Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs Kėdainių „Laumetris“ (3:1)

Kovoje dėl patekimo į Aukščiausios „A“ lygos ketvirtfinalį „Vitameda“ įveikė Kėdainių ,,Laumetrį“

Kovoje dėl patekimo į Aukščiausios „A“ lygos ketvirtfinalį „Vitameda“ įveikė Kėdainių ,,Laumetrį“

Kovo 28d. 19:00 val. RIO Arenos tinklinio aikštelėje įvyko varžybos tarp "B" lygos 2-osios vietos ,,Vitamedos‘‘ ir Aukščiausios "A" lygos 8-osios vietos Kėdainių ,,Laumetrio‘‘ komandų. Pastarąjai komandai šios rungtynės buvo išlikimo, nes jas pralošus sezonas būtų baigtas. Tuo tarpu "Vitamedai" tai buvo kaip papildomos "bonusinės" rungtynės, nes jas pralošus jie nieko neprarastų, o toliau kovotų "B" lygos atkrintamosiose, tačiau pergalės atveju "Vitameda" lygiagrečiai dar įgytų šansą pakovoti ir "A" lygos ketvirtfinalyje, bei galbūt pateikti staigmeną ir ten. Na o šiose įtemptose rungtynėse, pranašumą prieš varžovus pavyko įrodyti ,,Vitamedos‘‘ žaidėjams, rezultatu 3:1.

Pirmajame sete nuo pirmųjų žaidimo minučių įsiveržė ,,Vitamedos‘‘ komanda (rez.:5:1). Šioji sparčiai rinko taškus ir laikė lyderio poziciją iki pat žaidimo pabaigos. Nors ,,Laumetris‘‘ rodė kovą, visgi darytos klaidos neleido judėti pirmyn. Abi ekipos žaidė stipriai, gynėsi ir kovojo, tačiau šiame sete savo charakterį parodė ,,Vitameda‘‘. Setas baigėsi rezultatu 25:17, (1:0).

Antrasis setas buvo priešingas pirmajam. ,,Vitameda‘‘ pelnė pirmuosius taškus, tačiau vos po kelių žaidimo minučių palengva ėmė veržtis į priekį Kėdainių ,,Laumetris‘‘ (rez.: 3:1; 3:5; 6:8). Dar po kelių sužaidimų ,,Vitamedos‘‘ komanda pastebėjo, kad kėdainiečiai nusiteikę atkakliai. Komandai prireikė minutės pertraukėlės per kurią teko iš naujo apsvarstyti žaidimo taktiką. Tačiau ir po išnaudotų minutinių pertraukų šeimininkams taip ir nepavyko sustabdyti ,,Laumetrio‘‘ proveržio. Svečiai žaidimą užbaigė taikliu servu. Kėlinio rezultatas 21:25, (1:1).

Trečiame sete ,,Vitamedos‘‘ ekipa atsirevanšavo ,,Laumetriui‘‘ . Žaidėjai tvirtais žingsniais įžengę į aikštelę nieko nelaukdami ėmė atkakliai rinktis taškus (rez.: 4:3; 9:7; 15:9). Šeimininkai daugiausia šiame sete taškų uždirbo iš priešininkų daromų klaidų. Kėdainiečiams viso žaidimo metu taip ir nepavyko susikoncentruoti, tad seto rezultatas priklausė ,,Vitamedai‘‘ – 25:14, (2:1).

Ketvirtasis kėlinys nuo pirmųjų minučių buvo kupinas įtampos. Komandos iki pat seto vidurio aršiai kovojo dėl kiekvieno taško (rez: 5:4; 9:7; 12:9). Žaidimui įpusėjus, Kėdainių ,,Laumetrio‘‘ komandoje įsivyravo nesusižaidimas – komanda išsiskaidė ir nebesusikalbėjo. Svečiai pastebėję, kad laikas vis senka, o susikoncentruoti nebepavyksta, darė pertraukėles. Tačiau ir šios nepadėjo pelnyti norimo rezultato. Šeimininkai užbaigė šio vakaro rungtynes – 25:20, (3:1).

Komandos nugalėtojos žaidėjas Kęstutis Bradauskas apie šias rungtynes atsiliepė: ,,Žaidėme dviem sudėtimi – pirmus du setus viena sudėtimi, kitus du – kita. Geriausiai sužaidė mūsų Albertas Antonas – geriausiai blokavo, gynėsi. Visi žaidėjai puikiai sulošė savo žaidimą. Užjaučiam priešininkus, bet labai džiaugiamės savo pergale.‘‘

,,Laumetrio‘‘ komandos žaidėjas Taurius Putna komentavo: ,,Pralošėm savo lygoje prieš silpnesnę komandą. Labai didelis pliusas ir pagarba jiems, kad sugebėjo prieš mus laimėti. Aišku mes buvome nepilna sudėtimi, tai galbūt tai turėjo įtakos. Bet pralošimas reiškiasi tai, kad mes kažką darėme ne taip. Nelaimėjome taškais.‘‘

Puslapis peržiūrėtas: 7146

Komentarai