Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSM Startas ‒ RIO Arena vs Marito (3:2)

Antrosiose pusfinalio rungtynėse „KSM Startas ‒ RIO Arena“ namuose palaužė „Marito“ ekipą

Antrosiose pusfinalio rungtynėse „KSM Startas ‒ RIO Arena“ namuose palaužė „Marito“ ekipą

 Balandžio 19 dieną, Kauno centro mokyklos sporto salėje, antrosiose pusfinalio rungtynėse susitiko ,,KSM Startas - Tinklo draugai‘‘ (šeimininkai) ir ,,Marito‘‘ (svečiai) ekipos. Po aršios penkių setų kovos, pergalę iškovojo ,,KSM Startas - Tinklo draugai‘‘ ekipos vaikinai, rezultatu 3:2 (23:25; 25:20; 25:22; 21:25; 15:10) ir išlygino pusfinalio seriją 1:1.

Kaip ir pirmosiose pusfinalio rungtynėse, įtampos jau buvo nuo pat pirmojo seto taškų. Abi ekipos vis mainėsi pirmaujančios komandos padėtimi, rodė didžiulį norą bei pastangas, jog pasiektų pergalę. Setui įpusėjus, didesnės persvaros nesugebėjo įgyti nei viena ekipa (15:15; 18:18; 20:20). Esant rezultatui 20:20, "KSM Startas - RIO Arenos" ekipos treneris paimė minutinę pertraukėlę, norėdamas sustabdyti "Marito" ekipos lyderio Lino Petravičiaus padavimus, tačiau ji nepadėjo, svečiai pelnė keturis taškus iš eilės ir jiems trūko tik vieno žingsnelio iki pirmojo seto pergalės. Šeimininkai taip lengvai seto padovanoti tikrai nežadėjo, surengė kelias rezultatyvias atakas ir pasivijo savo varžovus 23:24. Vis tik šaltesnius nervus ir didesnę patirtį parodę "Marito" ekipos tinklininkai sugebėjo pelnyti tašką ir nugalėti pirmąjame sete, rezultatu - 23:25 (0:1). 

Antrasis setas taip pat buvo apylygis, komandos žaidė "taškas į tašką" ir buvo galima tik spėlioti, kas bus šio seto laimėtojai. Šiame sete ypatingai išsiskyrė "KSM Startas - RIO Arena" komandos žaidėjas Patrikas Stankevičius, kuris savo rezultatyviu puolimu vedė ekipą į priekį. Tačiau žaidimu neatsiliko ir ant kulnų varžovams mynė "Marito" vaikinai ir ypatingai komandos lyderis Linas Petravičius (pirmosiose pusfinalio rungtynėse pelnė net 41 tšk. ir surinko 47 naudingumo balus), kuris ne tik puikiai atliko savo pozicijos darbą, tačiau ir protingu žaidimu pelnė komandai taškų tada, kai jų labiausiai reikėjo, tačiau to nepakako, nes šeimininkai dėjo visas pastangas nugalėti ir tai šiame sete jiems pavyko padaryti. Setą laimėjo ir jų santykį išlygino, rezultatu - 25:20 (1:1).

Trečiąjame sete vėl vyko tikras nervų karas. Vaikinai aukojosi dėl kiekvieno kamuolio, žaidė fantastiškai tiek puolime, tiek gynyboje. Atrodo viena ekipa jau išsiveržia keliais taškais į priekį, tačiau varžovai nieko nelaukdami atsirevančuoja ir pasiveja savo priešininkus (6:3; 6:9; 13:9; 17:15). Šiame sete tiek liejosi aistros, kad nebuvo apsieita ir be kortelių parodymo žaidėjams, kad šie truputį nusiramintų. Vis tik seto pabaigoje mažiau klydę ir stabilesnį žaidimą parodę "KSM Startas - RIO Arenos" ekipos tinklininkai sugebėjo išplėšti pergalę trečiąjame sete, rezultatu - 25:22 (2:1).

Ketvirtasis setas buvo labai permainingas. Anksti į priekį išsiveržė "Marito" komanda, jie pirmavo rezultatu - 4:8; 9:13. Tačiau kova vyko iki pat seto pabaigos, svečiai neturėjo ko prarasti ir atidavė visas jėgas, o šeimininkai bandė atsilaikyti varžovų puolimui. Tačiau, pergalės trokštantys "Marito" ekipos žaidėjai sugebėjo pelnyti sunkią pergalę ketvirtąjame sete ir išlyginti setų rezultatą - 21:25 (2:2).

Penktąjame sete buvo labai karšta... "KSM Startas - RIO Arenos" ekipos tinklininkai suprato, jeigu pralaimi šį setą, jie praranda galimybę kovoti dėl aukso medalių, o "Marito" ekipa keliauja tiesiai į finalą. Tai buvo didžiausia motyvacija šeimininkų tinklininkams, kurie atlaikė nervų karą, sužaidė puikų žaidimą ir nugalėjo penktąjame sete, rezultatu - 15:10 (3:2) ir išlygino pusfinalio seriją 1:1. Dabar laukia trečiosios šio pusfinalio rungtynės (pirmosiose "Marito" nugalėjo rezultatu -  3:2), kurios bus dar kovingesnės, todėl, kad po jų paaiškės, kuri komanda keliauja tiesiai į finalą. 

Po rungtynių kalbintas "Marito" ekipos treneris V. Lauraitis, sakė: "Rungtynės buvo vėl labai įdomios. Vyko gana lygi kova, nugalėjo žaidėjai, kurie buvo labiau fiziškai ir techniškai pasiruošę. O taip, labai įdomu ir, manau, dar viskas prieš akį mūsų laukia".

Kalbinta "KSM Startas - RIO Arena" ekipos trenerė J. Kontvainienė, sakė: "Džiaugiamės, kad išlyginome pusfinalio seriją 1:1. Su šia komanda yra visada labai sunku žaisti, labai stiprus priešininkas, stengsimės pasitreniruoti iki sekančio pusfinalio". 

Puslapis peržiūrėtas: 7528

Komentarai