Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSU vs Alytaus „Dzūkija“ (1:3)

„LSU“ namuose turėjo pripažinti Alytaus „Dzūkijos“ pranašumą

„LSU“ namuose turėjo pripažinti Alytaus „Dzūkijos“ pranašumą

 Vasario 5d. 20:30 val. LSU sporto salėje vyko vyrų "A" lygos rungtynės. Jose susitiko aikštės šeimininkai "LSU" ekipa ir svečių teisėmis atvykę Alytaus "Dzūkijos" tinklininkai. Buvo sužaisti keturi setai ir pergalę iškovojo Alytaus "Dzūkijos" komanda, rezultatu - 1:3 (22:25; 27:25; 20:25; 17:25).

Nuo pirmojo seto pradžios, rungtynių vairą į savo rankas ėmė Alytaus ,,Dzūkijos“ ekipa. Jie nieko nelaukdami rengė rezultatyvias atakas, kurių buvo sunku išvengti varžovams. Viso seto metu svečiai buvo priekyje ir laikė savo pranašumą. Visgi, kad ir kaip stengėsi "LSU“ komanda, deja jiems niekaip nepavyko pasivyti savo priešininkų. Setas baigėsi svečių ekipos naudai – 22:25 (0:1).

Antrasis setas prasidėjo apylygėmis jėgomis. Nuo pat pirmųjų taškų abi ekipos žaidė ryžtingai ir nebuvo galima nuspėti kuri bus seto lydere. Iš pradžių šiek tiek didesnį pranašumą (8:6; 12:8) rodė "LSU" ekipa. Komandai šiandien labiausiai padėjo ir ryškiausiai išsiskyrę puolėjai M.Grinevičius ir A.Kasperavičius, kurie rengė sėkmingas atakas prieš kurias negalėjo atsilaikyti varžovai. Vis tik užsivedę Alytaus "Dzūkijos" ekipos tinklininkai, žaidimui einant į pabaigą, nežadėjo padovanoti lengvos pergalės, rinkdami taškus pasivijo priešininkus (24:24), tačiau sėkmė antrojo seto pabaigoje šypsojosi "LSU" ekipai, kuri ir nugalėjo, rezultatu - 27:25 (1:1).

Trečiąjį setą ryžtingai pradėjusi "LSU‘‘ komanda suklupo. Svečių ekipos žaidėjai dar seto pradžioje atsilikinėję, sparčiai pasivijo priešininkus. Tuomet prasidėjo atkakli kova dėl taškų, abi komandos žaidė taškas į tašką. Galiausiai E.Plytniko ir R.Jakučionio surengtos atakos, ekipą išvedė į priekį (17:21). Nors šeimininkai ir bandė priešintis, vis dėl to šis setas baigėsi Alytaus "Dzūkijos" ekipos naudai, rezultatu – 20:25 (1:2).

Ketvirtajame sete iškart iniciatyvos ėmėsi svečių ekipa (6:12; 10:15). "LSU‘‘ ekipos tinklininkai taip pat stengėsi rodyti savo jėgas, tačiau didesnį užsispyrimą pademonstravo Alytaus "Dzūkijos" ekipa. Šeimininkams nepavyko sustabdyti svečių ekipos proveržio, kurie galiausiai ir šventė pergalę šio vakaro rungtynėse. Varžybos baigėsi rezultatu - 17:25 (1:3).

Po rungtynių kalbintas "LSU" ekipos žaidėjas V.Guseinov ir treneris A.Gavorka, sakė: "Žaidėjų trūkumas. Šaunuolis treneris, gerai sustatė sastatą. Aukštųjų mokyklų rungtynėse žaidžia vienas sastatas, Kauno tinklinio mėgėjų lygoje kitas, tad duodame tobulėti studentams, kurie įstoja į Lietuvos sporto universitetą. Manau šiemet nelabai svarbus rezultatas, svarbu, kad jie mokosi žaisti".

Kalbintas Alytaus "Dzūkijos" ekipos žaidėjas R.Jakučionis, sakė: "Labai nustebome "LSU" sudėtimi, palyginus su praeitomis runtynėmis, nes visiškai skyrėsi, sustiprėję. Bet mes neišsigandome, sekėsi žaidimas, susitvarkėme su padavimu, užtvaromis, buvome užsivedę ir laimėjome".

Puslapis peržiūrėtas: 4290

Komentarai