Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (6 leidinys)

 Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (6 leidinys)

Stinga trenerių ruošti berniukus

Pasiekimais Jonavos moterų tinklinis nepertraukiamai garsina miestą. Po žymaus trenerio Alfredo Oganausko mirties, vietoje jo stojo Lija Darandovienė, kuri kartu su kolegėmis – Galina Matvejeva, Dalia Budrikaite, o dabar ir su Rosita Nevulyte, sėkmingai sporto mokykloje treniruoja mergaites ir sistemingai ruošia “Achemos” klubinei komandai pamainą. Mėgėjiška jonaviečių komanda planuoja sekančiame sezone, kaip ir vyrai, įsijungti į KTML-o pirmenybes.

Jonavos vyrų pasirodymai – banguoti. Praeityje svarių pergalių iškovodavo jonaviečių moksleiviškos ir vyrų komandos, nes sporto mokykloje dirbo tinklinio specialistai - Vytautas Gylys, o po jo Algimantas Kšivickas. Ir dabar pamaina su berniukais neruošiama, bet “sena gvardija” tinklinį populiarina mieste. Aktyvistų pastangomis 2014 metais Jonavoje įsisteigė tinklinio klubas -“Dobilas”.

-Kauno mėgėjų lygos pirmenybėse dalyvaujame nuo jos atsiradimo, jau septintas sezonas. Komandoje vien tinklinio savamoksliai išskyrus jungėją Gytį Kvederavičių. – Tvirtina, prieš du sezonus vadovavimą komandai perėmęs iš verslininko Sigito Jurgilo, dabartinis komandos kapitonas, 32-jų metų atakų lyderis - Mėrūnas Savickas (ūgis 195 cm). – Rezultatyviai puolime žaidžia dar vienas aukštaūgis, kairiarankis – Olegas Pentiochinas (46 metai-ūgis 192cm). Rungtynėse atkakliai kovoja ir kiti - Arnoldas Komičius ( 42 m.- 184 cm), Vilius Stankevičius (40-185), Tomas Tarosas (32-193), Justas Sadzevičius (27-181), Saulius Vencevičius (46-180), Audrius Balabonas (45-172), Edvinas Strebeika (43-180), Robertas Navickas (53-193). Bet reikia pripažinti, kad daugumai jų – nebejaunystė. Labai džiaugiuosi, kad mūsų komandai dėmesio skiria rėmėjas – Jonavos ”Achema”, nes vieni žaidėjai praeityje ten dirbo, kiti - dirba dabar. “Achema” - rėmėjo užrašas puošia mūsų komandos marškinėlius. Kokie pirmenybių tikslai ? Svarbiausia pogrupyje užmti ketvirtąją vietą, o po to kautis dėl “Didžiosios taurės”. Kasmet rudenį Jonavoje organizuojamas tradicinis moterų turnyras A. Oganauskui atminti. Surengiame turnyrą ir vyrams. Žaidybinės patirties pasisemti nuvykstame į Tauragę ir Pagėgius, o “egzaminuojamės” su džiaugsmu - KTML pirmenybėse.

Komanda rašo antrų metų metraštį


Dar tik antrasis KTML-o sezonas drausmingai vaikinų komandai - “Smūgis”, bet jų pernykštė vizitinė kortelė įspėja, kad su naujokais visoms komandoms skaitytis reikės. Pernai “B” lygos pirmenybėse komanda pasiekė “Mažosios taurės” finalą, bet pralaimėjusi lemiamas rungtynes – 1:3 “KCSM-Tinklo draugai” ekipai, tenkinosi antros vietos apdovanojimais. Šiemet “Smūgis” jau sužaidė pirmojo rato 6 rungtynes, iškovojo keturias pergales ir patyrė du pralaimėjimus. B pogrupyje “Smūgio” komanda surinkusi 12 taškų - įsitvirtino trečioje turnyrinės lentelės vietoje ir kovos dėl “Didžiosios taurės”.

-Žaidžiau “Smūgio” komandoje pakviestas jos įkūrėjo – Stasio Navasaičio, deja trumpai. – Su nuoskauda aiškina dabartinis komandos vadovas ir treneris Mantas Vaivada. – Po traumos, kurią patyriau varžybose teko atsisveikinti su tinklinio žaidimu. Pagijęs praradau šoklumą, dar bandžiau žaisti “libero” pozicijoje, bet supratęs, kad nedaug iš manęs naudos, pritariau Vytauto Juodiškos pasiūlymui ir užėmiau trenerio pareigas. Labai gaila, kad jis irgi po traumos paliko komandą. Lyginant sudėtį su pernykšte, pasikeitimų yra. Prie pernykščių Pauliaus Gurausko (25metai-ūgis 188 cm), Dovydo Pugevičiaus (22-181) prisijungė du, šiemet KTML-e nedalyvaujančios Vytauto Didžiojo universiteto komandos studentai, Tomas Malinauskas (22-169) ir Gabrielius Misailovas (23-191). Du KCSM trenerės Rūtos Skorupskienės buvę auklėtiniai - Paulius Rimkevičius (21-185) ir Justinas Čiučelis (23-186), bei kauniečiai – Simas Skilinskas (23-202), Rimas Bajorinas (28-190). Sudėtimi patenkintas, nors žaidimo kokybe ne visada, bet komandos tikslai ir uždaviniai pirmenybėse kitokie nei pernai. Privalome žaisti atkrintamosiose varžybose dėl “Didžiosios taurės”.

Esame dar mažai žinomi, tad ir ryšiai nedideli. Draugystę kol kas turime tik su Kazlų Rūdos ir Garliavos tinklinio entuziastais, kurie pakviečia į organizuojamus taurės turnyrus.

Kalėdinių švenčių išvakarėse, ir jau kai kuriose lygose įpusėjus KTML pirmenybėms, pirmieji ketvertai rikiuojasi taip:

“Dailioji lyga”
1 v. - Lietuvos jaunių rinkt.- 18 t. (6 rungt. 6 perg. 0 pral.)
2 v. - LSMU - 14 t. (8 r. 5 p. 3 pr.)
3 v. - “La vita volley” - 9 t. (3 r. 3 p. 3 pr.)
4 v. - KTU - 9 t. (5 r. 3 p. 2 pr.)

Vyrai “A” lyga
1 v. – “Marito” – 12 t. (4 rungt. 4 perg. 0 pral.)
2 v. - “Mintonet” – 8 t. (4 r. 3 p. 1 pr.)
3 v. - “Tinklo draugai” – (7 t. 5 r. 2 p 3 pr.)
4 v. - LSU – 6 t. (5 r. 3 p. 2 pr.)

Vyrai “B” lyga
A pogr.
1 v. - “Exleasingcar” (Marijampolė) – 18 t. (7 rungt. 6 perg. 1 pral.)
2 v. – Kauno kolegija – 15 t. (7 r. 6 p. 1 pr.)
3 v. – LSMU – 14 t. (7 r. 5 p. 2 pr.)
4 v. - JTK - “Dobilas” (Jon.) – 13 t. (7 r. 4 p. 3 pr.)

Vyrai “B” lyga
B pogr.
1 v.- KCSM 14 t. (6 rung. 5 perg. 1 pral.)
2 v .- “Vitameda” - 13 t. (6 r. 4 p. 2 pr.)
3 v. – “Smūgis” - 12 t. (6 r. 4 p. 2 pr.)
4 v. – KCSM-“Tinklo draugai” – 10 t. (6 r. 4 p. 2 pr.)

Išvardinti “B” lygos ketvertukai tęs kovą dėl “Didžiosios taurės”, o “Mažosios taurės likimą spręs -“Sporto fėja”, „Brain Storm“ Raudondvaris, KMAIK, „Blokada“, Kauno TPMC, Kauno technikos kolegija.

Kovos taip pat vyksta ir „C“ lygos „ketvertuose“. Juose kolkas geriausiai sekasi Kazlų Rūdos „Jotvingio“ ekipai sudarytai „B“ lygos Kauno TPMC komandos žaidėjų pagrindu. Apie kitų komandų pajėgumą spręsti dar gana anksti, nes sužaistų rungtynių skaičius dar nėra didelis.

Vyrai “C” lyga
1 v. - “Jotvingis” (Kazlų Rūda) – 9 t. (3 rung. 3 perg. 0 pral.)
2 v. - “Nemunas” 4 t. (3 r. 1 p. 2 pr.)
3 v. - “Smūgis” 3 t. (2 r. 1 p. 1 pr.)
4 v. – “Tinklida” – 2 t. (2 r. 1 p. 1 pr.)

P.B.

600_1.jpg

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 6967