Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
Turnyrai
"TOP Sport" taurė 2013
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KSCM-2 vs ASU (2:3)

Itin atkaklioje kovoje "ASU" nugalėjo "KCSM - 2" tinklininkes

Itin atkaklioje kovoje "ASU" nugalėjo "KCSM - 2" tinklininkes

Vasario 20 dieną, 17.45 val., V. Kuprevičiaus vid. mokyklos sporto salėje savo jėgų išbandyti susitiko "Dailiosios" lygos komandos -  "KCSM - 2" ir "ASU". Nugalėtojoms išsiaiškinti prireikė net penkių setų, kaip rodo jų rezultatai rungtynėse intrigos bei siurprizų taip pat netrūko. Nors ir susitikimo lyderėmis buvo laikomos antrąją vietą turnyrinėje lentelėje užimančios "KCSM - 2" tinklininkės, tačiau "ASU" žaidėjos sugebėjo parodyti, jog šį tą sugeba, nenuleisti rankų ir taip nugalėti priešininkes rezultatu 2:3.

Pirmąjį setą sėkmingiau pradėjo šeimininkės - "KCSM - 2" tinklininkės. Jos aktyviai rungėsi puolime, kuriame itin pavyzdingai žaidė ir komandą vedė į priekį M.Kačinskaitė. "ASU" ekipai buvo sunkiau įsilieti į žaidimą bei rasti varžovių silpnesnes vietas, taip pat buvo problemų su kamuolio priimimu. Nors abi komandos šiame sete darė vienodą skaičių klaidų, tačiau rezultatyvesnės buvo "KCSM - 2" žaidėjos. Šeimininkės setą užbaigė pergalingai rezultatu 25:19.

Antrame sete iniciatyvą į savo rankas pasiėmė "ASU" žaidėjos, kurios susitvarkė su savo klibančia gynyba ir pradėjo žaisti darniau. Nors ir  šeimininkes turėjo geležinę gynybą, tačiau jas pradėjo skandinti nesusižaidimas puolime ir dėl to daromos klaidos.  Dėl šių suklydimų viešnios iš savo varžovių gavo net keturiolika lengvų taškelių. Taip palengva "ASU" susirinko įtikinamą persvarą ir nugalėjo šiame sete priešininkes rezultatu 19:25.

Trečiasis setas pasižymėjo itin atkaklia kova, tik pradžioje apsikeitusios sėkmingomis atkarpėlėmis, vėliau komandos žaidė taškas į tašką. Tačiau nei viena komanda nežibėjo itin gražiu žaidimu. "KCSM - 2" susitvarkė puolime, bet pamiršo apie gynybą. Tačiau tai nesutrugdė joms seto pabaigoje spurtuoti ir nugalėti rezultatu 25:21.

Ketvirtame sete arši kova taip pat niekur nedingo, merginos kovojo dėl kiekvieno taško. Tik jau nuo pat pradžių "ASU" išsiveržė keliais taškais į priekį ir šią poziciją išlaikė iki galo. Visgi šeimininkės darė šiek tiek daugiau klaidų nei jų priešininkės, o tai ir leido viešnioms išlaikyti kelių taškų skirtumą. Nors ir seto pabaigoje "KCSM - 2" žaidėjos dar bandė gelbėti situaciją, tačiau joms pavyko tik sušvelninti rezultatą. Tuo tarpu "ASU" tinklininkės gavo šansą kautis penktame sete nugalint varžoves rezultatu 20:25.

Penktame sete viskas prasidėjo iš naujo, todėl jis buvo ypač atkaklus. Nei viena komanda nenorėjo atiduodi pergalės, todėl laikėsi įsikibus savo varžovių iki pat pabaigos. "ASU" komandai šiek tiek trugdė klaidos priimant varžovių servuojamą kamuolį. Tačiau galų gale viešnių komandos kapitonė K.Lukoševičiūtė atliko paskutinį smūgiavimą ir užbaigė šį setą pergalingai rezultatu 19:21.

"ASU" treneris A.Kazlauskas, paklaustas apie savo komandos žaidimą, teigė, jog tinklininkėms šios rungtynės buvo itin svarbios, nes tuomet jos turi daugiau vilčių patekti į atkrintamasias. Taip pat treneris pridėjo, jog didžiuojasi žaidėjomis, jog pagaliau parodė charakterį.

"KCSM - 2": M.Kačinskaitė 28 naud. balai (32 tšk.), K.Tišikaitė 28 naud. balai (26 rez. perd.).

"ASU": I.Lynikaitė 29 naud. balai (26 rez. perd.), K.Lukoševičiūtė 18 naud. balų (22 tšk.).

Puslapis peržiūrėtas: 1364

Komentarai