Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Įtemptą finalą laimėję „Amber Volley“ tinklininkai susigrąžino LTF vyrų taurę

Įtemptą finalą laimėję „Amber Volley“ tinklininkai susigrąžino LTF vyrų taurę

Po metų pertraukos Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vyrų taurę kėlė Gargždų „Amber Volley“ klubas. Jis triumfavo savaitgalį Alytuje vykusiame finalo ketverto turnyre.

Baltijos lygoje rungtyniaujantis Gargždų klubas finale sekmadienį po gana įtemptos kovos 3-1 (26:24, 23:25, 25:20, 25:15) nugalėjo taurę praradusią Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ ekipą.

LTF taurę „Amber Volley“ iškovojo penktąjį sykį.

Gargždų klubas finalą pradėjo galingai – pirmavo 17:7. Tuomet šiauliečiai pademonstravo, kad taip pat atvyko kautis dėl trofėjaus ir ėmė sparčiai vytis varžovus. Pirmo seto pabaigoje rezultatas net tapo lygus 24:24. Tik tuomet „Amber Volley“ laimėjo du taškus iš eilės bei pirmą setą.

Antrajame sete jau šiauliečiai turėjo iniciatyvą ir pirmavo 15:9. Nors vėliau gargždiškiai rezultatą išlygino, seto pabaigoje pranašesni buvo Šiaulių tinklininkai.

„Amber Volley“ pranašumas ėmė ryškėti trečiajame sete, įgijusi keleto taškų pranašumą, Gargždų komanda jį išsaugojo iki seto pabaigos. Tai buvo gana rimtas lūžis, nes ketvirtajame sete „Amber Volley“ jau išlaikė gerą energiją ir pajuto pergalės kvapą. Nuo pat pradžių sete dominavę gargždiškiai pelnytai tapo LTF taurės laimėtojais.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Matheusas Veloso, 17 – Artūras Vincėlovičius, 13 – Andrejus Čmirovas.

Šiaulių komandoje 14 taškų surinko Arnas Rumševičius, 13 – Arvydas Mišeikis, po 9 – Simas Grigalaitis ir Erikas Makaras.

„Man patiko šis turnyras. Su Lietuvos komandomis žaidžiau pirmą sykį, nes su „Amber Volley“ rungtyniaujame Baltijos lygoje. Visos komandos buvo gana gero lygio, o finalo ketvertas – puikiai suorganizuotas. Esu laimingas, galėjęs prisidėti prie komandos pergalės. Visi dirbome kartu ir pasiekėme savo tikslą“, – sakė geriausiu finalo žaidėju pripažintas M. Veloso.

Šiauliečių treneris Modestras Strockis prisipažino, kad rungtynių pradžia atrodė išties baisiai.

„Labai džiaugiuosi, kad dar pirmajame sete grįžome į rungtynes. Jeigu būtume skaudžiai pralaimėję pirmą setą, tai būtų sunku grąžinti intrigą. Džiugu, kad prieš stiprią komandą parodėme gana gerą žaidimą. Suprantama, kad sunkus pusfinalis mums pareikalavo daug jėgų, tas finalo pabaigoje po truputį jautėsi. Bet kokiu atveju, mums antra vieta yra geras rezultatas“, – kalbėjo M. Strockis.

Bronzos medalius LTF taurės turnyre iškovojo Marijampolės „Sūduva“. Antrą trilerį per mažiau nei parą išgyvenę marijampoliečiai šįkart finišavo pergalingai – jie 3-2 (26:24, 19:25, 23:25, 25:23, 15:13) palaužė kovingai žaidusį Vilniaus universitetą (VU).

Marijampolės ekipai 21 tašką pelnė geriausiu mažojo finalo žaidėju pripažintas Laurynas Galdikas, 17 – Algirdas Naučius, 12 – Audrius Kasparavičius, 10 – Jonas Rakickas. VU gretose išsiskyrė Andžejus Savostenokas (20 tšk.), Artūras Vasiljevas (18 tšk.) bei Girvydas Rimeika (14 tšk.).

„Turėjome pranašumą, bet jį reikėjo realizuoti. VU gerokai sustiprino A. Vasiljevas, bet sugebėjome prisitaikyti prie varžovų aštraus puolimo, nors turėjome problemų su užtvara. Žinoma, nuovargis darė savo, todėl buvo sunku. Manau, kad bronzos esame verti ir tai atitinka mūsų pajėgumą“, – teigė „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

VU žaidėjas Tomas Gavrilonas teigė, kad vilniečiams iki pergalės pritrūko šiek tiek sėkmės.

 



 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 2554