Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

KTML B lygos atkrintamųjų apžvalga ir prognozės

 KTML B lygos atkrintamųjų apžvalga ir prognozės

Pasibaigė B lygos pirmenybių reguliarus etapas. Šiemet šios pirmenybės itin nenuspėjamos, kadangi beveik visos komandos gali pateikti staigmenu ir nugalėti bet kurią varžovę. Su visa pagarba apatinėje turnyrinės lentelės dalyje esančioms komandoms, pirmosios 8 komandos yra gana panašaus pajėgumo, todėl bus labai įdomu kaip klostysis įvykiai atkrintamosiose varžybose.

Pirmosios TOP-4 komandos iškarto patenka į ¼ finalį na o 5-12 vietas užėmusios komandos, kovoja aštuntfinalyje, kuriame pralošusios komandos baigia pasirodymą pirmenybėse, o laimėjusios 1/8 finalio kovas patenka į ketvirtfinalį. Pralaimėjusios ketvirtfinalyje komandos įgauna teisę žaisti dėl Mažosios taurės apdovanojimų, o ¼ finalio nugalėtojos kovoja dėl Didžiosios taurės ir medalių. Visuose atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o finalai vyks iš vienerių rungtynių.

Pirmąją vietą užėmusi Kauno kolegija taip pat gavo papildomą „bonusą“ pakovoti Kauno miesto Aukščiausios A lygos pusfinaliuose. Jų varžovas – RIO Startas 2 komanda, na o kitoje pusfinalio šakoje antrąją B lygos reguliaraus etapo vietą užėmusi KSM Startas komanda bandys mesti iššūkį grėsmingiems „Marito“ tinklininkams. Ir jei pavyktų kažkuriai iš B lygos TOP-2 komandų pateikti staigmeną ir įveikti du kartus varžovą, tokiu atveju B lygos komanda lygiagrečiai varžytusi per abi lygas atkrintamosiose.

Aštuntfinalis

Pirmoje poroje Jonavos TK „Dobilas“ (8vt.) komanda rungtyniaus prieš Kazlų Rūdos „Jotvingio“ (9vt.) komandą. Reguliariame etape tarp šių komandų po atkaklios kovos pergalę iškovojo Kazlų Rūdos tinklininkai, todėl laukia labai įdomi serija. Jonaviškiai, kurie pernai metais buvo iškovoje B lygos bronzos medalius, sieks atsirevanšuoti, na o Kazlų Rūda įrodyti kad ne veltui jie reguliariame etape buvo stipresni už savo varžovus. Nugalėtojų lauks iškarto pats kiečiausias riešutėlis, reguliaraus etapo nugalėtojai Kauno kolegija.

Antroje poroje, pernai metų B lygos čempionė Vitamedos (5vt.) komanda susikaus su Tinklo inžinerija (12vt.) Pagal užimta vietą šios poros favoritais yra laikomi Vitameda tinklininkai, kurie po sėkmingos sezono pradžios pradėjo „busksuoti“ ir sunkiai rinkti taškus. Tačiau į sezono pabaigą įgavę antrą kvėpavimą bei nušlavę KSM Startas komandą priminė visiems apie save, kad jie „gyvi“ ir pasiruošę „kapotis“ dėl aukščiausių B lygos apdovanojimų. „Tinklo inžinerija“ po pernai metų netekusi savo kelių kertinių žaidėjų šiemet sunkiai brovėsi pergalių link ir jų iškovojo tik dvi. Šios poros nugalėtojų lauks kita nelabai maloni dovanėlė – LSMU (4vt.) tinklininkai.

Trečioje poroje susikaus Laumetris (7vt.) ir Važiuojam Džesika (10vt.) komandos Reguliariame etape Važiuojam Džesika įveikė savo oponentus 3:2, todėl šią atkrintamųjų seriją iki dviejų pergalių bus irgi labai įdomu stebėti. Šios poros nugalėtojų lauks, sezono metu ilgai lyderiavusi B lygoje KSM Startas (2vt.) jaunųjų tinklininkų iššūkis.

Na ir ketvirtoje poroje, pernai metų sidabrinė komanda Blokada (6vt.) egzaminuos Glaskek-NUTPA (11vt.) tinklininkus. Šios poros favoritais galima būtų laikyti Blokados sportininkus, tačiau Glaskek – NUTPA yra įrodžiusi kad jų per anksti nurašyti negalima ir jie gali mesti rimtą kovą savo varžovams. Sekančiame etape šios poros nugalėtojų lauks šio sezono išsišokėliai Sporto fėja (3vt.) tinklininkai, kurie dar pernai metais laimėjo B lygos Mažają taurę, o jau šiemet pernai metų pasiekimas būtų laikoma kaip nesėkmė, įvertinus reguliaraus etapo demonstruojamą žaidimą. Niekas per daug turbūt nesitikėjo tokio gana sėkmingo Sporto fėjos žaidimo, tačiau ši komanda palaispniu įgavusi pagreitį skynė vieną pergalę po kitos, ir tik nedaug trūko kad paskutinėse rungtynėse prieš Kauno kolegijos komandą pergalės atveju butų užlipusi net iki pirmos regulairaus etapo vietos. Patyrusi tris pralaimėjimus, dvi nuo aukščiau stovinčių komandų ir vieną nuo galimos būsimos ketvirtfinalio varžovės Blokada komandos, Sporto fėja turėtų būti labai susikaupusi, norint keliauti į pusfinalį.

Taigi štai tokios įdomios ir nenuspėjamos kovos mūsų visų laukia šio sezono KTML B lygos pirmenybėse.

Sekite tvarkaraštį nes jis bus pastoviai atnaujinamas!

IMG_5527.jpg


 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 15922