Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Joniškio „Joniškio baldai ‒ Vidrena“ vs Alytaus „Dzūkija“ (2:3)

„TOP sport“ Lietuvos vyrų salės tinklinio čempionato 1 lyga. Alytaus tinklininkų sunki pergalė išvykoje (VIDEO)

„TOP sport“ Lietuvos vyrų salės tinklinio čempionato 1 lyga. Alytaus tinklininkų sunki pergalė išvykoje (VIDEO)

 2018-12-02 Joniškyje vyko dar vienos „TOP sport“ Lietuvos vyrų salės tinklinio čempionato 1 lygos rungtynės, kuriose susitiko šeimininkai Joniškio "Joniškio baldai-Vidrena" bei svečiai  - Alytaus "Dzūkija". Po įtemptos 5-ių setų kovos svečiai išnešė sveiką kailį, rungtynėse pasibaigusiose rezultatu 3:2.

Rungtynės prasidėjo šeimininkų spaudimu nuo pirmųjų minučių ir jau iki pirmosios minutės pertraukėlės pirmavo 14:2. Kiek apsitarę, Dzūkai, kilo į mušį ir rungtynės ėmė vystytis kiek dinamiškiau, taškus rinko abi komandos, tačiau šeimininkai išlaikė atotrūkį ir laimėjo pirmąjį setą rezultatu 25:14.

Antrąjį rungtynių setą komandos pradėjo apylygiai, tačiau po keletos puikių Deimanto Jarmalavičiaus smūgių šeimininkai kiek susvyravo ir svečiai ėmė rinkti taškus, švieslentei rodant rezultatą 11:6 šeimininkai buriasi pasitarimui, po jo žaidimas kiek stabilizuojasi ir rezultatas tampa apylygis, tačiau seto pabaigą geriau sužaidę svečiai pelno 5 taškus be atsako ir antrasis setas baigiasi rezultatu 17:25.

Trečiasis setas prasideda įtempta kova abi komandos renka taškus ir seto viduryje po Joniškio komandos puolėjo Žilvino Bernoto poros neatremiamų padavimų Alytiškiams slysta žaidimo kontrolė iš rankų ir svečiai setą pralaimi 25:18. Rezultatas setais tampa 2:1.

Ketvirtojo seto pradžioje Dzūkai nejuokais kimba šeimininkams į atlapus ir spurtuoja 4:1, tačiau Joniškiečiai nieko nelaukdami prašo minutės pertraukėlės ir stabilizuoja žaidimą, ima vytis varžovus bei išsiveržia į priekį 11:9, kiek vėliau visas setas klostosi taškas į tašką. Rezultatui esant 19:19 Alytiškiai pelno 4 taškus be atsako, tuomet seka Joniškiečių 3 taškų serija ir rezultatas tampa 23:23. Du paskutiniuosius taškus įtemptoje kovoje laimi svečiai ir išlyginą laimėtų setų skaičių - 2:2.

Penktąjį setą geriau pradeda svečiai ir prieš besikeičiant komandoms pusėmis švieslentėje rezultatas - 8:4, Dzūkų naudai. Tuomet šeimininkai kyla į lemiamą šturmą renka taškus ir išlygina rezultatą 14:14, tačiau kaip ir ketvirtajame sete pabaigą geriau sužaidę Alytiškiai pelno du taškus ir laimi setą rezultatu 16:14, taip uždarydami rungtynes savo naudai, ir išsiveža labai svarbius 2 taškus iš Joniškio.

 Po rungtynių kalbintas Alytaus "Dzūkijos" komandos kapitonas Andrius Šerkšnas teigė, jog džiaugiasi sezoną pradėję nors ir sunkia, tačiau pergale. Prieš rungtynes per daug nebuvo nieko tikėtasi, jo teigimu, komandai trūksta susižaidimo žaidime matėsi akivaizdus nesusikalbėjimas. Nors abejose komandose buvo nuostolių, tačiau kapitono teigimu tiek Joniškiečiai, tiek Alytiškiai yra panašaus pajėgumo abi komandos turi savo lyderius aplink kuriuos dažniausiai lipdomas žaidimas. Paklaustas kokias pozicijas abiems komandoms prognozuoja galutinėjė turnyrinėje lentelėje, Andrius išliko diplomatiškas ir teigė, jog tai tik sezono pradžia ir viščiukus teks skaičiuoti pavasarį, o dabar tiesiog džiaukimės gražiu žaidimu ir naujai atgimusia lyga.

Rungtynių video

Puslapis peržiūrėtas: 39230

Komentarai