Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (8 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (8 leidinys)

Studentiška komanda gyvena rungtynėmis

-Pernai sukūrėme komandą, sugalvojome neįprastą pavadinimą – “Brain Storm” ir su didžiausiu malonumu pareiškėme norą dalyvauti KTML pirmenybėse, nes pastebėjome, kad varžybos Kaune populiarėja, dalyvauja didelis skaičius komandų. – Pasakoja pagrindinis komandos įkūrėjas, komandos kapitonas, komandos siela, kėdainietis Evaldas Jurgelevičius (23 metai – ūgis 181 cm). – Pirmas blynas prisvilo. Atrankinėse pogrupio varžybose užėmėme 4 vietą ir į “Didžiąją taurę” nepatekome, tad kovą tęsėme, “Mažosios taurės” turnyre. Jau pirmame ture susitikome su “Smūgiu”. Pirmas rungtynes laimėjome -3:2, bet antras pralaimėjome – 1:3 ir į kitą etapą nepatekome. Ir pernai, ir šiemet dalyvaujame pirmenybėse ir tik žaidžiame, nes treniruotis neturime sąlygų. Varžybų krūvis gula ant aštuonių komandos žaidėjų. Abu Šarūnai, Andriukaitis (21 metai – ūgis 178 cm) ir Bartkus (21-186) kauniečiai, jau baigę Kauno centro sporto mokyklą, buvę trenerės Rūtos Skorupskienės auklėtiniai – jungėjai. Abu sumaniai skirsto kamuolius savamoksliams puolėjams, kėdainiečiams – Mindaugui Kažukauskui (21-194) ir Tomui Volkevičiui (19-193), uteniškiui Vyteniui Girčiui (22-193), rietaviškiui Vildijui Žustautui (23-183) ir Egidijui Dambrauskui (23-186) iš Kazlų Rūdos.

Šiemet turėjome pajėgių komandų “A” pogrupį, užėmėme 6-ąją vietą ir tarp aštuonių pajėgiausių komandų nepatekome, bet žemesnėje grupėje su 11 taškų esame lyderiai – 8 rungtynės, 3 pergalės ir 5 pralaimėjimai. Gyvenam viena viltimi – šiemet “Mažąją taurę” iškovoti tiesiog privalome.

Tinklinis labiau mėgiamas

Visur šalyje karaliauja krepšinis, tačiau Raudondvaryje taip nėra. Nuo KTML-o pradžios vyrų tinklinio komanda su didžiausiu malonumu registruojasi pirmenybėse, susimoka startinį mokestį ir žaidžia kasmet, nors rėmėjo iki šiol dar neturi.

-Tereikia dviejų entuziastų, nes vėliau, kaip ligomis, taip ir tinklinio žaidimu, užsikrečiama. – Tvirtina, nuo pat pirmojo KTML-o žaidęs visose pirmenybėse, komandos kapitonas, jungėjas Rapolas Kymantas. – Tinklinio pradžia prasidėjo nuo klubo įkūrimo. Bene didžiausi entuziastai buvo Rimas Vaičiulevičius ir Gintautas Martišius. Kaip geriausiai išmanantis, Rimas, kelerius metus stovėjo prie komandos vairo, aš žymiai jaunesnis vis mokiausi, bet vėliau, sulaukęs garbaus amžiaus jis pasitraukė iš posto, šias pareigas perėmiau aš. Pradžioje „prikabinę“ dar kelis entuziastus – Nerijų Pankevičių, Kazį Pupinį, Evaldą Vėlavičių mėgavomės Lietuvos pietvakarių asociacijos organizuojamose varžybose, bet, kai gimė KTML-as pasinėrėme į jų organizuojamų, keturi prieš keturis, pirmenybių sūkurius. Startas buvo nuostabus. Nugalėję visus priešininkus patekome į pagrindinį finalą, o jame įveikę „Titik“ komandą iškovojome „Didžiąją taurę“. Pakartoti šio laimėjimo vis nepavyksta, bet trečiajame ir ketvirtajame KTML-ų „Mažosios taurės“ finaluose kovojome. Prieš du sezonus nuotaiką komandai pakėlė prisijungęs kaunietis Tomas Stakvilevičius. Trisdešimt vienerių metų 189 cm ūgio puolėjas ne tik sustiprino priekinę liniją, bet ir kiekvienose rungtynėse mus „užveda“ kovai, nes jis mūsų komandos žaidžiantysis treneris.

- Kai prieš trylika metų baigiau Kauno tinklinio mokyklą, dar pilnai nebuvau apsisprendęs kur studijuoti. Paklausiau, trenerio V.Kirkliausko, treniravusio mūsų komandą septynerius metus, tėviško patarimo ir įstojau į Karo akademiją. Sėkmingai baigiau, sukūriau šeimą, auginu sūnelius ir vėl aš su tinkliniu. – Džiaugiasi T. Stakvilevičius. – Komandoje su senbuviais – Evaldu Vėlavičiumi (32 metai-ūgis 185 cm), Ignu Matulaičiu (19-184), Neriju Baltrukoniu (41-190), Povilu Butkumi (31-184), žaidžia dar du alytiškiai – Andrius Šerkšnas (22-193) ir Mantas Dudavičius (24-192), bet šių pirmenybių pogrupyje iškovoję vieną pergalę, palaidojom viltį žaisti stipriausiųjų grupėje. Tikiu vaikinais, jie sėkmingai kovos antro etapo rungtynėse ir iškovos „B“ lygos „Mažają taurę“.

Naujųjų metų pirmoji savaitė nebuvo skaitlinga rungtynėmis. Įvyko vienerios vyrų „B“ lygos – „Blokada“- „Brain storm“ – 0:3 ir dvejos „C“ lygos rungtynės – „Vivacolor“ – „Smūgis“ – 3:1, KMAIK – „Sporto Fėja“ – 0:3.

P.B.
Raud_600.jpg

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 7384