Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno SRC vs Tinklida (3:2)

"Kauno SRC" iškovojo "C" lygos bronzą. (VIDEO)

 Balandžio 20 dieną, 18:30 val., Kauno Technologijos Universitete prasidėjo "C" lygos lyderių kovos. Pirmiausiai reikėjo išsiaiškinti Mažajame finale, kur susitiko "Kauno SRC" bei "Tinklidos" komandos. Nors abi ekipos buvo per žingsnelį nuo Didžiojo finalo, tačiau jėgų komandoms užteko kovoti tik dėl bronzinių medalių. Susitikimas kaip ir buvo galima tikėtis vyko labai atkakliai, aikštelėje virė emocijos, o žaidėjai kovojo dėl kiekvieno taško. Rungtynės vyko labai nenuspėjamai, tad tik po penkių setų kovos "Kauno SRC" galėjo didžiuotis garbinga trečiaja vieta "C" lygoje nugalint "Tinklidą" rezultatu 3:2.

Nuo pat susitikimo pradžios užvirė itin atkakli kova. Nors pirmieji taškais pasižymėjo „Kauno SRC“ tinklininkai (6:3) ir kurį laiką laikėsi priekyje, tačiau „Tinklida“ taip pat netylėjo ir nuolat alsavo priešininkams į nugarą. Vėliau "Tinklidos" kariauna iniciavo spurtą 2:11, po kurio įsiveržė į priekį ir žaibiškai įgijo 8 taškų persvarą (9:17). "Tinlida" neketino sustoti ir toliau sau rinkosi taškus, tad gana greitai jie užbaigė pirmąjį setą rezultatu 16:25.

Antrajame sete žaidimas buvo daug atkaklesnis, tačiau taškai svyravo labai banguotai. Kuomet viena komanda šiek tiek išsiverždavo į priekį, tada kita iš karto pasivydovo ir išlygindavo rezultatą. Toks žaidimas tęsėsi iki pat seto pabaigos ir tik tuomet "Kauno SRC" sustiprino gynybą ir privertė savo varžovus dažniau klysti. Nors "Tinklida" dar pasispardė keliais taškeliais, tačiau "Kauno SRC" nugaėlo šiame sete rezultatu 25:23.

Trečiame sete į priekį veržėsi „Kauno SRC“ ir tuoj pat vertė priešininkus ją vytis. Visgi setui įpusėjus „Tinklida“ šturmavo varžovų aikštelės pusę ir kuriam laikui perėmė pirmaujančiųjų estatefetę. "Tinklida" turėjo kelių taškų persvarą, bet 4 iš eilės taškus surinkę "Kauno SRC" vėl nusvėrė rungtynių svarstykles savo pusėn (16:14). Tiesa paskutinis žodis trečiame sete priklause "Tinklidos" žaidėjams, kurie susigrąžino pranašumą ir laimėjo rezultatu 23:25.

Nors ketvirtąjį setą komandos pradėjo gana lygiai, tačiau tuoj pat "Kauno SRC" spurtavo 9:0 ir taip stirpiai padidino savo šansus (13:5). "Tinklidos" aikštės pusėje jautėsi sumišimas, jie po truputį bandė atsakyti savo varžovams, tačiau jie buvo jau nebesustabdomi. Susirinkę solidų pranašumą "Kauno SRC" žaidėjai sutriuškino varžovus rezultatu 25:15.

Penktame sete "Kauno SRC" iš eilės pelnė 5 taškus ir taip užsitikrino sau saugų pranašumą, kuris pasikeitus aikštelės pusėmis išaugo iki 6 taškų (9:3). Toks skirtumas buvo neleistinas "Tinklidai" penktame sete, o vėliau prisidėjęs E.Norkaus ir J.Lazdausko tandemas visišai sužlugdė "Tinklidos" viltis. "Kauno SRC" šiame sete nugalėjo rezultatu 15:8. 

Paklausus "Kauno SRC" trenerės L.Kupčiūnienės apie komandos pasirodyma sezone ir šiose rungtynėse, ji kalbėjo - "Varžybų buvo gana daug, rungtyniavo net 14 komandų. Du ratus žaidėme beabejo įvairiai, o savo pogrupyje likome antri, bet paskui komanda šiek tiek išsibalansavo. Šiais metais komanda yra labai draugiška, buvo mažiau visokių vidinių negerų dalykų kaip praėjusiais metais. O šiose rungtynėse pradžia buvo labai sunki, kadangi varžovai taip pat norėjo iškovoti bronzinius medalius. Jie buvo jų taip pat verti. Na o pabaigoje mes susiėmėm ir pasistengėm nugalėti."

Taip pat apie komandos pasirodymą buvo paklaustas "Tinklidos" atsovas T. Kurklietis: " Na sezoną sužaidėm gerai, savo maksimalią jėgą pasiekėm ne pačioje pabaigoje, o truputį per anksti. O šiandien pritrūko silpnesnio priešininko. Pas mus nėra profesionalių tinklininkų, taip pat neturime trenerio."

Rungtynių video. I setas.

Rungtynių video. II setas.

Rungtynių video. III setas.

Rungtynių video. IV setas.

Rungtynių video. V setas.

 

Puslapis peržiūrėtas: 40934

Komentarai