Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vitameda vs KTU (3:2)

Vitameda ‒ B lygos čempionai!

Vitameda ‒ B lygos čempionai!

Dramatiškoje finalo kovoje Vitameda sugebėjo sugrįžti iš rezultato 0:2 bei iškovoti B lygos auksą. Pirmasis setas prasidėjo dideliu Vitamedos klaidų skaičiumi (kurių jie padarė net 11 per setą) bei puikiomis KTU tinklininkų atakomis. Seto viduryje jie išsiveržė 5 taškų persvara ir taip užtikrintai laimėjo pirmąjį setą. Antrajame vyko atkakli kova. Vis dėl to, rezultatui esant 16:16 KTU tinklininkai laimėjo atkarpą 9:2 ir taip priartėjo prie pergalės. 

Tračiajame sete "Vitamedos" komandos vyrai susikaupė lemiamai kovai. Jie pradėjo taip dažnai nebeklysti bei atrado savo puolimo lyderius Raimundą Pocių bei Pavelą Petrovą, kurie sete pelnė po 5 taškus. Tuo tarpu KTU šiame sete į priekį bandė tempti Mantas Brusokas pelnęs 7 taškus. Sugebėję pratęsti rungtynes namie žaidę "Vitameda" ir toliau kabinosi šiose rungtynėse. Ketvirtasis setas buvo labai įtemptas. Nei viena komanda nesugebėjo atitrūkti. Vis dėl to, turintįs didesnę patirtį, "Vitameda" sugebėjo išplėšti lemiamą setą. O čia ir prasidėjo KTU griūtis. Galimai per anksti patikėję pergale, svetimoje aikštelėje žaidę KTU atrodė palūžę. Setas prasidėjo 6:2 "Vitamedos" naudai. Nepaisant to, kad jaunieji tinklininkai dar bandė sugrįžti padarę 5 taškų spurtą seto gale, "Vitamedos" veteranai nebepaleido sunkiai iškovotos pergalės bei po lemiamo taško puolė džiaugtis bei skanduoti "MES ČEMPIONAI!". 

Nors sugebėjo gana sėkmingai pulti (ypač Rokas Markauskas pelnęs 22 taškus), bet padavimu KTU neišmušo varžovų iš priėmimo bei galimybės patiems kurti rezultatyvias atakas. Galimai namų sienos padėjo Vitamedos ekipai, nes KTU tinklininkai tesugebėjo atlikti 1 eisą per visas varžybas.

Didžiojo finalo MVP tapo Pavelas Petrovas, kuris buvo ne tik naudingiausias, žaisdamas centro puolėjo pozicijoje, bet taip pat sėkmingai priėminėjo padavimus bei reikalui esant puldavo per kraštą.

KTU trenerės A. Jakupkienės komentaras apie šį sezoną:

“Sezonas gan banguotas. Pradžia gera, vidurys nelabai. Paskui vėl įsivažiavome. Kadangi žaidėme dėl pirmos vietos, tai manau, visai neblogai”

“Vitameda” kapitonas Raimundas Pocius pakomentavo apie finalines varžybas: 

“Buvo labai sunkios varžybos. Labai stipriai KTU pasirodė pirmus du setus. Pralaiminėjome 2:0 todėl teko labia stipriai susiimti. Galbūt jie kažkiek per anksti patikėjo savo pergale, o tai mus užkūrė. Dėkojame varžovams už gerą kovą, na o mes tapome čempionais!”

 

Puslapis peržiūrėtas: 4243

Komentarai