Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KMAIK vs KCSM – 2 (0:3)

KCSM-2 nugalėjo KMAIK komandą ir pateko į Mažosios taurės pusfinalį

KCSM-2 nugalėjo KMAIK komandą ir pateko į Mažosios taurės pusfinalį

Kovo 16 d. 19:00 val. Kauno centro sporto mokykloje įvyko KTML „B“ grupės mažosios taurės varžybos tarp šeimininkų „KMAIK“ ir svečių „KCSM-2“ komandų. Po įtemptos kovos svečiai šventė pergalę rezultatu - 0:3.


Pirmasis setas prasidėjo be jokios žvalgybos. Žaidėjai iškart čiupo jautį už ragų ir siekė kuo anksčiau įgyti kuo solidesnį pranašumą. Tai pirmiesiems padaryti pavyko „KCSM-2“ komandos žaidėjams (11:15). Be abejo toks nedidelis pranašumas neišgąsdino jų varžovų, kurie nenuleido rankų. Nepaisant savo varžovų susikaupimo jaunieji sporto mokyklos auklėtiniai setui einant prie pabaigos sužaidė sėkmingą atkarpą 0:5, kuri leido jiems padidinti savo turėtą pranašumą iki 7 taškų (14:21). Tačiau net ir tai neišmušė kovingai nusiteikusių „KMAIK“ žaidėjų iš žaidimo ritmo. Jie toliau stengėsi kiek įmanydami ir tas davė šiokius tokius vaisius – skirtumą jie sugebėjo sumažinti iki 4 taškų, vienintelė problema buvo ta, jog jų varžovai tada jau stovėjo prie galinės linijos ir laukė, kol teisėjas duos ženklą komandoms keistis aikštės pusėmis, t.y. „KCSM-2“ komanda jau turėjo savo saskaitoje surinkusi 25 taškus ir pergalę pirmajame sete - 21:25 (0:1).


Antrasis setas vėl prasidėjo įnirtingu žaidimu ir buvo dar atkaklesnis nei pirmasis. Jame skirtumas tarp komandų retai būdavo didesnis nei 2 taškai. Viskas šiame sete sprendėsi pačiame jo gale, kuomet rezultatas buvo lygus 24:24. Tuomet „KMAIK“ žaidėjai pelnė tašką, kuris juos per plauką priartino prie pergalės šiame sete. Tada jaunieji „KCSM“ tinklininkai pademonstravo savo amžiui nebūdingą šaltakraujiškumą labai solidžiai sužaisdami seto pabaigą, pelnė 3 taškus be atsako ir tiesiog išplėšė pergalę savo varžovams iš nagų - 25:27 (0:2).


Trečias setas sudarė labai dvilypį ispūdį. Jo metu aikštelėje matėme tarsi ne dvi, o tris komandas, t.y. „KMAIK“ , „gerai žaidžiantys KCSM-2“ ir „blogai žaidžiantys KCSM-2“. Pradžioje seto žaidimo kontrolę be jokių klaustukų savo rankose laikė „gerai žaidžiantys KCSM-2“ (8:13, 11:17). Jie atrodė pakylėti savo jaunatviškų emocijų, žaidimas ėjosi kaip iš pypkės. Rezultatui esant 15:23 jau atrodė, jog viskas šiose rungtynėse baigta. Tikriausiai ši mintis, kartu su jaunųjų žaidėjų nepatyrimu „KCSM-2“ komandai vos netapo labai skausminga pamoka. Įsprausti į kampą „KMAIK“ žaidėjai atkarpą sužaidė šiek tiek solidžiau nei įprastai, tuo tarpu jų varžovai pridarė galybę vaikiškų klaidų ir rezultatas tapo lygus (23:23). Trenerei paprašius minutės pertraukėlės sporto mokyklos auklėtinių veiduose jau nebebuvo šypsenų, o „KMAIK“ buvo užsivedę savo surengto spurto ir pasiryžę išplėšti pergalę šiame sete. O čia jau suveikė „KCSM“ komandos trenerės patirtis, kuri per minutės pertraukėlę nuramino savo auklėtinius, davė jiems patarimų, šie sugrįžo į aikštę susikaupę, pelnė likusius taškus ir šventė sunkią pergalę rezultatu - 23:25 (0:3).


Po varžybų „KMAIK“ komandos treneris P. Vyšniauskas sakė: „Šiandien vyrai nenorėjo laimėt, buvo galimybės, gerai žaidėm momentais, o kitur vyrai išsigąsta, kad gali laimėt, patirties mums trūksta“.


Nugalėtojų trenerė rungtynes komentavo taip: „Bendrai paėmus žaidimas nelabai koks, kaip tokie jauni žaidėjai mes turėtume labiau rodyti savo charakterį, didesnį norą, bet aišku pergalė yra pergalė“.

"B" lygos Mažosios taurės pusfinalyje KCMS - 2 komanda iki dviejų pergalių rungtyniaus prieš "Smūgis" ekipą.
 

Puslapis peržiūrėtas: 4437

Komentarai