Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno kolegija vs LSU (3:2)

,,Kauno kolegija'' namuose įveikė ,,LSU'' ekipą

,,Kauno kolegija'' namuose įveikė ,,LSU'' ekipą

Vasario 9 d. 17:30 val. Kauno kolegijos sporto salėje įvyko aukščiausios A lygos rungtynės. Aikštelėje susitiko šeimininkai - "Kauno kolegijos" ekipa ir svečių teisėmis atvykusi ,,LSU’’. Rungtynės tęsėsi iki penkių setų, kol po įnirtingų varžybų ,,Kauno kolegijai‘‘ pavyko išsikovoti pergalę, rezultatu 3:2.


Nuo pat pirmojo seto pradžios sparčiu tempu ,,Kauno kolegijai‘‘ sekėsi veržtis į priekį, priešininkus paliekant užnugaryje (rez.: 8:2; 16:9; 20:14). Tuo tarpu, ,,LSU‘‘ žaidėjai bandė spręsti komandinio žaidimo problemas, išnaudojant minutės pertraukėlę. Ekipai sunkiai sekėsi gynyboje, tad taškus rinko iš priešininkų daromų klaidų. Visgi, kuomet šeimininkų pergalė buvo jau ranka pasiekiama (rez.: 24:19), įvyko žaidimo akibrokštas. Netikėtai seto pabaigoje ,,LSU‘‘ atsitiesė ir spurtavo penkių taškų atkarpą (rez.: 24:20; 24:24), taip priblokšdami ,,Kauno kolegijos‘‘ ekipą. Pastarajai komandai, pajutusiai gresiantį triuškinantį pralaimėjimą, prireikė pertraukos. Tačiau, net ir po jos, į aikštelę grįžusiems žaidėjams nepavyko susikoncentruoti. Kamuoliai skriejo pro pirštus, o ,,LSU‘‘ kėlėjas Saimonas Stonys bei Audrius Kasparavičius varžovus triuškino negailestingomis atakomis. Į kampą užspiesta namų komanda jau nebeturėjo kur trauktis. Setas baigėsi ,,LSU‘‘ komandos džiaugsmo šūksniais, rezultatu 26:28, (0:1).


Po patirto pirmojo seto skaudaus pralaimėjimo, ,,Kauno kolegijai‘‘ niekaip nepavyko susikoncentruoti žaidime. Aikštelėje nuolat tvyrojusi įtampa, veikė žaidėjus neigiamai – viena po kitos sekė klaidos. Įgavusi pagreitį, ,,LSU‘‘ naudojosi susilpnėjusia priešininkų gynyba ir rinko taškus (rez.: 2:9; 9:19). Komanda niekaip nepaleido savo tempo ir, dar likusiomis praėjusio kėlinio nuotaikomis, veržėsi pirmyn. Antroji pergalė jau buvo jų rankose – 20:25, (0:2).


Trečiame sete viskas pakrypo kita linkme. Tvirtais žingsniais į aikštelę įėję ,,Kauno kolegijos‘‘ žaidėjai ,,LSU‘‘ komandai nežadėjo lengvos pergalės. Pirmąjį tašką pelniusi blokuotu mušimu, komanda parodė savo nusiteikimą šiame sete ir taškas po taško ėjo pirmyn. Nors ,,LSU‘‘ ir bandė priešintis, tačiau nuo jų fortūna nusisuko. Kėlinys baigėsi ,,Kauno kolegijos‘‘ žaidėjų Manto Vyštarto ir Viliaus Grikšo surengta ataka, rezultatu 25:17, (1:2).


Ketvirtasis kėlinys buvo panašus kaip ir trečiasis – savo užsispyrimą rodė ,,Kauno kolegija‘‘. ,,LSU‘‘ komandai niekaip nepavyko atsigriebti buvusio įgyto pranašumo. Komandos kapitonas Audrius Kasparavičius drąsino komandą, tačiau susilpnėjusi gynyba ir klaidos niekur nedingo. Žaidėjai bandė naudoti klastingas taktikas, tačiau to nepakako. Šeimininkai sėkmingai atakavo varžovus ir priartėjo prie pergalės (25:18). ,,Kauno kolegijai‘‘ pavyko išlyginti setų rezultatą 2:2.


Penktasis setas buvo azartiškas ir kupinas abiejų komandų ryžto. Žaidimo pradžioje ekipos apsimainė pora taškų, tačiau, didesnį užsidegimą ir norą pademonstravo ,,Kauno kolegija‘‘ (rez.: 4:3; 11:4). Ji ir toliau rodė komandinį žaidimą, o ,,LSU‘‘ žaidėjus sukausčiusi įtampa juos palaužė. Galiausiai, ,,LSU‘‘ turėjo pripažinti šeimininkų komandos pergalę šio vakaro rungtynėse. Varžybos baigėsi rezultatu 15:9, (3:2).


Apie šias rungtynes, ,,Kauno kolegijos‘‘ žaidėjas Vilius Grikšas atsiliepė: „Neramina banguojantis komandos žaidimas. Pirmo seto pirma pusė klostėsi ganėtinai paprastai ir palankiai mums, kas, galbūt, ir leido patikėti lengva rungtyniu baigtim. Tačiau LSU parodė charakterį, priversdami mus klysti ir laimėjo pirmus du setus. Džiaugiuosi, kad komandai pavyko iš naujo sukoncentruoti dėmesį ir sugrįžti žaidimą bei pergalingai užbaigti rungtynes.”

Puslapis peržiūrėtas: 4846

Komentarai