Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vilniaus universitetas vs Kelmės „Kelmė“ (3:0)

Kelmės „Kelmė“ Vilniuje patyrė pirmąjį pralaimėjimą TOP SPORT I lygos čempionate

Kelmės „Kelmė“ Vilniuje patyrė pirmąjį pralaimėjimą TOP SPORT I lygos čempionate

Kovo 14d. pasibaigė pergalingas Kelmės "Kelmė" komandos žygis Lietuvos vyrų tinklinio TOP SPORT I lygos čempionate. Sezono lyderiai patyrė skaudų smūgį nuo Vilniaus Universiteto komandos, pastarieji iškovojo pergalę sausu rezultatu 3:0 (28:26, 25:16, 25:20), bei atsirevanšavo po, pirmąjame rate patirto pralaimėjimo Kelmėje.

Pirmasis setas žadėjo labai įtemptą kovą, ir pergalę šiame sete tik po itin įtemptos kovos išplėšė salės šeimininkai Vilniaus Universiteto tinklininkai (28:26). Kaip vėliau parodė susiklostę įvykiai šiame susitikime, svečiams pralaimėtas setas buvo gana skausmingas ir jiems vėliau sunkiai sekėsi kažką priešpastatyti prieš puikiai žaidusius vilniečius. Šeimininkai puikiai sužaidė likusius du setus (25:16, 25:20) ir tokiu būdų pasiekė saldų revanšą prieš Kelmės "Kelmė" komandą. 

Žinoma, Kelmės "Kelmė" komandai šis pralaimėjimas nėra tragedija, nes tai tik pirma nesėkmė po 7 pergalių serijos, todėl jie vis dar tvirtai pirmauja čempionate, užimdami pirmąją turnyrinės lentelės vietą. Įkandin jų žygiuoja Kauno "Marito" komanda, na o trečioje vietoje rikiuojasi Vilniaus Universitetas, tiesa vilniečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau nei "Marito", todėl artimiausiose rungtynėse kovo 21. VU ekipa Raseiniuose prieš "Lušis Volley" komandą, pergalės atveju turės galimybę pakilti į antrąją vietą. Esminis faktas yra tas, kad po šio Kelmės pralaimėjimo, nenugalimų komandų nebeliko ir mūsų visų laukia labai įdomi sezono antroji pusė, kadangi komandų pajėgumas gana apylygis ir bus sunku prognozuoti būsimų rungtynių baigtį.

Savo mintimis apie rungtynes pasidalino vienas iš Vilniaus Universiteto lyderių Domantas Matas Naruševičius:

Kas lėmė pergalę prieš čempionato lyderius? 

Manau pergalę šiandien lėmė keletas veiksnių. Visų pirma, Kelmės komanda nebuvo pilnos sudėties, kas stipriai sumažino žaidėjų rotaciją komandoje. Antra, į aikštelę išėjom su didesniu noru laimėti, darėme mažiau klaidų. Taip pat turėjome neblogų atkarpų, kas leisdavo kiekviename sete pabėgti nuo varžovų. 

Koks jausmas įveikus varžovus, kuriems tai buvo pirmasis pralaimėjimas šiame sezone?

Visada smagu laimėti prieš tokią stiprią komandą kaip Kelmė, tačiau pergalės per daug nesureikšminam. Praeitais metais tą pačią komandą nugalėjome du kartus, todėl žinome, kad esame pajėgus su jais kovoti ir šį sezoną. 

Ką galėtumėte išskirti iš savo komandos?

Norėčiau išskirti mūsų libero Mantą Donėlą. Tiek varžybose Kaune, tiek šiandien Mantas puikiai atidirbo ir priėmime, ir gynyboje, kas leido mums susikurti daugiau progų nei jų turėjo mūsų oponentai.

Savo mintimis apie rungtynes pasidalino ir Kelmės "Kelmė" kapitonas Emilis Bartkus:

Apie rungtynes su Vilniaus komanda nelabai yra ką kalbėti, priešininkai buvo visa galva pranašesni, labiau norėjo laimėti, darė mažai klaidų, puikiai gynėsi. Atvažiavome ne pilnos sudėties, bet manau, tai ne esmė ir vistiek galėjome labiau pasipriešinti varžovams. Jau kelias varžybas iš eilės žaidžiame be užsidegimo ir motyvacijos, todėl tikiuosi, kad šis pralaimėjimas mus privers susimąstyti ir pagalvoti, kokie mūsų tikslai šiame čempionate prieš atkrintamąsias varžybas.

Rungtynių vaizdo įrašas

Puslapis peržiūrėtas: 8822

Komentarai