Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KCSM 98-99 vs Raudondvaris (3:2)

,,KCSM 98-99" įveikė ,,Raudondvarį"

,,KCSM 98-99" įveikė ,,Raudondvarį"

Vasario 26d. 18:30 val. Kauno centro sporto mokyklos centro sporto salėje įvyko KTML ,,B“ lygos rungtynės tarp šeimininkų „KCSM 98-99“ ir svečių „Raudondvaris“. Po įtemptos kovos šeimininkai šventė pergalę - 3:2.


Prasidėjus pirmajam setui svečiai iškart šovė į priekį 0:5. Šeimininkai nesutriko ir neilgai trukus sužaidė identišką atkarpą, kuri padėjo jiems išlyginti rezultatą. Taip komandos beveik viso seto metu keitėsi sėkmingesnėmis atkarpomis, kol atėjus lemiamoms rungtynių akimirkoms svečių komanda pademonstravo, kodėl yra viena reguliaraus sezono lyderių, sužaisdama atkarpą 1:7 ir taip išspręsdama visus klausimus šiame sete – 18:25 (0:1).


Antrajame sete nuo pat pradžių žaidimo kontrolę savose rankose laikė svečiai. Žaidimas priminė katės žaidimą su pele. „Raudondvaris“ susikuria kelių taškų persvarą ir jų žaidimas tarsi sustoja. Tada sporto mokyklos tinklininkai pamažu sumažina skirtumą iki 1 taškelio, kas pabudina jų varžovus, kurie vėl šauna į priekį keliais taškais. Toks scenarijus kartojosi keletą kartų, kol pagaliau „KCSM“ žaidėjai supyko ir perėmę iniciatyvą. Jie seto gale tiesiog sudaužė savo varžovus (atkarpa 11:2). Setas baigėsi rezultatu - 27:25 (1:1).


Trečiasis setas buvo pats atkakliausias. Komandas nuolat skyrė vos 1, rečiau – 2 taškai, nors besivejančiųjų rolėje nuolat buvo šeimininkai. Jei visas setas būtų vykęs taip kaip jis vyko iki vidurio, tikriausiai nebūtų užtekę ir 40-o taško nugalėtojui išaiškinti, tačiau nuo to svečių komandą išgelbėjo sausa 0:3 jų atkarpą, kuri setui artėjant į pabaigą, suteikė jiems šiek tiek erdvės kvėpuoti. Ir nors varžovai iki pat seto pabaigos alsavo jiems į nugaras, „Raudondvaris“ pranašumą išlaikė ir laimėjo šį setą rezultatu - 23:25 (1:2).


Ketvirtajame sete šeimininkai nusprendė nepalikti varžovams jokių abejonių kieno tvirtovėje vyksta kova. Nuo pat seto pradžios, dideliam savo trenerės džiaugsmui, jie ėmė demonstruoti kokybišką tinklinį, o svarbiausia – norą laimėti! Tas matėsi ir rezultate, kuris šiame sete nuolat buvo jų naudai (5:1, 15:7, 24:17). Jokių klausimų iki pat seto pabaigos čia nekilo, šeimininkai iškovojo gražią pergalę - 25:20 (2:2).


Lemiamą 5-ąjį setą vis dar lydimi pergalingų 4-ojo seto nuotaikų pradėjo šeimininkai. Jie tiesiog daužė savo varžovus (10:3) ir atrodė, jog jų varžovai po šio nokdauno jau nebepakils. Tačiau taip manyti buvo klaida. Vedini R. Kymanto bei K. Pupinio tandemo jie sužaidė atkarpą 0:7 ir viskas prasidėjo nuo nulio. „Raudondvario“ komandos nusivylimui, „nulis“ jauniesiems sporto mokyklos auklėtiniams pasirodė daug tvirtesnis atspirties taškas nei jiems. „KCSM“ komanda sužaidė atkarpą 5:1 ir šventė pergalę šiame sete 15:11 ir kartu šios dienos rungtynėse (3:2).


Po varžybų „KCSM 98-99“ komandos trenerė J. Kontvainienė sakė: „Varžybose buvo ir duobių ir pakilimų, ir gražios gynybos epizodų ir kartais „prastovėjom“...visaip. Paskutines rungtynes prieš juos pralošėm 1:3, o dabar 3:2 laimėjom. Mūsų didžiausias tikslas sporto mokykloj yra komandos tobulėjimas. Jei tobulėja vadinasi viskas gerai.“


,,Raudondvario” komandos žaidėjas K. Pupinis sakė: ,,Varžybos smagios, man patiko. Tik gaila kad pralošėm. Šiaip komanda žaidė gana vangei. Žaidė daug žmonių, kurie ankščiau sėdėdavo ant suolelio ir tik dabar juos išleidome. Tai jie buvo gana pasimetę, bet, iš esmės, jie į rungtynių galą įsivažiavo. Tik gal pritrūko poros tvarkingų kamuolių, ir, turbūt, sėkmės.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 3926

Komentarai