Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU – Mintonet vs Marito (3:2)

,,KTU - Mintomet" atkaklioje kovoje įveikė ,,Marito" (VIDEO)

,,KTU - Mintomet" atkaklioje kovoje įveikė ,,Marito" (VIDEO)

Kovo 17 d. 20:15 val. KTU Statybos ir architektūros fakulteto sporto salėje įvyko KTML „A“ grupės lyderių susitikimas tarp šeimininkų „KTU-Mintonet“ ir svečių „Marito“ komandų. Jokios įtakos turnyrinei lentelei neturinčioje, tačiau, nepaisant to, principinėje dvikovoje po itin gražios kovos pergalę šventė šeimininkai rezultatu - 3:2.


Pirmasis setas prasidėjo gana atsargiai. Nei viena, nei kita komanda nenorėdama per daug rizikuoti žaidė gana standartinį savo žaidimą, dėl ko ir rezultatas buvo apylygis. Tada šeimininkai šiek tiek sukluso ir sužaidė sėkmingesnę atkarpą, po kurios įgijo apčiuopiamą pranašumą (12:7). Nieko keisto, jog patyrusių „Marito“ žaidėjų tas neišmušė iš vėžių. Jie ramiai ir be didelių emocijų stengėsi žaisti kiekvieną tašką, pamiršdami prieš tai buvusias nesėkmes. Tai jiems davė vaisių ir neilgai trukus rezultatas jau buvo lygus (17:17). Net ir tada išjudintas „Marito“ traukinys nesustojo. Sužaidę kelias sausas atkarpėles jie pamažu didino atotrūkį nuo savo varžovų, kuriems vis sunkiau sekėsi rasti kelią pelnyti taškus. Taip tęsėsi iki seto pabaigos, kol rezultatui esant 22:24 svečių komanda pelnė „set point‘ą“ ir laimėjo pirmąjį setą rezultatu - 22:25 (0:1).


Antrajame sete šeimininkai čiupo jautį už ragų. Matydami, jog jų varžovai šiandien nenusiteikę juokauti jie demonstravo susikaupimą ir, tradiciškai vedini L. Petravičiaus, pamažu mėgino prispausti savo varžovus ir išprovokuoti juos daryti klaidas. Tai jiems iš dalies pavyko (10:6), tačiau „Marito“ žaidėjai, kaip ir galima buvo tikėtis, to neišsigando ir netrukus išlygino rezultatą (10:10). Atrodė, jog ši sausa atkarpa vėl bus atspirtis jiems toliau dideliais žingsniais lėkti link pergalės, tačiau šį karta gera „Marito“ atkarpa tapo impulsu „KTU-Mintonet“ komandai. Jie pelnė 8 taškus be atsako, kas praktiškai išsprendė visus klausimus šiame sete. Be abejo „Marito“ žaidėjai dar mėgino kabintis į žaidimą, tačiau toks didžiulis taškų deficitas net ir jiems buvo per kietas riešutėlis. Setas baigėsi rezultatu - 25:19 (1:1).


Beveik viso trečio seto nebuvo įmanoma nusakyti, kuri komanda turi iniciatyvą. Komandos keitėsi trumpomis sėkmingo žaidimo atkarpomis, trodė, jog žaidimo svarstyklės gali bet kada pakrypti į vieną ar kitą pusę, nes skirtumas nuolat buvo 1-3 taškai. Lūžis šiame sete įvyko jam artėjant į pabaigą, kuomet rezultatui esant 17:19, „Marito“ pademonstravo koncentraciją, pelnė 4 taškus iš eilės ir labai priartėjo prie pergalės. Nors atkarpa ir nebuvo itin rezultatyvi, tačiau tokiam įtemptam sete (juo labiau jam visai artėjant prie pabaigos) ji tapo lemiama. „KTU-Mintonet“ komanda dar sugebėjo sumažinti skirtumą iki 2 taškų (22:24) tačiau pergalės jų varžovai iš rankų jau nebepaleido. Šiame sete tiesiog „žvėriškai“ sužaidė S. Narvydas pelnęs net 9 taškus. Setas baigėsi rezultatu - 22:25 (1:2).


Na, o net jei tarp žiūrovų buvo tokių, kurie į rungtynes atvyko pavėlavę (t.y. tik į 4 seto pradžią), tikriausiai nei vienas jų nepaprieštarautų, jog tikrai buvo verta. Ketvirtajame sete buvo visko, ir įtampos, ir gražių žaidybinių epizodų puolime bei gynyboje, ir apsižodžiavimų tarp abiejų komandų žaidėjų. Atrodė, jog aikštelėje nuo susidariusios įtampos tuoj pradės žaibuoti. Setas vyko absoliučiai lygiai taškas į tašką, pirmaujanti komanda keitėsi net 8 kartus! Žaidėjai negailėdami savęs traukė kamuolius, po kiekvieno sėkmingo epizodo itin garsiai palaikydami vienas kitą šūksniais, kas dar labiau kaitino atmosferą. Seto kulminacija vyko, kuomet rezultatas buvo 22:23 svečių komandos naudai. „KTU-Mintonet“ žaidėjai sužaidė šaltakraujiškai ir išlygino rezultatą. Tokia seka pasikartojo dar du kartus, tačiau po antrojo ištraukto „match point‘o“ aikštelės šeimininkai nusprendė nebejuokauti, apsigynė, perėmė iniciatyvą ir sukrapštė tuos reikalingus pergalei porą taškelių. Setas baigėsi rezultatu - 27:25 (2:2).


Penktajame sete abi komandos atrodė itin susikaupę. Pirmuosiuose setuose matytų šypsenų ir linksmų replikų nebeliko nei kvapo, jas pakeitė rimtis ir koncentracija į žaidimą. Setą sėkmingiau pradėjo šeimininkai (9:6). Neilgai trukus rezultatas jau buvo lygus. Taip kartojosi keletą kartų, kuomet vienai komandai įgijus pranašumą kita nedelsiant pasivydavo. Pirmieji „match point‘ą“ turėjo „KTU-Mintonet“ žaidėjai, tačiau jo išnaudoti nepavyko. Tada sekė „Marito“ eilė, kurie turėjo 2 progas laimėti varžybas. Jiems taip pat nepavyko. Po to sekė du šeimininkų „match point‘ai“ kurių antrą jie pagaliau išnaudojo ir laimėjo šį setą rezultatu - 19:17 (3:2).


Nugalėtojų komandos kapitonas D. Mickūnas rungtynes komentavo taip: „Vertinu puikiai. Manau abi komandos šiandien nepademonstravo geriausio savo žaidimo. Galbūt šiandien laimėjo ištvermė“.


Po varžybų „Marito“ komandos kapitonas G. Gylys sakė: „Varžybas vertinu labai pozityviai, sužaidėme neblogai, komandoje vyravo normali atmosfera. Nebuvo dviejų startinio šešeto žaidėjų, tačiau sužaidėme taip kaip planavome. Galbūt šiektiek nusisuko fortūna“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 41161

Komentarai