Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSMS ‒ Heksa vs KSM Startas ‒ Tinklo draugai (3:2)

Po įtemptų varžybų ,,KSM ‒ Heksa'' komandai pavyko iškovoti pergalę prieš ,,KSM Startą ‒ Tinklo draugus''

Po įtemptų varžybų ,,KSM ‒ Heksa'' komandai pavyko iškovoti pergalę prieš ,,KSM Startą ‒ Tinklo draugus''

Vasario 28 dieną, 17:30 val., Vinco Kudirkos progimnazijos salėje įvyko Moterų ,,Dailiosios’’ lygos varžybos. Rungtynėse susitiko "KSM - Heksa" šeimininkių komanda ir svečiai „KSM Startas – Tinklo draugai“ . Po nuožmios penkių setų kovos, pergalę pavyko išplėšti "KSM - Heksa" merginoms, rezultatu - 3:2.


Nuo pat pirmojo seto pradžios ,,KSM – Heksos‘‘ komanda stojo į lyderio poziciją. Dar žaidimo pradžioje Marija Brazauskytė, ACE‘ais apšaudžiusi ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ ekipą, sugebėjo varžoves ‘išmušti‘ iš žaidimo ritmo. Taip komanda spėjo smarkiai įgyti didelę rezultatų persvarą (rez.: 11:1). Nors ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ komanda ir buvo išsikoncentravusi, nesiėmė minutės pertraukėlės ir atkakliai, nedideliu tempu, rinkosi taškus. Joms pavyko sumažinti rezultatų skirtumą, tačiau šiame žaidime salės šeimininkės buvo stipresnės. Žaidimas baigėsi ,,KSM – Heksos‘‘ pergale - 25:18, (1:0).


Antrame sete komandų žaidimas pakrypo 360 laipsnių kampu. ,,KSM – Heksos‘‘ ekipos išlikusią pergalingą nuotaiką po pirmojo seto, iš karto nuslopino ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ merginos. Pastaroji komanda, dar leido varžovėms pelnyti porą taškų, tačiau ties rezultatu – 4:7, tinklininkės susižėrė net 9 taškus iš eilės. Namų komandai prireikė atsikvėpti. Tačiau ir po pertraukėlės, kamuolys neretai skriejo pro pirštus, niekaip nepavyko susitvarkyti gynyboje. Komandos galutinis rezultatas nedžiugino – 9:25. ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ žaidėjoms pavyko atsirevanšuoti ir išlyginti setų rezultatą (1:1).


Trečiame sete abi komandos įnirtingai varžėsi dėl taškų ir viena kitai nepasidavė. ,,KSMS - Heksa’’ komanda po triuškinančio seto, nei kiek nenorėjo nusileisti svečiams ir atkakliai kovojo dėl lemiamų taškų (rez. 22:23; 24:24). Tačiau, pagausėjus klaidoms, pranašumas susilpnėjo. Lemtinga klaida pelnė varžovėms tašą. ,,KSM Startas – Tinklo draugų‘‘ komandą džiaugėsi dar viena pergale. Setas baigėsi rezultatu 24:26 (1:2).


Ketvirtame sete komandos mainėsi taškais, tačiau žaidimui įsibėgėjus į lyderio poziciją palaipsniui ėmė grįžti ,,KSM – Heksa‘‘. Komanda gindamasi nuo varžovių blokais bei taikliais mušimais taškus rinkosi atkarpomis (rez.: 5:7; 10:8; 13:11; 17:12). Prie ekipos rezultato ypač prisidėjo Meda Pravdinskaitė, kuri patogiai kėlė kamuolius Kamilei Kiaušaitei – rengusiai rezultatyvias atakas. Tuo tarpu ,,KSM Startui – Tinklo draugams‘‘ ne itin sekėsi pelnyti taškus, nemažai jų pelnyta iš varžovių klaidų. Setas baigėsi namų komandos pergale, rezultatu 25:16, (2:2).


Penktasis setas - kupinas įtampos. Buvo sunku nuspėti šios dienos laimėtoją. Į salę žengusi ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ komanda susirinko pirmuosius taškus ir taip Martyna Paukštytė savo 5 ACE‘ais iš eilės įspraudė savo varžoves į kampą. Visgi, taškas po taško ,,KSM – Heksa‘‘ komanda sparčiai artėjo prie priešininkių komandos (rez.: 3:9; 6:10; 7:10; 9:11) ir nepasidavė svečių spaudimui. Bet ,,KSM Starto – Tinklo draugų‘‘ merginos persistengė ir ėmė daryti klaidas, o tai dar labiau tolino varžoves nuo jų pačių. Pergalingą tašką pelniusi ,,KSM – Heksa‘‘ komanda užbaigė šios dienos rungtynes, rezultatu 15:12, (3:2).


Po varžybų, komanda nugalėtoja apie varžybas atsiliepė: ,,Pirmus du setus kovojom kaip galėjom, bet nesigavo, o vėliau atsitaisėm penktame sete ir padarėme viską ką galėjome.’’

Puslapis peržiūrėtas: 5250

Komentarai