Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSU vs Kauno TPMC (3:1)

Pirmadienio vakarą LSU išlikimo rungtynėse įveikė Kauno TPMC ekipą

Pirmadienio vakarą LSU išlikimo rungtynėse įveikė Kauno TPMC ekipą

Kovo 26 d. 21 val. Lietuvos sporto universiteto sporto salėje vyko peržaidimas tarp  B lygos 1 vietos - Kauno TPMC ekipos ir A lygos 7 vietos - LSU komandos. Pastarąjai komandai tai buvo išlikimo rungtynėse, kadangi ji jau klysti nebegalėjo, nes priešingu atveju sezonas būtų baigtas, ir jų vietą A lygos atkrintamosiose varžybose užimtų Kauno TPMC komanda. Vistik LSU įrodė savo pranašumą ir svečius įveikė rezultatu 3:1 (22:25; 27:25; 25:20; 25:17). 

Pirmąjį setą užtikrintai pradėjo LSU ekipa, kuri išsiveržė į priekį rezultatu 5:1, vėliau savo persvarą padidino iki 8:3 ir 9:5. Prie komandos gero starto iš karto prisidėjo R. Urbelio ir S. Stonio duetas, kurie organizavo rezultatyvias atakas. Nors aikštės šeimininkai pirmavo visą setą (13:10; 16:12; 19:16), tačiau antroje seto pusėje situacija pasikeitė, puolime puikiai sužaidė Kauno TPMC ekipos puolėjai R. Garuckas ir M. Karpavičius, kurie padėjo komandai ne tik išlyginti rezultatą iki 20:20, bet ir išvesti į priekį 22:20; 24:21, o galiausiai ir laimėti setą rezultatu 25:22 (1:0).

Po pralaimėto pirmojo seto LSU komanda susikaupė ir antrąjį vėl pradėjo užtikrintai - šeimininkai pirmavo rezultatais 6:2; 8:5. Neilgai trukus LSU ekipos žaidimas pradėjo banguoti, o imlūs svečiai pasinaudojo susiklosčiusia situaciją ir persvėrė seto rezultatą į savo pusę (13:12). Šį kartą LSU tinklininkai neleido sau atsipalaiduoti ir paleisti vadelių, į lyderių gretas prisijungė M. Grinevičius, kuris padarė 6 rezultatyvias atakas. Nors Kauno TPMC ekipa rinko tašką po taško ir žengė koja kojon su salės šeimininkais, LSU seto pabaigoje išplėšė pergalę rezultatu 27:25 (1:1).

Trečiajame sete didelės intrigos nebuvo: LSU ekipa visad laikė 2-3 taškus priekyje ir neleido varžovams prisiartinti per arti. Kauno TPMC atkaklumas nepadėjo ir aikštės šeimininkai setą laimėjo rezultatu 25:20 (2:1).

Ketvirtąjį setą sėkmingai pradėjo svečių komanda pirmaudama rezultatu 5:1. Kaip bebūtų, LSU tinklininkai pademonstravo stiprų charakterį ir greitai rezultatą persvėrė savo naudai - 6:5. Kurį laiką žengus koja kojon už šeimininkų padavimo linijos stojo pasuotojas S. Stonys, kuris su stipriais bei taikliais padavimais (2 iš jų taškai) apsunkino varžpvų priėmimą ir LSU ėmė pirmauti rezultatu 15:11. Kauno TPMC ekipa taip ir nepajėgė pasivyti varžovų ir setą pralaimėjo rezultatu 17:25 (1:3).

Vienas iš LSU ekipos trenerių, komandos libero V. Guseinov po rungtynių teigė, jog komanda pirmajame sete padarė daug klaidų prie tinklo su užtvara. „Žaidimo eigoje su šia problema susitvarkėme ir rezultatas pagerėjo mūsų naudai. Antroje rungtynių pusėje pradėjome tikslinti padavimus bei sustiprinome ginybą. Tai ir padėjo mums nugalėti.“

Puslapis peržiūrėtas: 7258

Komentarai