Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Nauja rubrika - Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (I leidinys)

Nauja rubrika - Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (I leidinys)

 Nuo šiol startuoja nauja rubrika - "Savaitinė Kauno tinklinio mėgėjų lygos pirmenybių apžvalga. Jūsų dėmesiui pirmasis leidinys.

Ruduo pakvietė naujam lygos sezonui

Su kiekvienu rudeniu KTML pradeda naująjį sezoną. Šiemet jis jau septintasis. Keturiose lygose – 35 komandos: moterų - Dailiojoje lygoje -8, vyrų – „A“ lygoje -6, „B” – 15, “C” – 7. Pastarosios lygos, kurioje žaidžiama keturi prieš keturis, komandų regisracija užtruko kiek ilgiau, tad šioje grupėje varžybos prasidės tik lapkričio 26-ąją. Beje, tobulėti ir kelti meistriškumą puikiausia galimybė, kai komandoje ne šeši, bet keturi žaidėjai. KTML vadovybės pasiūlytai idėjai greit pritarė norinčių dalyvauti komandų vadovai, tad 2010 metų pirmenybese jų žaidė net keturiolika (!).

“A” lygoje LSU, KTU,”Tinklo draugai” jau spėjo sužaisti po dvejas rungtynes. Pastarieji neiškovojo pergalės, bet tašką turi, nes pakeista taškų skyrimo tvarka. Už pralaimėjimą rezultatu 2:3 komanda gauna tašką, o laimėjusiai tenka du taškai. Trys taškai skiriami, jeigu rungtynės laimimos rezultatais 3:1 ir 3:0. Tokiais rezultatais pralaimėjusios gauna 0 taškų. Tašką savo aktyve turi jau antrąjį sezoną dalyvaujantys ir šiemet gražų žaidimą pirmose rungtynėse pademonstravę, ir tik minimaliai 13:15 penktame sete nusileidę LSU studentams, Kedainių “Laumetrio” tinklininkai. Po rungtynių komandos treneris ir vadovas Taurius Putna apgailestavo, kad turėtą pergalę paleido iš rankų,bet žaidėjams priekaištų neturėjo.

“B” lygos komandos reguliaraus etapo varžybas žaidžia dvejuose pogrupiuose („A“ - pogrupyje - 8 komandos, „B“ pogrupyje – 7 komandos).

Po sužaistų dviejų turų „A“ pogrupyje vienvaldis lyderis – “Kauno kolegija” – 5 taškai. Studentai prarado tašką rungtynėse su “Brainstorm”, kurie demonstravų gražų akiai žaidimą, bet pergalę pasiekė. Šiame sezone prie studentų komandos vairo stojo nauja trenerė – Jolanta Simonavičienė. Jau po pirmų rungtynių trenerė patikino, kad stengsis suspėti ir su vaikinais, ir daugelį metų treniruojamomis Lietuvos sporto universiteto studentėmis, rungtyniaujančiomis „Dailiojoje“ lygoje. Iš paskos studentams su trimis taškais rikiuojasi net šešios ekipos: KMAIK, Raudondvaris, “Sporto fėja”, “Exleasingcar” (Marijampolė), “JTK-Dobilas” (Jonava) ir LSMU. Įdomu pažymėti, kad jonaviečiai pradžioje vadovaujami Sigito Jurgilo, dabar - Merūno Savicko Kauno mėgėjų tinklinio lygoje žaidžia nuo jos įsikūrimo, tai marijampoliečiai, (komandos vadovas Ramūnas Paškevičius), praeityje dalyvavę Lietuvos pietvakarių tinklinio asociacijos pirmenybėse, jau pernai domėjosi sklandžiai vykstančiu tinklinio renginiu Kaune, o šiemet nutarė jame dalyvauti.

Kitame „B“ pogrupyje lyderių trejetuke: “Smūgis”, KCSM ir “Vitameda” – po 6 taškus. Kam pavyks išsilaikyti tarp lyderių paaiškės po sekančio turo rungtynių, nes KCSM jaunieji tinklininkai lapkričio 23 d. (trečiadienį) žais su kita šios mokyklos komanda, o kiti du lyderiai tarpusavyje susitiks lapkričio 24 d.

„Dailiosios“ lygos komandos, išskyrus KTU taip pat sužaidė po dvejas rungtynes. Abi pergales iškovojo ir su 6 taškais lyderio pozicijoje - Lietuvos merginų (gimusių 2000-01 metais) rinktinė, kuri ruošiasi 2017 metų Europos jaunių čempionatui. Lietuvaičių pogrupio varžybos vyks sausio mėnesio pradžioje Kauno sporo halėje. Atsakingoms varžyboms šią rinktinę daugiau nei metus ruošė garbaus amžiaus treneriai, legionieriai iš Ukrainos – V.Perebeynos ir V.Mestečkin. Nuo rudens abiems treneriams sutartys pasibaigė ir prie rinktinės dabar jaunas treneris S.Matikonis. Sekančias rungtynes Lietuvos jaunių rinktinė žais lapkričio 23 d. (trečiadienį). Dviem taškais nuo lyderių atsilieka LSU ir “KCSM-Heksa”.

P.B.

 

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 5316