Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vivacolor vs Vitameda (2:3)

Permainingame pusfinalyje po intriguojančios kovos "Vitameda" palaužė "Vivacolor" ir pateko į finalą

Permainingame pusfinalyje po intriguojančios kovos "Vitameda" palaužė "Vivacolor" ir pateko į finalą

 Balandžio 14 dieną, 19:00 val., Kauno statybininkų rengimo centro sporto salėje įvyko KTML "B" lygos trečiosios ir lemiamos pusfinalio rungtynės tarp šeimininkų "Vivacolor" ir svečių "Vitamedos" komandų. Pergalę rezultatu 3:2 šventė "Vitamedos" ekipa, kuri po dramatiškos kovos palaužė varžovus ir pateko į finalą.

 Pirmasis setas prasidėjo apylige kova (6:6). Užsivedę šeimininkai vis bandydavo išsiveržti į priekį ir pabėgti nuo varžovų, tačiau "Vitamedos" tinklininkai nebuvo nusiteikę leisti tai padaryti ir vis išlygindavo rezultatą (10:8; 13:13; 19:16). Vis tik susikaupę "Vitamedos" ekipos tinklininkai sužaidė sėkmingą atkarpą (0:7), kuri leido jiems ne tik iš nuolat besivijančiųjų, išlyginti rezultatą (20:20), tačiau ir išsiveržti į priekį (20:23). Tinklininkai apsimainė rezultatyviomis atakomis ir rezultatas buvo (21:24). Viskas sprendėsi seto pabaigoje. Savo turėtą pranašumą išbarstę "Vivacolor" tinklininkai nesugebėjo atsitiesti, kas leido svečių komandai padėti tašką pirmame sete, rezultatu - 21:25 (0:1).

 Antrasis setas prasidėjo mąsiškomis "Vivacolor" ekipos klaidomis. Lyg pavargę, išsiblaškę tinklininkai, nerado savojo žaidimo, kas svečiams leido susikrauti saugią persvarą (3:8). Nesusikalbėdami tarpusavyje, žaisdami kiekvienas sau, šeimininkai darė begales klaidų, kas tik didino "Vitamedos" ekipos tinklininkų pranašumą (11:19). "Vivacolor" ekipos kapitonas minutės pertraukėlėmis bandė sustabdyti užsivedusius varžovus ir nuraminti savo komandą. Vis tik ant bangos buvę svečiai, sėkmingai užbaigė seto pabaigą ir išplėšė pergalę antrąjame sete, rezultatu - 12:25 (0:2)

 Trečioji rungtynių dalis prasidėjo visiškai priešingai, nei pirmieji du setai. Supratę, kad šis setas gali lemti rungtynių pabaigą, užsivedę ir pasiaukojančiai žaidę "Vivacolor" ekipos tinklininkai jau nuo pat pradžių diktavo savo sąlygas (7:3). Vis tik, pergalės troškimas niekur nedingo ir iš "Vitamedos" ekipos tinklinkų. Ši komanda net nežadėjo lengvai padovanoti šio seto, susiimė ir išlygino rezultatą (15:15). Vėliau sekė, kelios svečių klaidos, kurios ir vėl leido į priekį pabėgti šeimininkams (20:17). "Vitameda" yra ta komanda, kuri gali perlipti per save ir išlipti iš bet kokios duobės, tą parodo ir rezultatas. Svečiai sužaidė fantastišką atkarpą (0:5) ir vėl išsiveržė į priekį (20:22). Šeimininkai palaikė intrigą ir išlygino rezultatą (22:22). Toliau vyko rezultatyvios atakos, kur rezultatas vis buvo lygus (23:23; 24:24; 25:25). Vis tik pabaigą geriau sužaidę "Vivacolor" ekipos tinklininkai išplėšė labai reikalingą pergalę trečiąjame sete, rezultatu - 27:25 (1:2)

 Ketvirtąjame sete iki seto vidurio vyko arši kova (12:10). Vis tik patikėję savo jėgomis ir, kad dar niekas neprarasta šeimininkai buvo nesustabdomi. Vedini D.Kristausko, "Vivacolor" ekipos tinklininkai prie tinklo darė ką norėjo, o "Vitamedos" ekipos tinklininkai visiškai perdegė (21:12). Stebuklo neįvyko, šeimininkai nugalėjo šiame sete rezultatu - 25:13 ir išlygino setų santykį (2:2).

 Penktoji rungtynių dalis prilygo trileriui. Atsigavę ir supratę, kad šis setas lemia viso pusfinalio nugalėtoją, "Vitamedos" ekipos tinklininkai nieko nelaukdami šovė į priekį (2:7). Vis tik, "Vivacolor" ekipos tinklininkai rodė savo šaltakraujiškumą ir norą laimėti, bei išlygino rezultatą (8:8). Komandos aukojosi dėl kiekvieno taško, žaidė fantastiškai tiek puolime tiek gynyboje (11:11). Tačiau šios dienos rungtynėse fortūna šypsojosi svečių ekipos tinklininkams, kurie nugalėjo rezultatu - 12:15 (2:3). "Vitamedos" ekipa keliauja į finalą, kur balandžio 21 dieną susirems su "KTU" ekipa dėl nugalėtojų titulo. "Vivacolor" ekipa, lygiai tą pačią dieną, dar turės progą pakovoti dėl bronzinių medalių, kur susitiks su Kauno "SRC" ekipa. 

 Po rungtynių "Vivacolor" ekipos tinklininkas D.Baltrušaitis, sakė: "Jie buvo šiandien stipresni. Ištikrųjų buvo labai gera kova. Iš pat pradžių mes buvome labai susikaustę. Vėliau praradome Nerijų (N.Glodenis), bet vistiek atsitiesėme. Šaunuoliai "Vitameda", bus geras finalas. Šiai dienai jie buvo vertesni finalo, nes jų žaidimo kreivė visą antrą sezono pusę kilo į viršų ir jie tikrai verti finalo. Gera chebra, linkiu sėkmės."

 Po rungtynių "Vitamedos" kapitonas R.Pocius, sakė: "Labai laimingi esam, kad laimėjome ir patekome į finalą. Tikrai susitiko vienos iš stipriausių komandų. Fortūną šiandien buvo mūsų pusėje. Labai dėkojame varžovams už gražias ir emocingas varžybas". 

Puslapis peržiūrėtas: 5003

Komentarai