Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: ASU vs KAUNO TMC (2:3)

"Kauno TMC" kovos "C" lygos finale

"Kauno TMC" kovos "C" lygos finale

 Balandžio 22 dieną, 19.00 val. Aleksandro Stulginskio Universiteto sporto salėje trečiajai ir paskutinei pusfinalio kovai susitiko "C" lygos komandos "ASU" ir "Kauno TMC". Kaip galima buvo tikėtis, kovoje dėl patekimo į finalą netrūko nei atkaklios kovos nei kovingų emocijų. Komandos buvo itin lygiavertės, o tai lėmė, jog reikėjo sužaisti visus penkis setus. Šį kartą fortūna nusišypsojo "Kauno TMC" komandai, kurie nugalėjo "ASU" ir iškovojo pergalę rezultatu 2:3. Abi komandos dar nežino savo varžovų tiek Mažajame tiek ir Didžiajame finale, nes rungtynės tarp "Kauno SRC" ir "Raudondvario" įvyks tik trečiadienį (04.22).

Pirmasis setas prasidėjo lygiu žaidimu ir iki pat jo pabaigos komandos žaidė taškas į tašką. "ASU" darė labai nedaug klaidų ir puikiai organizavo žaidimą, o puolime tiksliais smūgiavimais pasižymėjo S.Labanauskas. Tačiau ir "Kauno TMC" nesnaudė, visi žaidėjai daugiau ar mažiau pelnė taškus, tik gynyba šiek tiek strigo, kur ir dažniausiai šiai komandai pasitaikydavo apmaudžios klaidelės. Seto nugalėtojai išaiškėjo tik pačioje pabaigoje kur tiksliau sužaidė "Kauno TMC" ir pelnė pergalę rezultatu 23:25.

Antrame sete nieko nelaukdami į priekį šoktelėjo šeimininkai, tačiau įpusėjus setui "Kauno TMC" juos pasivijo ir išlygino rezultatą (13:13).  Galima sakyti komandų žaidimas buvo beveik lygus, tiek puolime pelnytų taškų, tiek klaidų ir net blokavimų skaičuis nedaug skyrėsi. Nuo vidurio seto komandos keitėsi sėkmingomis atkarpėlėmis, tačiau "ASU" leido varžovams išsiveržti keliais taškais į priekį (19:21). Tačiau "ASU" nenuleido rankų ir surengė spurtą (6:0) ir tai leido jiems nugalėti varžovus rezultatu 25:21.

Trečiasis setas tragiškai sekėsi "Kauno TMC" ekipai, jų komandinis žaidimas buvo visiškai subyrėjęs tiek gynyboje tiek ir puolime. Tuo puikiai naudojosi "ASU" ekipa, kuri jau setui įpusėjus turėjo dviženklę persvarą (14:3). "ASU" rodė puikų žaidimą ir be didelio pasipriešinimo užbaigė šį setą pergalingai triuškinančiu rezultatu 25:11.

Ketvirtame sete vėl nors ir nedaug į priekį nuo varžovų pabėgo "ASU" tinklininkai. Tačiau "Kauno TMC" nežadėjo nusileisti ir atkaliai vijosi varžovus ir galiausiai jiems pavyko sumažinti skirtumą iki vieno taško (17:16). Šioje ekipoje puolime galingais smūgiavimais pasižymėjo E.Dacys ir padėjo komandai surengti efektyvų spurtą (0:8). Tai labiausiai ir sužlugdė "ASU" ekipą, nes jiems nebepavyko pasivyti varžovų ir teko pripažinti jų pergalę šiame sete rezultatu 20:25.

Nors ir penktame sete valdžią iš pradžių ėmė "ASU" komanda, tačiau "Kauno TMC" ekipai sustygavus puolimą situacija apvirto aukštyn kojom. Dar neapsikeitus aikštelės pusėmis svečiai pasivijo ir aplenkė varžovus (7:8). Vėliau kol "Kauno TMC" susižėrė visus sau taškus, "ASU" ekipa pelnė tik vieną. Seto rezultatas 8:15.

Pasibaigus rungtynėms nugalėtojų "Kauno TMC" treneris V.Gubanovas, paklaustas apie šias rungtynes ir su kuria komanda tikisi žaisti Didžiajame finale, teigė: "Varžybos buvo vertos pusfinalio. Na musų komandą laikė "lūzeriais" bet mes savo padarėm. O finale, mes tikimės sutikti "Kauno SRC". Galbūt mums būtų geriau "Raudondvaris", bet "SRC" stipresni".  

"ASU" komandos kapitonas M.Kinderis, paklaustas kaip vertina rungtynes ir ko tikisi Mažajame finale, teigė : "Šios rungtynės buvo geros, sveikinu varžovus, kad laimėjo. O mums nepasisekė, per daug atsipalaidavom, galbūt ketvirtame sete per anksti patikėjom pergale, sustojom ir dėl to pralošėm. O Mažajame finale greičiausiai žaisime su "Raudondvariu", nes "SRC" turėtų laimėti".

"ASU" komandoje naudingiausiai žaidė J.Gaučas, o daugiausiai taškų komandai pelnė S.Labanauskas.

"Kauno TMC" ekipoje daugiausiai taškų komandai pelnė E.Dacys, o rezultatyviausiai žaidė V.Gubanovas ir A.Tamkus.

Puslapis peržiūrėtas: 1754

Komentarai