Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: ASU vs KCSM - MEDAUS PIRKLIAI (2:3)

"KCSM - Medaus Pirkliai" merginos išplėšė pergalę iš "ASU"

"KCSM - Medaus Pirkliai" merginos išplėšė pergalę iš "ASU"

Vasario 14 dieną, 17.30 val., Aleksandro Stulginskio Universiteto sporto salėje susitiko "Daliosios" lygos komandos - "ASU" ir "KCSM - Medaus Pirkliai". Šis susitikimas buvo kupinas atkaklios kovos ir didelio merginų noro laimėti, todėl nugalėtojui išsiaiškinti prireikė net penkių setų. Ir tik lemiamomis akimirkomis padarytos šeimininkių klaidos ir priešininkių tiksliau sužaistos setų pabaigos lėmė "KCSM - Medaus Pirklių" komandos pergalę rezultatu 2:3.

Nors ir pirmąjį setą rezultatyviau pradėjo "ASU", tačiau vėliau aiškios lyderės buvo "KCSM - Medaus Pirkliai" komandos merginos. Jos nuo pat pradžių puikiai organizavo savo atakas puolime bei darė nedaug klaidų. Tuo tarpu šeimininkėms buvo sunku susižaisti, nors jos ir buvo išlyginusios rezultatą (16:16), tačiau priešininkėms tereikėjo sužaisti keletą rezultatyvių atkarpėlių ir poto jau džiaugtis pirmąja pergale. "KCSM - Medaus Pirkliai" nugalėjo rezultatu 21:25.

Nuo antrojo seto aikštelėje užvirė atkakli kova. Šį kartą jau "ASU" žaidėjos paėmė vadžias į savo rankas ir užtikrintai sau krovėsi taškus. Įpusėjus setui šeimininkės, jau turėjo solidžią persvarą (16:9). "KCSM - Medaus Pirkliai" ekipos merginoms pradėjo prasčiau sektis gynyboje, jos darė nemažai klaidų vien dėl tarpusavio nesusitarimo. Seto pabaigoje, kai visi manė, jog "ASU" laimės, viešnios parengė septynių taškų rezultatyvią atkarpą ir taip netikėtai išplėšė dar vieną pergalę rezultatu 24:26.

Trečiasis setas vyko banguotai, tai viena tai kita komanda sužaisdavo po sėkmingą atkarpėlę ir išsiverždavo į priekį. Abiejoms komandoms nelabai sekėsi tiek su kamuolio padavimu tiek su priimimu. Iki pat šio seto pabaigos nebuvo aiškios favoritės, tai išsisprendė tik su paskutiniais pelnytais taškais. "ASU" tinklininkės pagaliau įrodė, jog turi kietą charakterį ir nugalėjo priešininkes rezultatu 25:23.

Ketvirtame sete užsivedusios "ASU" žaidėjos toliau tęsė savo pradėtą darbą. Jos puikiai organizavo veiksmus puolime ir taip pat nenuleido rankų gynyboje. Priešingai klostėsi "KCSM - Medaus Pirklių" ekipai, kurioms itin nesisekė atakuoti savo varžovių, o jei ir pavykdavo, jų smūgiavimai būdavo sėkmingai blokuojami varžovių. Setui bepasibaigiant "ASU" surengė varžovėms spurtą (9:0) ir taip pelnė pergalę rezultatu 25:14.

Penktasis setas prasidėjo lygiu žaidimu. Ir tik šiek tiek vėliau šeimininkės pradėjo klysti gynyboje, kas labiausiai išgelbėjo jų priešininkes. Tuo pasinaudojusios "KCSM - Medaus Pirkliai" ekipos merginos toliau darniai žaidė puolime ir galiausiai pasiekė pergalę. Seto rezultatas 9:15.

Pasibaigus rungtynėms "KCSM - Medaus Pirkliai" trenerė E.Simonavičienė, paklausta apie savo komandos pasirodymą, teigė: "Visąlaik norisi išleisti pažaisti ir jaunesnes, o kai jau dvi partijas laimim, tada ir pradedi rizikuoti. Žinoma iš to kartais efektas gaunas truputį atvirkštinis. Na, o paskutinę partiją vyresnės sužaidė taip kaip moka ir gali. Norėtusi šiek tiek daugiau tvirtumo, bet yra kaip yra."

"ASU" treneris A.Kazlauskas teigė: "Faktiškai priešininkam atidavėm pergalę dėl klaidų paduodant kamuolį. Nes pirmaudavom keliais taškais, tuomet padavimas į autą ir tuomet jau priešininkės perima iniciatyvą ir vėl išlygina rezultatą."

"ASU": U.Veršilaitė 13 naud. balų (18 tšk.), S.Vasyliūtė 18 naud. balų (10 tšk., 17 rez. perd.)

"KCSM - Medaus Pirkliai": G.Masilionytė 21 naud. balas (23 rez. perd.), M.Vilkaitė 10 naud. balų (15 tšk.)

 

Puslapis peržiūrėtas: 1464

Komentarai