Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (9 leidinys)

Savaitinė KTML pirmenybių apžvalga (9 leidinys)

“Norime išlikti gražios ir reikalingos"

Toks, trečius metus startuojančios KTML-e moterų komandos “La Vita Volley,” devizas.

- Jaunystėje visos mėgome sportuoti. - Su malonumu užtvirtina dabartinė komandos trenerė, vadovė Raminta Šišlienė. - Bet apie tinklinį nieko nežinojome. O mus į treniruotes, iš įvairių miesto vidurinių mokyklų, surinko tuometinės Kauno tinklinio mokyklos trenerės. Mane - Zita Jankienė, kitas - Jolita Virbickienė bei Edita Simonavičienė. O štai aukščiausia puolėja (ūgis 186 cm) ir žaidžianti komandos trenerė - Neringa Leškienė į Kauną atvyko iš Lazdijų.

Tinklinio pradmenų ją mokė tuometinis Lazdijų vaikų jaunių sporto mokyklos direktorius, tinklininkas Anatolijus Mikutovskis, vėliau treniravo trenerė Daiva Pacukonytė. Baigusi dešimt klasių perspektyvi tinklinkė įstojo mokytis į Kauno verslo ir paslaugų mokyklą ir pateko į kauniečių trenerių globą. Žaidė ne tik geriausioje šalies komandoje “Heksa”, bet ir Lietuvos jaunių, jaunimo bei moterų rinktinėse. Baigusi mokyklą tinklininkė neapsiribojo kosmetologės specialybe ir dar sėkmingai užbaigė studijas tuometinėje Lietuvos Kūno kultūros akademijoje. Įgijo dar vieną specialybę – trenerės.

-Kiek daug svarių pergalių mes pasiekėme būdamos moksleivėmis. Aplankėme daugiau nei pusę sovietinės sąjungos respublikų. Užaugome, baigėme mokyklas, įgijome specialybes, sukūrėme šeimas, bet su mielu žaidimu skirtis nežadame. - Tęsia kita komandos trenerė ir komandos kapitonė Jolanta Skučienė (ūgis 169 cm). – Nutarėme susiburti į kolektyvą ir mylimą žaidimą žaisti Kauno tinklinio mėgėjų lygoje. Ilgai ieškoti komandai pavadinimo irgi nereikėjo – “La vita volley” lotynų kalboje reiškia “gyvenimas tinklinis”. KTML-e mums jau trečiasis sezonas. Pernai pirmenybėse žaidėme mažąjame finale ir laimėję rungtynes prieš Lietuvos jaunių rinktinę - 3:2, iškovojome bronzinius medalius. Šiemet tik pirmą ir vienintelę nesėkmę patyrėme rungtynėse prieš Lietuvos jaunių rinktinę. Turnyrinėje lentelėje su 12 taškų kol kas esame trečios ( 5 rungtynės, 4 pergalės, 1 pralaimėjimas). Gerą žaidimą demonstruoja visos pagrindinės sudėties žaidėjos. Tris jau paminėjau. Dar komandoje – jungėjos, Indrė Gulbinienė (ūgis 168 cm) ir Viktorija Bagdonė (174), puolėjos, Jolita Kaminskienė (175), Simona Mačiulaitienė (177), Sonata Sirvydienė (172), Vilma Kondrotienė (175), Diana Lukoševičiūtė (175), Iveta Sutkutė (170), Liubov Makova (182). Vien dalyvavimu KTML-e nepsiribojame. Kviečiame komandas į tradicinius, tarptautinius turnyrus, kuriuos mes suruošiame, arba vykstame svetur, nes ryšius palaikome su Vilniaus, Klaipėdos, Jonavos komandomis.

Lygos prezidentas - komandos smaigalyje

-Dar neaišku koks būtų buvęs komandos pavadinimas ant mūsų marškinėlių – jei ne KTML prezidento Esmiraldo Sliežausko, pagrindinės sudėties žaidėjo, komandos kapitono, pastangos. - Aiškina komandos jungėjas Vitalijus Gubanovas. – Jam pavyko susitarti su „Sporto fėjos“ įmonės direktore Ina Kavaliauskiene ir atstovauti jos firmą KTML pirmenybėse, pavadinant komandą tokiu vardu bei pagaminti komandai sportinę aprangą, žinoma ant jos buvo uždėtas ir “Sporto fėjos” logotipas, bet neišvengta, kad kiekvienose pirmenybėse, prie pagrindinio komandos pavadinimo įtraukti ir kitus partnerių ar rėmėjų pavadinimus, kurie kas metai keisdavosi.
2011-12 metų KTML-o pirmenybėse komandos pavadinimas skambėjo taip: “Sporto fėja”&” Energijos sistemų servisas”. ESS įmonėje tuo metu dirbo didesnioji dalis žaidėjų, tame tarpe ir lygos prezidentas. Startas nenudžiugino. Patekusi į “Iššūkio taurę” jau pirmame ture komanda pasitraukė iš varžybų, nes pralaimėjo “Zenasta” ekipai. Sekančiose pirmenybėse komanda žaidė nauju pavadinimu - “Sporto fėja”& Kauno Statybininkų rengimo centras (SRC ), kur komanda buvo pasistiprinusi SRC studentais, tuomet jie iškopė į pagrindinį finalą, bet tenkinosi sidabriniais medaliais. Tiesa, pasirodymu liko patenkintas ne tik E.Sliežauskas, bet ir visi komandos žaidėjai – A.Saliamonas, D.Petrauskas, E.Kaminskas, G.Laurinavičius, M.Norušis, I.Dedura ir komandos žaidžiantysis treneris M.Karpavičius. Pakeliui į finalą vaikinai įveikė - “Tinklidą” (3:2), o pusfinalyje - Kazlų Rūdą (3:0 ir 3:1), bet nugalėti jau pažįstamo varžovo -“Zenastos” vėl nepajėgė. Susigrąžinusi pirmąjį pavadinimą, sekančiose pirmenybėse, komanda vėl pasirodė nesėkmingai. Užtat pernai ir užpernai pavyko iškovoti “Mažosios taurės” bronzinius apdovanojimus. 2014-15 metais komanda pavadinimu - “Sporto fėja”& “Top sport” mažajame finale rezultatu 3:0 nugalėjo Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) ekipą, o pernykščiame, atsikračiusi dvigubo pavadinimo, “Sporto fėja” - tokiu pačiu rezultatu įveikė Kauno centro sporto mokyklos 2-ąją komandą.

Kiti praėjusios savaitės rezultatai:

“Dailioji lyga” – “La vita volley” – LJR – 0:3, “Cukrainis” - “KCSM-Heksa” – 0:3,”La vita volley” – “Cukrainis” – 3:1.

Vyrų “A” lyga – “Tinklo draugai” – KTU - 3:1.

Vyrų “B” lyga – “KCSM-Tinklo draugai” – “JTK-Dobilas” (Jon)- 3:2, KMAIK – “Brain Storm” – 1:3, KCSM – “Exleazingcar” (Marij) – 0:3, “Smūgis” – “Vitameda” – 0:3.

Vyrų „C“ lyga – „Sporto fėja“ – „Viva Color“ – 0:3, KMAIK – “Smūgis” – 0:3,”Jotvingis”(Kazlų Rūda) –“Viva Color”- 0:3, “Sporto fėja” – “Nemunas” – 2:3, “Blokada” – Kauno technikos kolegija – 3:0.

P.B.

600_2.jpg
 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 7891