Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno „Marito“ vs Vilniaus universitetas (2:3)

Dramatiškose Lietuvos vyrų tinklinio „TOP Sport“ I lygos rungtynėse namuose Kauno „Marito“ nusileido Vilniaus universitetui

Dramatiškose Lietuvos vyrų tinklinio „TOP Sport“ I lygos rungtynėse namuose Kauno „Marito“ nusileido Vilniaus universitetui

Š.m. kovo 13d., J. ir P. Vileišių mokykloje ‒ daugiafunkciniame centre, vyko „TOP Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio I lygos rungtynės tarp šeimininkų - Kauno „Marito" ir svečių Vilniaus universiteto komandų.

Po dramatiškos ir permainingos 5 setų kovos, pergalę šventė svečiai - Vilniaus universiteto komanda, rezultatu - 3:2 (32:34!, 20:25, 25:22, 25:22, 15:13).

Nuo pat pirmojo seto pirmųjų taškų užvirė tikra kova tinklinio aikštelėje. Komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis, fantastiškai traukė kamuolius gynyboje ir aukojosi dėl kiekvieno taško. Vilniaus universiteto ekipos tinklininkai vis mėgino išsiveržti į priekį bent keliais taškais (10:7), tačiau šeimininkų komanda neleisdavo pabėgti varžovams į priekį ir išlygindavo rezultatą (11:11; 15:15; 20:20). Tikras trileris vyko seto pabaigoje, kur 25 taškų nepakako.. Abi komandos labai stengėsi laimėti pirmąją rungtynių dalį, tačiau šįkart fortūna nusišypsojo Kauno „Marito" komandos tinklininkams, kurie šventė pergalę pirmąjame sete, rezultatu - 34:32 (1:0).

Antrojoje rungtynių dalyje geriau startavo Kauno „Marito" ekipa (4:1). Šiame sete šeimininkų komandos tinklininkams pavyko sustabdyti puikų varžovų puolimą ir visą setą pirmavo Kauno „Marito" ekipos tinklininkai (13:11, 20:18). Žaidimas vyko banguotai, tačiau šeimininkų ekipos tinklininkai išplėšė pergalę ir antrąjame sete, rezultatu - 25:20 (2:0).

Trečiasis setas prasidėjo Vilniaus universiteto komandos spurtu (9:6). Vaikinai pralošę du pirmuosius setus į trečiąjį atėjo iš naujo nusiteikę kovoti ir žinodami, kad dar nėra viskas prarasta, o tuo tarpu šeimininkai, matyt, per anksti patikėję savo pergale, pradėjo daug klysti, kuo pasinaudoję svečiai iš Vilniaus laimėjo trečiąją rungtynių dalį, rezultatu - 22:25 (2:1).

Ketvirtojoje rungtynių dalyje ir vėl geriau startavo Kauno „Marito" ekipa (10:5). Tačiau Vilniaus universiteto tinklininkai nenorėjo taip lengvai padovanoti šios dienos rungtynių, susiimė ir ne tik pasivijo savo varžovus, bet ir išssiveržė į priekį (13:12). Nuo vidurio seto ir vėl užvirė arši kova dėl kiekvieno taško, abejų komandų žaidėjai aukojosi dėl kiekvieno kamuolio, tačiau pasikūrusi ir pajutusi, kad gali laimėti Vilniaus universiteto ekipa užtikrinčiau sužaidė seto pabaigą ir išplėšė pergalę ketvirtąjame sete, taip išlygindama setų santykį. Rezultatas - 22:25 (2:2). 

Penktasis setas buvo tikras emocijų pliūpsnis. Nei viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį daugiau ne dvejais taškais, tačiau kita komanda iškarto pasivydavo savo varžovus. Visas setas vyko labai aršia kova, bet vis dėl to ant bangos buvę svečiai iš Vilniaus triumfavo ir penktąjame sete, tai išplėšdami fantastišką pergalę, šios dienos rungtynėse, rezultatu - 13:15 (2:3), taip iškovodami ketvirtąją pergalę iš šešių galimų „TOP Sport“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato I lygos čempionate.

Po rungtynių kalbintas Kauno „Marito" komandos kapitonas Mindaugas Mikalauskas pasidalino mintimis apie rungtynes:

„Labai kietos varžybos, stipri komanda, stiprūs priešininkai. Žaisti buvo labai sunku, tarpais žaidėme gerai, bet eilinį kartą labai bangavome. Priešininkai labai stiprūs, verti pagarbos, gaila, kad nelaimėjome, kitą kartą Vilniuje atsiimsime."

Savo mintimis apie rungtynes pasidalino ir Vilniaus Unuversiteto žaidėjas Vytautas Lukas Paukštė:

Kokios emocijos po pergalės prieš šios dienos varžovus Kauno "Marito"?

Iš tiesų komanda labai patenkinta šiuo laimėjimu, kadangi žaidėm išvykoje su stipriais priešininkais.

Ar tikėjotės tokios sunkios kovos?

Pamename kaip praeitais metais sunkiai pasiekėme pergalę išvykoje, todėl laukėme labai rimto pasipriešinimo iš varžovų, kurie turnyrinėje lentelėje visgi užima antrąją vietą.

Kuo nustebino jus varžovai? 

Namų komanda pasižymėjo labai greitu žaidimu, kelėjas tikrai neblogai, dideliu tempu skirstė kamuolius tiek į šonus, tiek centriniams blokuotojams ir netgi kartais panaudodavo "pipe" ataką. Tai žaidimo metu mus privertė staigiau reaguoti į sužaistus kamuolius ir daugiau naudotis instinktais, kadangi laiko pagalvoti nebuvo daug.

Ką galėtumėte išskirti iš savo komandos?

Visi komandos nariai vieni daugiau, kiti mažiau prisidėjo prie pergalės, tačiau išskiri norėtųsi Gabijų Arūną Šukaitį, kuris pakilo nuo suolo tik ketvirto seto viduryje. Jis lemiamais taškais padarė pora blokų pagrindiam Kauno Marito krašto puolėjui, taip pat penkto seto pabaigoje jis iš beviltiškos situacijos padarė tašką: nepatogų kamuolį silpnai pamušė į kitą tinklo pusę, priešininkai bandydami užblokuoti kamuolį suorganizavo netvarkingą užtvarą, to pasekoje kamuolys įkrito varžovams po rankomis, galiausiai nusileido ant žemės ir taip buvo pelnytas taškas. Po jo mūsų komandos nuotaika labai pakilo, o Kauno Marito komandos priešingai, nes matėsi, kad jie negalėjo patikėti, kaip tai įvyko.


Rungtynių vaizdo įrašas

Puslapis peržiūrėtas: 8994

Komentarai