Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KTU vs KCSM (3:2)

"KTU" komanda tapo "C" lygos čempionais! (VIDEO)

 Balandžio 20 dieną, Kauno Technologijos Universitete finišavo „C“ lygos pirmenybės. Didžiajame finale dėl stipriausios lygos komandos susitiko "KTU" bei "KCSM" komandos. "KTU" ekipa jau nuo pat sezono pradžios buvo laikoma viena iš lyderių, tačiau jų varžovai puikią sportinę formą įgijo tik sezonui einant į antrą pusę. Visi žinojo, jog būtent šios dvi komandos yra vertos finalo, kuriame parodė labai gražų reginį rungtynes stebintiems žiūrovams. Nugalėtojams išsiaiškinti prireikė penkių setų, po kurių "KTU" komanda nugalėjo "KSCM" ekipą rezultatu 3:2 ir užsitikrino sau "C" lygos čempionų titulą bei pasipuošė aukso medaliais.

Susitikimo pradžioje žymiai geriau atrodė "KTU" tinklininkai, kurie vieną po kitos rengė rezultatyvius išpuolius ir įgijo 5 taškų pranašumą (9:4). Vėliau abi komandos viena po kitos keitėsi trumpomis atkarpomis, todėl skirtumas tarp jų daugmaž išliko toks pats ir tik setui einant į pabaigą "KCSM" komanda sumažino skirtumą iki 2 taškų (21:19). Visgi seto pabaigoje "KCSM" ekipai koją pakišo klaidelės ir jiems teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 25:19.

Antrame sete "KCSM" žaidėjai atsigavo, ko pasekoje perėmė iniciatyvą į savo rankas. Nors "KTU" ekipa skirtumą ir sužvelnino, iš kart poto jų varžovai sudavė dar vieną smūgį spurtuodami 2:8 ir taip užsitikridami 6 taškų pranašumą (11:17). "KTU" nežadėjo taip lengvai pasiduoti ir pademonstravo kovingumą, kur setui einant į pabaigą sumažino skirtumą iki 3 taškų. Tačiau "KCSM" ekipa šiame sete parodė įpatingai gerą gynybą, o tai leido jiems setą užbaigti rezultatu 19:25.

Trečiojo seto pradžioje komandos kovojo taškas į tašką. Vėliau "KTU" ekipa pelnė 5 taškus išeilės, tačiau varžovai jiems atsakė lygiai tuo pačiu ir pranašumas buvo kaipmat panaikintas (17:17). Setui einant į pabaigą užvirė itin atkakli kova abi komandos rodė lygiavertį žaidimą. Šį kartą fortūna nusišypsojo "KCSM" komandai, kuri užbaigė šį setą rezultatu 23:25.

Ketvirtą setą geriau pradėjo "KTU" komanda, kuriai pavyko iš karto laimėti atkarpą – (9:2), po kurios tarp komandų atsirado 7 taškų skirtumas. Vėliau žaidimas pradėjo labai banguoti - "KTU" ekipai pelnius tris taškus iš eilės, tuo pačiu atsakydavo ir varžovai.  Visgi "KTU" ekipai labai reikėjo šio seto pergalės, o tai jautėsi ir jų žaidime - tinklininkai daug aktyviau gynėsi bei sėkmingiau organizavo atakas. Tas pats 7 taškų skirtumas išliko iki pat pabaigos. Setas baigėsi rezultatu 25:18.

Penktame sete visi pamatė kovą vertą finalo. Visą penktajį setą neskaitant jo pabaigos, komandas teskyrė vienas taškelis. Tik seto pabaigoje "KTU" parodė savo stipriasias puses puolime ir įrodė visiems savo principingą visą sezono darbą. Setas baigėsi rezultatu 15:12.

Paklausus "KTU" trenerės R.Šišlienės apie komandos pasirodyma sezone ir šiose rungtynėse, ji kalbėjo - "Pirmą ratą pradėjom pralaimėjimu, o antrame rate kiek sunkiau sekėsi studentams, galbūt šventės ir sesija padarė įtakos. O šios dienos rungtynės buvo tikrai vertos finalo. Taip pat sveikiname priešininkus."

 "KCSM" trenerė J.Kontvainienė taip pat komentavo: "Buvo gražios rungtynės, vertas vienas kito priešininkas ir finalai galima sakyti gražūs. Visi norėjo laimėt, na o mes esam jaunystė - kvailystė, prisidarėm gale klaidų, nes ketvirtoje partijoje per anksti patikėjome pergale. Bet aš labai patenkinta komandos žaidimu, vis dėlto mes dar jauni."

Rungtyių video. I setas.

Rungtyių video. II setas.

Rungtyių video. III setas.

Rungtyių video. IV setas.

Rungtyių video. V setas.

 
 

Puslapis peržiūrėtas: 42095

Komentarai