:2)

Penkių setų kovoje namuose "Tinklo draugai" palaužė "Marito" ekipą (VIDEO)

Penkių setų kovoje namuose "Tinklo draugai" palaužė "Marito" ekipą (VIDEO)

 Rungtynių ištraukos.

Kovo 23d. 18:45val., Kauno centro sporto mokyklos sporto salėje įvyko "A" lygos rungtynės. Jėgas surėmė aikštelės šeimininkai - "Tinklo draugų" ekipa ir svečių teisėmis pasirodę "Marito" tinklininkai. Po įtemptos penkių setų kovos pergalę išplėšė "Tinklo draugų" ekipa, rezultatu 3:2.

Prasidėjus pirmajam setui šeimininkų ekipa į aikštelę žengė tvirtai ir užtikrintai. Nuo pat pirmųjų taškų rodė savo pranašumą ir neleido svečiams užsivesti, bei pradėti žaisti savąjį žaidimą (8:5; 16:14; 22:19). Vis tik vienas kito raginami raginami "Marito" ekipos tinklininkai seto pabaigoje sugebėjo atrasti savąjį žaidimą, nustojo daryti klaidas ir pasivijo savo varžovus (22:21; 24:24). O tada užvirė tikras nervų karas... Ekipos pradėjo mainytis rezultatyviomis atakomis, kovojo dėl kiekvieno kamuolio net ir sunkiausiomis situacijomis. Vis tik parako daugiau turėjo "Tinklo draugų" ekipos tinklininkai, kurie, kad ir iššvaistę persvarą sugebėjo sustabdyti priešininkus ir laimėti pirmąjį setą. Labiausiai prie šio seto pergalės prisidėjo R.Vaškevičius, kuris ne tik pelnė daug taškų, bet ir padėjo galutinį tašką pirmajame sete. Seto baigtis - 29:27 (1:0).

Nuo pat antrojo seto pradžios šeimininkų ekipa iškart ėmėsi iniciatyvos. Jau seto viduryje skirtumas tarp ekipų buvo gana didelis - 13:8. "Marito" ekipos tinklininkams sunkiai sekėsi regzti rezultatyvias atakas ir pelnyti taškus, o taip pat ir klaidų darė nemažai. Vis tik, esant rezultatui 21:17, svečiai spurtavo įspūdinga atkarpa 7:0, po kurios jau šie diktavo antrojo seto pabaigą. "Tinklo draugų" ekipos tinklininkai sugebėjo atsigauti ir pasivijo varžovus (23:24), tačiau šiame sete sėkmė šypsojosi - "Marito" ekipai, kurie užbaigė antrąjį setą. Antrajame sete labiausiai išsiskyrė "Marito" ekipos puolėjas - V.Lekavičius, kuris šiame sete pelnė net 12 taškų ir šios dienos rungtynėse, surinko net 35 naudingumo balus. Antrasis setas baigėsi rezultatu - 23:25 (1:1).

Trečiąjį setą pradėjo "Marito" ekipa. Po antrojo seto pergalės, lyg ant sparnų žaidę svečiai, nuo pat seto pradžio tiesiog triuškino savo varžovus (4:11). Jaunieji tinklininkai daug klydo, didžiąja dalį smūgių, varžovai užblokuodavo, arba apsigynę paversdavo lengvais taškais. Puikūs A.Zubavičiaus pakelti, kamuoliai, komandos draugų paversti taškais, atvedė i trečiojo seto pergalę svečių ekipą. Seto baigtis - 19:25 (1:2).

Ketvirtajame sete vadeles savo rankose ir vėl laikė "Marito" tinklininkai. Dar seto pradžioje apsimainę keliomis rezultatyviomis atakomis, vėliau spurtavo didesniu rezultatu ir vėl diktavo savo sąlygas (9:14; 14:20). Turbūt per anksti patikėję savo pergalę, šeimininkai atsipalaidavo, pradėjo klysti, o tuo naudodamiesi "Tinklo draugų" ekipos tinklininkai rinkdami po taškelį ne tik pasivijo savo priešininkus, bet ir išsiveržė į priekį (25:24). Užsivedę jaunieji tinklininkai troško pergalės, nugalėti "A" lygos favoritus, kas jiems suteikė daugiau motyvacijos, o ir sėkmė šiame sete šypsojosi jiems. Dar dvi rezultatyvios atakos ir šeimininkai laimi ketvirtąjį setą, bei išlygina setų rezultatą - 26:24 (2:2). 

Išlyginus setų rezultatą - 2:2 užvirė įtempta kova. Nors penktojo seto pradžia buvo ganėtinai lengva "Marito" ekipai (8:10), kiek vėliau jiems ir vėl koją kišti pradėjo padarytos klaidos (13:12). Užsivedusios ekipos aukojosi dėl kiekvieno taško, puikiai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Visos salės palaikomi šeimininkai, po ketvirtojo seto pergalės sugebėjo rasti jėgų kovoti lemiamajame sete, daug agresyviau žaidė puolime, ko pasekoje išplėšė pergalę penktajame sete ir šios dienos rungtynėse! Setas baigėsi rezultatu - 16:14 (3:2).

Po rungtynių kalbintas "Marito" ekipos treneris V.Lauraitis, sakė: "Na ką, buvo paskutinės varžybos. Smagiai pasižaidė, nei vienai nei kitai komandai tai neturėjo įtakos, tai manau tokios ir rungtynės buvo".

"Tinklo draugų" ekipos trenerė J.Kontvainienė, sakė: "Mes labai patenkinti, nes šitos rungtynės nieko nelėmė, nei mūsų vietai, nei jų vietai. Bet pats principas, "Marito" nei karto nepralošė prieš mus, tai smagu, labai smagu. O šiaip tai parodėme charakterį, iki galo kovojome". 

 

 

Puslapis peržiūrėtas: 47191

Komentarai