Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001 vs La Vita Volley (3:1)

Įtemptoje kovoje "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000 - 2001" namuose įveikė "La Vita Volley" ekipą

Įtemptoje kovoje "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000 - 2001" namuose įveikė "La Vita Volley" ekipą

 Kovo 18d. 11:30 val., Pilėnų pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko "Dailiosios" lygos varžybos. Aikštelėje susitiko "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinė 2000-2001" (šeimininkai) ir "La Vita Volley" (svečiai). Po įtemptos keturių setų kovos pergale džiaugėsi šeimininkių ekipa, rezultatu - 3:1.

Pirmąjį setą užtikrinčiau pradėjo "La Vita Volley" ekipa. Jos nuo pat pradžių ėmėsi iniciatyvos ir pelnė taškus, savo varžoves palikdamos užnugaryje (7:11). Nustojusios daryti klaidas, šeimininkės pradėjo rodyti gražų komandinį žaidimą, kuomet, K.Pravdinskaitės keliamus kamuolius komandos draugės vertė lengvais taškais. Svečių ekipos tinklininkėms nepavyko atremti priešininkių atakų, todėl joms sekėsi sunkiau pelnyti taškus. Setas baigėsi "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000-2001" pranašumu - 25:21 (1:0).

Prasidėjus antrajam setui šeimininkių ekipa į aikštelę žengė tvirtai ir užtikrintai. Nuo pat pirmųjų taškų rodė savo pranašumą ir neleido svečiams užsivesti, bei pradėti žaisti savąjį žaidimą (8:3; 17:13). Vis tik "La Vita Volley" ekipos tinklininkės ragindamos viena kitą seto pabaigoje sugebėjo atrasti savąjį žaidimą, nustojo daryti klaidas ir pasivijo savo varžoves (18:15; 20:18; 21:21). Viskas sprendėsi pačioje seto pabaigoje, kur šįsyk sėkmė šypsojosi "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinei 2000 - 2001", kurios pelnė 4 taškus be atsako ir iškovojo pergalę antrąjame sete, rezultatu - 25:21 (2:0). 

Trečiasis setas prasidėjo lygia kova. Vis tik neturėdamos ką prarasti, "La Vita Volley" ekipos tinklininkės aukojosi dėl kiekvieno kamuolio, fantastiškai žaidė tiek puolime tiek gynyboje. Daug ištrauktų kamuolių merginas pakilėjo lyg ant sparnų ir šiame sete jau jos kontroliavo rungtynių eigą (11:15; 20:15). Šeimininkės per anksti patikėjusios pergale, buvo visiškai nepanašios į save, išsiblaškiusios, daug klydo. Kapitonės I.Gulbinienės raginamos svečių komandos tinklininkės trečiąjį setą užbaigė pergalingai, dar neprarasdamos vilties iškovoti šios dienos pergalę. Seto baigtis - 17:25 (2:1).

Po trečiojo seto pergalės, svečių ekipos tinklininkės užtikrinčiau pradėjo ir ketvirtąjį setą (4:7). Vis tik S.Matikonio auklėtinės suėmė save į rankas ir pasivijo savo varžoves (12:12). Vėliau iki pat seto pabaigos žaidimas vyko taškas į tašką, kur nei viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu nei dviejų taškų skirtumu (16:15; 20:20; 24:25). Kelis kartus galėjusios pabaigti ketvirtąjį setą "La Vita Volley" ekipos tinklininkės klydo, kuo pasinaudojusios "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipos tinklininkės nugalėjo ketvirtąjame sete, bei šios dienos rungtynėse, rezultatu - 27:25 (3:1).

Po rungtynių kalbintas "Lietuvos tinklinio mergaičių rinktinės 2000 - 2001" ekipos treneris S.Matikonis, sakė: "Buvo labai sunku, dėl to, kad labai stipriai skiriasi noras ir tas toks troškimas, ir tos ugnelės nebuvimas pas mus tik apsunkina visą tą žaidimą. Pilnai viską turi ką reikėtų turėti tam, kad sėkmingai žaisti, tiesiog šiai dienai mes dėl nuovargio ir kitų įvairių aplinkybių, negalime prisiversti norėti. Ir būtent kol neateina tas toks kritinis taškas, kur mes turim save nugalėti ir sužaisti gale seto, ypatingai ketvirto, tada pasimatė, kad mes ištikrųjų norim, stengiamės ir kovojam, o visos rungtynės tokios buvo, kad daugiau stovėjimas, negu žaidimas. Mūsų meistriškumo užtenka šiai dienai - sakykim taip".  

Puslapis peržiūrėtas: 6713

Komentarai