Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: LSU – 22 vs Sporto fėja (2:3)

B lygos Mažosios taurės nugalėtojai ‒ ,,Sporto fėja“

B lygos Mažosios taurės nugalėtojai ‒ ,,Sporto fėja“

"B" lygos Mažosios taurės finale susitiko "LSU" ir "Sporto fėja". Abi komandos demonstravo labai atkaklią kovą ir atidavė visą save. Žaidimas buvo labai banguotas, abi komandos turėjo savo gražius momentus ir duobes kai žaidimas visiškai nesiklijavo. Tačiau šiandien geriau su žaidimu ir jauduliu susitvarkė veteranai "Sporto fėja" ir po penkių setų kovos kėlė nugalėtojų taurė į viršų laimėdami rezultatu - 3:2 (25:23 17:25 25:14 20:25 7:15).

Pirmajame sete nuo pat seto pradžios užvirė nuožmi kova ir abi komandos demonstravo tiek gražu puolimą, tiek gerą gynybą. Abi komandos turėjo savo momentus, kurie užvesdavo visą komandą kovoti dėl pergalės, tačiau abi komandos taip pat gana dažnai klydo ir darėsi sau problemų. Tačiau seto pabaigoje atėjus lemiamies taškams, tiksliau sugebėjo sužaisti "LSU" kurie surinkę tris taškus iš eilės šventė pergalę šiame sete rezultatu - 25:23 (1:0).

Antrajame sete "Sporto fėja" sužaidė beveik be klaidų ir neleido savo priešininkams pagalvoti apie lengvą pergalę. Nors "LSU" lyderis T.Aleksa, viską darė, kad jo komanda laimėtų šį setą, tačiau jo pastangų neužteko. "Sporto fėja" parodė labai pavyzdingą gynybą ir žaidimą bei sugebėjo sustabdyti varžovų lyderius ir laimėjo šį setą rezultatu - 17:25 (1:1).

Trečiajame sete žaidimas visiškai pasikeitė, "LSU" susikaupė ir parodė triuškinamą dominavimą aikštelėje, jie viską darė geriau nei varžovai ir varė "Sporto fėja" žaidėjus į neviltį. "LSU" labai gerai puolė ir statė užtvaras, į kurias skrisdavo visi varžovų kamuoliai. "Sporto fėja" labai sunkiai tvarkėsi su varžovų spaudimu ir jau nuo pat seto pradžio paleido žaidimą pralaiminėdami rezultatu (17:3). "LSU" tokios milžiniškos persvaros nepaleido ir sėkmingai užbaigė setą rezultatu - 25:14 (2:1).

Ketvirtajame sete "Sporto fėja" nei sekundei negalvojo apie tragišką praeitą setą ir į aikštelę išėjo susikaupę ir pasiruošę laimėti. Jie sužaidė labai tvarkingai ir puolime buvo nesustabdomi, o gynyboje puikiai statė užtvaras stabdydami "LSU" puolėjus. Nors "LSU" žaidėjas T.Aleksa ir toliau rinko savo taškus vienas po kito, bet to neužteko, suklydo ir jis. "Sporto fėja" šiame sete šventė pergalę ir gero žaidimo dėka gavo progą bandyti laimėti penktajį setą ir tapti čempionais, jie šį setą laimėjo rezultatu - 20:25 (2:2).

Penktajame, pačiame svarbiausiame sete, "LSU" komanda palūžo po svarbaus žaidimo spaudimu ir nesusitvarkė su savo nervais ir įtampa. "LSU" lyderis nepelnė nei vieno taško ir nesugebėjo patraukti savo komandos į priekį. Tuo tarpu "Sporto fėjos" žaidėjai buvo "ant bangos" po praeitojo laimėto seto ir toliau rodė gerą žaidimą. Jie suklydo vos pora kartų ir savo smūgiais vis artėjo pergalės link. Šiame sete daug klausimų nebuvo, "Sporto fėja" parodė, kad patirtis yra jų pusėje ir jie vis dar yra geresni. "Sporto fėja" nesunkiai laimi šį setą rezultatu - 7:15 (2:3) ir kelią nugalėtojų taurė į viršų.

Po rungtynių ,,Sporto fėja" kapitonas V.Gubanovas džiaugėsi pergale ,,Pralaužėm Mažosios taurės ledus, anksčiau kovodavom dėl trečios vietos, o šiais metais kovojom dėl pirmos. Labai džiaugiuosi komanda, aišku, nusivylę ir palužę buvom trečiam sete, bet visgi laimėjom!" Apdovanojimų metu, naudingiausio žaidėjo titulą pelnė Gintaras Kaštaunas.

 

Puslapis peržiūrėtas: 5543

Komentarai