Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno TPMC vs Blokada (3:1)

Kauno ,,TPMC'' nugalėjusi ,,Blokados'' ekipą pateko į finalą

Kauno ,,TPMC'' nugalėjusi ,,Blokados'' ekipą pateko į finalą

Balandžio 11 dieną, Kauno technikos profesinio rengimo centro salėje įvyko lemiamas atkrintamųjų varžybų pusfinalis tarp Kauno ,,TPMC‘‘ ir ,,Blokados‘‘ komandų. Po įtemptų keturių setų, savo pranašumą įrodžiusi ,,TPMC‘‘ gavo kelialapį į finalą ir šio vakaro rungtynes užbaigė rezultatu 3:1.


Jau nuo pat pirmojo seto, komandos žaidė energingai ir aršiai, o jo pabaiga – pribloškianti. Dar pradžioje ,,Blokados‘‘ komanda lenkė varžovus dvigubu rezultatu (5:10), bet ,,TPMC‘‘ po pasiimtos pertraukėlės susistygavo žaidimo taktiką ir palaipsniui ėmė vytis svečius (15:16). ,,Blokada‘‘ pajutusi, kad priešininkai jau mina ant kulnų, surengė nemažai rezultatyvių atakų, taip priešininkus palikdami užnugaryje (15:24). Kuomet atrodė, kai jau pergalė ranka pasiekiama, ,,TPMC‘‘ nusiteikimas kovoti iki galo padėjo. Gyčio Tuskos surengtus ace‘us bei atakas varžovams buvo sunku atremti ir ,,TPMC‘‘ nugvelbė kėlinio pergalę. Seto baigtis 26:24, (1:0).


Antrame sete, po skaudžiai pralaimėto seto, ,,Blokados‘‘ komanda šioje žaidimo partijoje buvo nusiteikusi kur kas ryžtingiau. G. Misailovas patogiai keldamas kamuolį A. Stelmokui rengė atakas priešininkams ir vedė savo komandą pirmyn. Tuo tarpu, ,,TPMC‘‘ nei kiek nepasidavė ir ,,Blokados‘‘ mestus kamuolius neblogai sekėsi blokuoti, tačiau daryta nemažai klaidų. Per stipriai smūgiuotas kamuolys neretai skriedavo į užribį. Tad seto pergalė priklausė ,,Blokados‘‘ ekipai - 20:25, (1:1).


Trečiame sete iniciatyvos ėmėsi salės šeimininkai. ,,TPMC‘‘ nuo pat pirmųjų žaidimo minučių puikiai startavo ir savo pranašumą laikė iki pat seto pabaigos (9:5; 17:11; 20:12). Nors ,,Blokados‘‘ ekipa stengėsi gintis nuo varžovų blokuotais mušimais, tačiau to nepakako. Žaidimą užbaigė J. Lazdauskas ir G. Tuska, rezultatu 25:21, (2:1).


Ketvirtasis setas buvo kupinas įtampos. Abi komandos konkuravo dėl taškų, vos vienai įsiveržus į priekį, tuoj pat vijosi kita (0:4; 9:8; 11:14). Nepaisant to, kad ,,TPMC‘‘ komanda darė daug klaidų, jiems sekėsi atremti varžovų atakas ir iš to pelnyti nemažai taškų. Tuo tarpu ,,Blokados‘‘ ekipa taškus rinkosi iš priešininkų klaidų. Setui artėjant į pabaigą ,,Blokada‘‘ buvo arti pergalės, tačiau ją ir vėl paleido (22:24). Žaidimas kiek užsitęsė, abi komandos įnirtingai grūmėsi dėl paskutinių taškų. Visgi, lemiamas taškas atsidūrė ,,TPMC‘‘ švieslentės pusėje. Rungtynės baigėsi 28:26, (3:1) šeimininkų pergale.


Apie šio vakaro varžybas, komandos nugalėtojos kapitonas Eduardas Norkus, atsiliepė: ,,Aš manau, kad padarėme stebuklą įlošdami 9 taškus, o paskui, kai taip žaidi, tai negali pralaimėti. Mačas buvo vertas finalo, komandos vienodos, bet mes turbūt šiame sezone esame sukaupę daugiau patirties. Dėl to lemiamom akimirkom sugebėjome sužaisti geriau.‘‘

Puslapis peržiūrėtas: 7746

Komentarai