Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kelmės „Kelmė“ vs Vilniaus universitetas (3:2)

Kelmėje krito ir Vilniaus Universitetas

Kelmėje krito ir Vilniaus Universitetas

Turbūt pati karščiausia tinklinio vieta paskutinį žiemos savaitgalį Lietuvoje buvo Kelmės sporto rūmų aikštelė. Kelmės "Kelmė" komanda kaip niekad turėjo paplušėti kad iškovotų pergales. Vakar dienos rungtynėse įveikę Kauno "Marito" šiandien jau turėjo atlaikyti Vilniaus Universiteto šturmą. Po įtemptų penkių setų kovos pergalę iškovojo Kelmės "Kelmė" komanda 3:2 (25:20, 25:14, 22:25, 23:25, 15:11)

Vos ne identiškai kaip ir vakar vykusios rungtynes, šiandien taip pat buvo labai įdomios ir nenuspėjamos. Nors rungtynių pradžia nieko blogo nežadėjo šeimininkams, kurie buvo stipresni 1 ir 2 setuose (25:20, 25:14), vėliau svečiai iš Vilniaus kibo į atlapus sezono lyderiams ir iškovoję pergales 3 ir 4 setuose (22:25, 23:25) išlygino rezultatą ir išsaugojo šansus pasiekti pergalę. Vis tik penktame sete susiėmę šeimininkai, perlaužė rungtynių eigą sau sėkminga linkme ir iškovojo pergalę sete (15:11) bei tuo pačiu laimėjo rungtynes.

Nors vilniečiai ir neturėjo kelių svarbių savo žaidėjų, jie atėmė vieną tašką iš nugalėtojų, kadangi už du laimėtus setus jis yra skiriamas. Kelmės "Kelmė" kol kas užima pirmąją turnyrinės lentelės vietą, na o Vilniaus Universitetas dar yra sužaidęs mažesnį rungtynių skaičių ir užima 4-ąją vietą. 

Nugalėtojų komandos kapitono Emiliaus Bartkaus komentaras apie rungtynes:

Po vakarykščių varžybų su "Marito" komandoje šiek tiek jautėsi nuovargis, bet galiu pasakyti, kad varžybos buvo daug geresnės. Po antrojo, labai sėkmingo sužaisto seto, sporte taip būna, kad per greit atsipalaiduojama ir patikima lengva pergale, todėl žaidimas pradėjo banguoti. Prieš lemiamą penktąjį setą supratome, kad prisivirėm košės ir nebėra kur trauktis, todėl reikia kovoti iki galo.

Vilniaus Universiteto žaidėjo Gabijaus Šukaičio komentaras apie rungtynes:

Kas lėmė pralaimėjimą Kelmės komandai? 

Mūsų pagrindinis tikslas ir galbūt , apskritai, tinklinio raktas į pergalę yra labai paprastas- paduoti ir priimti kamuolį. Labiausiai prisimeni paskutinį setą, kur šių dalykų atlikti nepavyko. Problemų su padavimu buvo ne tik paskutiniame sete, bet lemiamu momentu tos klaidos labiausiai įstringa. Pirmuose setuose nežaidėme savo žaidimo, bet vėliau nieko per daug nekeitėm, gal tiesiog nenorėjom po ilgos kelionės taip greitai grįžti namo, juk varžybų visi pasiilgę ir norisi sužaisti kuo ilgiau. Galbūt ir varžovai leido mums įsižaisti, taip jau nutinka, kai pirmuose setuose laimi gana lengvai.

Ko pritrūko iki pergalės?

Buvo keli momentai, kai pralošėme. Galėjome pradėti geriau. Pradžioje darėme daug klaidų, galbūt tai lėmė svečių salė, kai kam salės dydžio skirtumai trukdo žaidimui. Mes įpratę žaisti mažoje salėje. Vėliau įsižaidėm ir pagavę gera bangą turėjom ja nuplaukti iki pergalės, tačiau paskutiniame sete leidom jiems pagalvot apie pergalę, ypač pirmuose taškuose padarėm klaidų, apie kurias jau minėjau ir priešininkai vėl atsigavo.

Kaip manote ar pavyks atsirevanšuoti atsakomosiose rungtynėse Kelmės komandai Vilniuje?

Kaip rezultatas ir parodo, buvo lygi kova, tai Vilniuj laukia ne ką prastesnės varžybos. Daug lems ir situacija su žaidėjais, šiais laikais ne tik traumos gali sutrukdyti pasirodyti varžybose. Manau šansų atsirevanšuoti turim ir bandysim jais pasinaudoti.

 

Rungtynių vaizdo įrašas

Puslapis peržiūrėtas: 9053

Komentarai