Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

,,TOP SPORT“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos čempionais tapo ,,Joniškio baldai ‒ Vidrena“

,,TOP SPORT“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos čempionais tapo ,,Joniškio baldai ‒ Vidrena“

Kovo 23 d.  įvyko ilgai lauktos ,,TOP SPORT" Lietuvos vyrų tinklinio I lygos finalinės kovos. Alytaus tinklinio centre finalinio ketverto varžybos žiūrovams padovanojo daug emocijų bei daug gražaus bei meistriško tinklinio. Pusfinaliuose susitiko Alytaus ,,Dzūkija" su Kauno ,,Marito" ir ,,Klaipėdos universitetas su ,,Joniškio baldai - Vidrena". Na, o dėl pirmos vietos medalių kovojo kauniečiai bei joniškiečiai, dėl bronzos - alytiškiai su tinklininkais iš Klaipėdos.

Pirmajame pusfinalyje susitiko Alytaus ,,Dzūkija" ir Kauno ,,Marito" ekipos. Pirmajame sete dominavę Alytaus miesto atstovai - 25:22 įveikė kauniečius. Antrajame sete žaidimą į savo rankas perėmė Kauno miesto atstovai ir pirmavo net - 17:10, tačiau alytiškiai padarė puikų sugrįžimą, ir rezultatas greit tapo lygus - 24:24. Tačiau tuomet alytiškio padavimas skriejo į užribį, o paskutinėje atakoje alytiškiams užpulti nepavyko (24:26) ir setų balansas tapo lygus - 1:1. Trečiajame sete alytiškiai užtikrintai pirmavo ir laimėjo jį - 25:19. Ketvirtasis setas prasidėjo lygiai, tačiau seto pabaiga sėkmingesnė buvo “Marito” tinklininkams, jie laimėjo setą 21:25 ir komandoms teko žaisti lemiamą - penktą setą.Jame puikiai rungtyniavę kauniečiai - 11:15 įveikė Alytaus miesto komandą ir žengė į finalą.

Antrajame pusfinalyje savo jėgas išbandė ,,Klaipėdos universitetas" ir ,,Joniškio baldai - Vidrena". Kova buvo trumpesnė bei paprastesnė nei prieš tai buvusio, joniškiečiams užteko keturių setų, kad įrodytų, jog yra stipresni. Pirmajį setą užtikrinčiau sužaidę ,,Klaipėdos universiteto" tinklininkai sugebėjo įveikti priešininkus (25:22). Nors antrojo seto pradžioje abiejų ekipų jėgos buvo gana lygios, visgi, setui įpusėjus, puolime labiau sužibėję joniškiečiai laimi antrąjį setą, taip išlygindami rezultatą - 19:25 (1:1). Trečiajame sete vienareikšmiškai lyderiavo ,,Joniškio baldai - Vidrena", jie setą užbaigė rezultatu - 15:25. Ketvirtajame sete klaipėdiečiai savo varžovams priešinosi stipriau nei prieš tai, tačiau jie strigo puldami, todėl ,,Joniškio baldai - Vidrena" iškovojusi ir ketvirtojo seto pergalę 19:25, užtikrintu žingsniu žengė į finalines kovas dėl didžiosios taurės.

Mažajame finale tarp Alytaus “Dzūkijos” ir Klaipėdos Universiteto komandų stipresni buvo alytiškiai. Alytaus miesto komanda nuo pat rungtynių pradžios valdė rungtynes. Alytiškiams geriau sekėsi tiek gynyboje, tiek puolime, todėl žaidimas dėl trečiosios vietos užtruko tik 3 setus (25:21, 25:16, 25:19). Alytaus ,,Dzūkijos" ekipa įrodė, jog yra stiprūs ir meistriški tinklininkai todėl pasipuošė bronziniais medaliais ir iškovojo trečiosios vietos taurę.

Didžiajame finale žiūrovai intrigos taip pat neišvydo. Slogiai finale atrodę kauniečiai neturėjo jokių priešnuodžių prieš Joniškio “Baldai-Vidrena” komandą.  Kova dėl pirmosios vietos, kaip ir dėl trečiosios, vyko tris setus. ,,Joniškio baldai - Vidrena" ekipai neprireikė, daugiau setų, jog įrodytų, kas yra stipresni. Visų trijų setų metu ,,Marito ekipai trūko jėgų ir pasitikėjimo savimi, todėl joniškiečiai - 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) įveikė Kauno “Marito” ir tapo vienareikšmiškais Lietuvos I lygos čempionais!

Taip pat po finalinių kovų buvo išrinkti ir apdovanoti geriausi komandų žaidėjai. ,,Joniškio baldai - Vidrena" komandos naudingiausiu žaidėju tapo Žilvinas Bernotas, Kauno ,,Marito" ekipoje labiausiai pasžymėjusiu žaidėju varžybose buvo išrinktas Rapolas Beržinis, Alytaus ,,Dzūkijos" ekipoje - Gustas Pultarackas, na, o klaipėdiškių gretose geriausias buvo - Tomas Čižauskas.

,,Joniškio baldai - Vidrena" vadovas Dainius Kučinskas, teigė, kad labai džiaugiasi pergale, kurią iškovojo gal kiek netikėtai. ,,Reguliariajame sezone likom ketvirti, o į finalus atvykom gerai nusiteikę, gerai jiems pasiruošėm. Pusfinalyje pavyko įveikti Klaipėdos universiteto komandą 3:1, o finale, 3:0 įveikėme Kauno ,,Marito" komandą. Kalbant apie komandos žaidimą, tikrai labai gerai pasiruošėm, komanda mūsų kaip šveicariškas laikrodis - vskas labai tvarkingai, visiškai jokių problemų, gal šiek tiek gynyboje suklysdavome, bet daugiau, tiek priėmimas, tiek užtvara labai gerai sudirbo." Komandos treneriui antrino ir naudingiausiu rungtynių žaidėju išrinktas Žilvinas Bernotas ,,Nesitikėjom lengvos pergalės, taip pat nesitikėjau gauti naudingiausio žaidėjo įvertinimą, kas labai pradžiugino. Šiose varžybose, kaip ir kiekvienose kitose atidaviau visą save."

Naudingiausias Alytaus ,,Dzūkijos" tinklininkas Gustas Pultarackas: ,,varžybos buvo įtemptos. Pirmos varžybos buvo penki setai, o tie setai buvo labai sunkūs, visa komanda atidavė labai daug jėgų, deja, prieš Kauno ,,Marito" nelaimėjom, bet antrose varžybose reabilitavomės, sužaidėm puikiai ir laimėjom 3:0 ir iškovojom bronzos medalius, tai labai džiaugiuosi dėl to ir tikėkimės kitais metais šita lyga toliau gyvuos ir mes lipsim ant aukštesnės vietos pakylos. Šiandien visa ekipa buvo labai komandiška, visi labai stengėsi, nebuvo taip, kad žaidė vienas kuris nors žaidėjas, žaidėme visi, dėl to esu labai laimingas. Ačiū žiūrovams ir visiems, kurie susirinko čia."

Kauno ,,Marito" treneris Voldemaras Lauraitis kalbėjo: ,,Pirmas rungtynes sužaidėm gerai, pagal savo galimybes, buvo stiprus priešininkas. Antrose truputį pritrūko fizinio pasiruošimo, atsirado klaidos priėmime, kėlime, visuose tinklinio elementuose ir sužaidėm nelabai gerai, aišku norėjom geriau, bet yra kaip yra. Mūsų komanda yra pasikeitusi, šiemet yra daug naujų žmonių, komanda yra mėgėjiška. Kai kurie pagrindiniai žaidėjai negalėjo šiandien žaisti ir mums padėti, jeigu jie būtų buvę, manau rezultatai būtų buvę kiti. Kalbant apie varžovus, komandos buvo labai apylygės, gal Klaipėdos šiek tiek silpnesnė, bet ir tai nedaug, todėl gavosi geras turnyras."

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 9100