Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Penkių setų trilerį laimėję šiauliečiai po 9 metų pertraukos tapo TOP SPORT Lietuvos čempionato nugalėtojais

Penkių setų trilerį laimėję šiauliečiai po 9 metų pertraukos tapo TOP SPORT Lietuvos čempionato nugalėtojais

Balandžio 1d. šeštadienį Alytaus tinklinio centre finišavusiame TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate triumfavo Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ klubas. Jis stipriausiu šalyje tapo po devynerių metų pertraukos.

Finalinėse rungtynėse šiauliečiai po įtemptos ir permainingos kovos 3-2 (23:25, 25:23, 25:15, 22:25, 15:9) palaužė trijų paskutinių Lietuvos pirmenybių nugalėtojus Gargždų „Amber-Arlangos“ tinklininkus.

Energingai rungtynes pradėję gargždiškiai iškart parodė, kad yra pasiruošę apginti čempionų vardą. Nors „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“ šiemet jau laimėjo LTF taurę bei nugalėtoju reguliariajame sezone, jai teko dėl pergalės kautis iš paskutiniųjų.

„Amber-Arlanga“ laimėjo pirmąjį setą, o antrajame buvo sugebėjusi atsitiesti net atsilikdama 10:18. Visgi antrojo seto pabaigoje šiauliečiai išsigelbėjo ir išlygino bendrą rezultatą. Trečiajame sete „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ tinklininkai įsibėgėjo ir žengė didelį žingsnį pergalės link.

Visgi ketvirtajame sete „Amber-Arlanga“ laimėjo nervų karą ir rungtynių baigtis sprendėsi lemiamame, penktajame, sete. Jame iškart į priekį pabėgo šiauliečiai, vedami puikių Simo Grigalaičio blokų bei įspūdingų Artūro Vincėlovičiaus atakų. Susikrovęs keleto taškų pranašumą, jį Šiaulių klubas išsaugojo iki penktojo seto pabaigos.

Nugalėtojams A. Vincėlovičius iš viso pelnė 18 taškų. Po 17 pridėjo Arvydas Mišeikis bei Arnas Rumševičius, 10 – Tomas Rogal, 8 – S. Grigalaitis.

Gargždų komandoje rezultatyviausiai žaidė Robertas Juchnevičius (19 tšk.), Daumantas Katinas (17 tšk.), Linas Starkutis (14 tšk.) ir Emilis Bartkus (9 tšk.).

„Dar sunku patikėti pergale, reikia dar laiko. Žinoma, šiemet tikėjomės pirmos vietos, bet tą reikia įrodyti. Gargždai parodė, kad yra labai stipri komanda, bet mažais žingsniukais įrodėme, kad esame stipresni“, – sakė ilgametis šiauliečių treneris Modestas Strockis, kuriam tai buvo pirmasis Lietuvos čempiono titulo šiose pareigose.

Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas A. Vincėlovičius. „Buvo sunkus startas, bet mes vienas kitą raminome. Žinojome, kad bus geriau. Išlaukėme savo momento ir vėliau žaidimas ėmė gėrėti. Visgi kova buvo gera. Penki setai finale yra „vau“, – teigė jis.

„Amber-Arlangos“ treneris Sergejus Ščegolis sakė, kad šis sezonas jo auklėtiniams buvo sudėtingas, todėl jis džiaugiasi sidabro medaliais ir gera kova finale.

„Kova buvo tikrai stipri. Tikėjomės tokios kovos, nes komandos yra panašaus pajėgumo. Šiauliečiai gerai sužaidė. Jie turi gerų patyrusių žaidėjų, kurie seto pabaigoje išsprendžia visą situaciją. Mūsų komanda tobulėja, bet Šiauliai šįkart buvo stipresni. Apskritai mums sezonas buvo permainingas, nebuvo lengva patekti į finalą. Nereikia per daug priprasti titulų, reikia visą laiką kovoti. Ir dar noriu pasakyti – „Slava Ukraini“, – kalbėjo S. Ščegolis.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=32OgsV5NYqg

Į simbolinę TOP SPORT Lietuvos čempionato komandą buvo išrinkti Artūras Vincėlovičius („Elga-Grafaitė-SC Dubysa“), Robertas Juchnevičius („Amber-Arlanga“), Arvydas Mišeikis („Elga-Grafaitė-SC Dubysa“), Gilbertas Kerpė („Etovis“), Linas Starkutis („Amber-Arlanga“), Tomas Rogal („Elga-Grafaitė-SC Dubysa“) ir Matas Navickas („Elga-Grafaitė-SC Dubysa“).

Bronzos medalius iškovojo Kelmės „Etovio“ tinklininkai. Aistringai savo sirgalių palaikoma „Etovio“ komanda rungtynėse dėl trečiosios vietos 3-0 (25:21, 25:17, 25:15) įveikė šįkart be apdovanojimų likusią praėjusių metų vicečempionę Marijampolės „Sūduvą“.

Kelmės ekipą į priekį vedė 10 taškų surinkęs Linas Petravičius. 6 taškai – Gedimino Guntarskio sąskaitoje, po 5 surinko Mantas Grinevičius ir Donatas Andriulis. „Sūduvos“ komandai 14 taškų pelnė Audrius Kasparavičius, 10 – Jaroslavas Bogdanovičius, 8 – Valentinas Lekavičius.

„Rezultatas neatspinti to, kas vyko aikštėje. Kova buvo labai rimta. Noriu padėkoti savo komandai už atsidavimą. Varžovus gerbiame, bet galiausiai sunkiai dirbome, dirbome ir laimėjome. Manau, kad sezonas buvo teigiamas. Sirgaliai turėtų būti patenkinti. Rezultatai yra maksimalūs šiuo metu. Labai džiaugiamės“, – kalbėjo „Etovio“ treneris Arnoldas Barauskis.

„Sūduvos“ strategas Romas Sujeta teigė, kad jo ekipa turėjo verstis be pagrindinio kėlėjo, o taip pat varžovai privertė daugiau gintis nei pulti. „Tiesiog žaidimas gavosi mūsų nenaudai. Visgi noriu padėkoti vyrams, kurie kovojo iki galo. Visas sezonas nebuvo blogas. Neturėjome aukštų tikslų, bet medalių norėjosi“, – prisipažino treneris.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=GFJgS6YMJz4


www.ltf.lt. Dominykas Genevičius
 

Komentarai

Puslapis peržiūrėtas: 6260