Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Sporto fėja vs OLD Vitameda (3:2)

Didžiajame finale ,,Sporto Fėja" palaužė ,,Old Vitamedą"

Didžiajame finale ,,Sporto Fėja" palaužė ,,Old Vitamedą"

 Gegužės 18 d. 18:45 val. Kauno statybininkų rengimo centro salėje įvyko Pavasario ,,Top Sport" 6x6 taurės 2016 didysis finalas, kuriame dėl pirmosios vietos susikovė ,,Sporto Fėja" (šeimininkai) prieš ,,Old Vitameda" (svečiai). Po įtemptos penkių setų kovos pirmosios vietos laimėtojais tapo ,,Sporto Fėja" rezultatu - 3:2.

Pirmojo seto pradžioje aikštelės šeimininkai iškart ėmė regzti rezultatyvias atakas. Nieko nelaukę ,,Sporto Fėjos" žaidėjai - Gintaras Lekavičius bei Lukas Dambrauskas savo puikiu komandiniu žaidimu padėjo komandai įgyti net penkių taškų pranašumą (10:5). Be abejo ,,Old Vitamedos" nariai nežadėjo taip lengvai pasiduoti, ir stengėsi pasivyti savo priešininkus. Nors svečiai jau buvo arti savo priešininkų - 16:14, ,,Sporto Fėjos" ekipa buvo stipresnė ir laimėjo setą rezultatu - 25:20 (1:0).

Antrajame sete ,,Sporto Fėjos" ekipa nuo pat pirmųjų taškų ėmėsi iniciatyvos, spurtavo net devynių taškų atžvilgiu ir sėkmingai išsiveržė į priekį triuškinančiu skirtumu- 12:3. Nors tiek viena, tiek kita komanda darė mažai klaidų, ,,Old Vitamedai" pritrūko rezultatyviai suregztų atakų. Nors seto pabaigoje svečių komanda dar bandė stotis ant kojų bei spurtuoti, skirtumas jau buvo per didelis. ,,Sporto Fėjo" laimėjo ir antrajį setą rezultatu - 25:17 (2:0).

Kai jau atrodė, jog ,,Sporto Fėjai" iki pirmosios vietos laimėjimo liko tiek nedaug, ,,Old Vitamedos" ekipa griebė jautį už ragų bei parodė savo tikrajį norą laimėti. Iki pat trečiojo seto vidurio vyko kova - taškas į tašką. Tačiau, svečių komanda ėmė statyti ,,sienas" ir taip išsiveržė į prekį. Aikštelės šeimininkams nebepavyko užgesinti taip įsiaudrinusių savo priešininkų, ir svečiai laimėjo mačą taip suintriguodami didijį finalą. ,,Old Vitamedai" trečiajame sete taškus rinko - Artūras Mickevičius, Vaidas Kulikauskas, Kęstutis Gasevičius. Seto baigtis - 17:25 (2:1).

Ketvirtajame sete ,,Old Vitameda" vėl palaužė aišktelės šeimininkus. Viso seto metu svečiai taip ir neleido ,,Sporto Fėjai" išsiveržti į priekį. Ketvirtajame sete ypač išsiskyrė ,,Old Vitamedos" komandos žaidėjai Sergej Radčenko ir Kęstutis Bradauskas, kurie rezultatyviai kėlė kamuolius, pelnė taškus bei statė ,,sienas". Nors ,,Sporto Fėja" seto pabaigoje jau mynė priešininkams ant kulnų (16:17), visgi aplenkti priešininkų nepavyko. ,,Old Vitameda" spurtavo ir išlygino setų rezultatą. Mačas beigėsi rezultatu - 18:25 (2:2).

Penktajame sete kova užvirė iš naujo. Nors iš seto pradžios dar negalima buvo nuspėti pirmosios vietos nugalėtojų, įsibėgėjant setui pasidarė aišku, jog tai bus - aikštelės šeimininkai.  ,,Sporto Fėjos" komandos narys Gintaras Lekavičius ėmė rezultatyviai kelti kamuolius, kol Gintaras Kaštaunas vertė juos lengvais taškais. Po dramatiškos penkių setų kovos pirmosios vietos laimėtojais tapo ,,Sporto Fėjos" žaidėjai ir pasipuošė aukso medaliais, o ,,Old Vitamedos" ekipa liko antra ir iškovojo sidabrą. Seto baigtis - 15:9 (3:2).

Po rungtynių vykusiuose didžiojo finalo apdovanojimuose naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas ,,Old Vitamedos" komandos narys - Artūras Mickevičius.

Džiaugdamasis pirmąją vieta ,,Sporto Fėjos" kapitonas Gintaras Lekavičius pakomentavo - ,,Finalas buvo sunkus, bet laimėjo stipriausi".

Puslapis peržiūrėtas: 4639

Komentarai