Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (7 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (7 leidinys)

Vaikinus ir ne tik treniruoja - nauja trenerė

Šiandieninis jaunimas, gavęs brandos atestatus, dažniau mokytis veržiasi ne į aukštasias mokyklas, bet į kolegijas. Besimokantys tris metus Kauno kolegijoje studentai, turi puikias sąlygas ne tik įgyti specialybę, bet ir laisvalaikį praleisti sporto salėje. Tinklininkių komandą pastaraisiais metais globojo fizinio aktyvumo dėstytojas Tomas Skučas, beje, pirmose KTML pirmenybėse ir pats dar žaidė kolegijos vaikinų komandoje, tačiau neatsilikdamas nuo dabartinės mados palikti šalį, išvyko į Norvegiją. Tinklininkus varžyboms ruošė kitas sporto specialistas – Vitalijus Kazlauskas.

- Kolegijos komandas ruošiame greit, nes kasmet dalyvaujame Lietuvos kolegijų pirmenybėse, A grupėje. Kartu pabūname tik tris metus. – Aiškina buvęs prie vaikinų komandos V. Kazlauskas. – Iš varžybų į kolegiją visada grįždavome su medaliais, bet dažniausiai sidabru tviskančiais. Mat pagrindinių varžovų – Vilniaus kolegijos tinklininkų įveikti nepajėgdavome. Dabar vilniečių komanda bus dar pajėgesnė, nes nuo šių metų Vilniaus kolegija pasirašė rėmimo sutartį su stipriausia Lietuvos vyrų komanda - “Flamingo volley”.
Nuo šio sezono abi Kauno kolegijos tinklinio komandos liko be globėjų, tad vadovybei teko ieškoti sporto specialisto.

-Gavau pasiūlymą ir sutikau. – Patenkinta aiškina nauja trenerė Jolanta Simonavičienė. – Treniruosiu ne tik vaikinus, bet ir merginas. Tikiuosi su merginų komanda vargo nebus. Patirties turiu, nes daugelį metų dirbu Lietutvos sporto universitete dėstytoja ir treniruoju studenčių komandą. Manau, kad su vaikinais taip pat susitvarkysiu. Jie kovingi, kai kurie turi ir tinklinio žaidybinės patirties, lankę treniruotes sporto mokyklose. Štai komandos kapitonas Mindaugas Goris (20 metų - ūgis 182 cm) ir Mantas Samulis (20 – 188) - Kelmėje (treneris Robertas Nekrašas), Arnas Simaitis (19-177) – Panevėžyje (treneris Vytautas Skunčikas). Kiti – savamoksliai iš įvairių Lietuvos vietovių, keista, kad dabar nėra kauniečių. Visi jie pradžioje išbandė paplūdimio tinklinį, o po to susidomėjo žaidimu salėje, o dabar visose rungtynėse demonstruoja ką gali ir dar daugiau - Rokas Sirtautas (21-183), Tautvydas Kasperavičius (19-188), Dominykas Pikšrys (19-175), Aivaras Balkauskas (19-193) ir kiti. Jau susipažinau su ankstesniais komandos pasiekimais lygoje, todėl sieksime svaresnių laimėjimų.

“Lengvesnio” tinklinio pliusai ?

Visos KTML lygos turi šventinę pertrauką išskyrus “C” lygą, kurioje tinklinį žaidžia keturi prieš keturis. Nuomonių apie žaidimą sumažintu žaidėjų skaičiumi yra įvairių. Vieni teigia, kad lengviau sukomplektuoti komandą, kiti – žaidėjams įdomiau, nes dažniau liečia kamuolį ir turi galimybę greičiau tobulėti ir t.t.

-“Tinklida” mėgsta ir nori žaisti tokį tinklinį. – Tvirtina pagrindinis komandos organizatorius ir vadovas, perėmęs šias pareigas nuo 2013-14 metų sezono, 50-ties metų jungėjas ir puolėjas Tomas Kurklietis (ūgis 176 cm). – KTML-e dalyvaujame nuo lygos įsikūrimo. Tuomet komandą subūrė trenerė Lina Balčiūnaitytė. Treniruotėms rinkomės į Milikonių vidurinės mokyklos salę. Kitus du sezonus vadovu buvo Andrius Purkevič. Po dvejų KTML sezonų persikraustėme į Julijanavos katalikišką vidurinę mokyklą. Pritariu tokiam “lengvesniam” tinkiniui, nes pats žaidžiu nuo komandos įsikūrimo ir jaučiu, kad tobulėju. Be to, komandai suburti lengviau rasti keturis žaidėjus. Tai bene didžiausias pliusas. Svaresnių laimėjimų komandai iškovoti dar nepavyko, jie priekyje. Į “Mažųjų taurių” antruosius finalus iškopdavome pastoviai. Šį sezoną graži mūsų sudėtis: broliai - Aurelijus Kavaliauskas (36-186) ir Dainius Kavaliauskas (35-183), be to Ramūnas Šimkus (31-178),Arnoldas Zokas (41-187), Kęstutis Gasevičius (38-193). Liko įkalbinti Dainių Stankevičių. Jau žaidėme tris rungtynes. Iškovojome gražią pergalę prieš “Nemuno” komandą (3:2), bet patyrėme du pralaimėjimus – “Smūgiui (1:3) ir “Viva Color” (0:3). Šiuo metu mes penktoje vietoje.

“C” lygos pirmenybių pirmasis ketvertas rikiuojasi taip:

1 v. “Jotvingis” (Kazlų Rūda) – 9 taškai (3 rungt. 3 perg. 0 pral.)
2 v. “Viva Color” - 6 t. (2,2,0)
3 v. “Nemunas” – 4t. (4,1,3),
4 v. “Smūgis” - 3 t. (2,1,1)

Šventinės savaitės rungtynių rezultatas: “Viva Color” – “Nemunas” – 3:0. Rungtynės “Sporto fėja” – “Tinklida” nukeltos.

P.B.

 

 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 6998