Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KCSM – Tinklo draugai vs Marito (2:3)

,,KCSM-Tinklo draugams“ teko pripažinti ,,Marito“ pranašumą

,,KCSM-Tinklo draugams“ teko pripažinti ,,Marito“ pranašumą

Vasario 4d., 18:30 val. Kauno Centro sporto mokyklos salėje įvyko KTML ,,A“ lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,KCSM-Tinklo draugai“ ir svečių ,,Marito“. Svečiai laimėjo rezultatu – 2:3.


Pirmasis setas prasidėjo galingais svečių žaidėjo S. Narvydo padavimais, kurie virsdavo ,,eisais“ (0:6). Po šalto dušo atsigavę šeimininkai pagaliau sugebėjo pralaužti ledus ir pelnyti pirmuosius taškus. Tada komandos keleta kartų apsikeitė sėkmingomis žaidimo atkarpomis, tačiau ,,Marito“ komanda nuolat buvo priekyje gana solidžiu skirtumu. Iki pat seto galo žiūrovai intrigos neišvydo. Setas baigėsi nesunkia svečių komandos pergale, rezultatu – 17:25 (0:1).


Antrasis setas nei iš tolo nepriminė pirmojo. Pertraukos tarp setų metu, paraginti savo trenerės, jaunieji sporto mokyklos tinklininkai demonstravo visiškai kitokį žaidimą. Jie nuo pat seto pradžios šovė į priekį palikdami varžovus besivijančių rolėje (10:5). Setui įsibėgėjus abiejų komandų žaidimas išsilygino. Komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, ir, nors rezultatas augo, skirtumas tarp komandų nuolat išliko apie 4-5 taškai. Rezultatui esant 23:17 jau atrodė, jog viskas šiame sete aišku, tačiau ,,Marito“ tinklininkai pelnė 3 taškus be atsako ir privertė šeimininkų komandos trenerę paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos šeimininkai seto pabaigą sužaidė šaltakraujiškai ir laimėjo setą rezultatu – 25:22 (1:1).


Trečias setas, nuo pirmųjų taškų, buvo labai įtemptas. Viso seto metu komandas skyrė ne daugiau kaip 3 taškai, o didžiają laiko dalį skirtumas buvo minimalus. Seto atomazga prasidėjo rezultatui esant 20:20, kuomet atrodė, jog žaidimo svarstyklės gali pakrypti į betkurią pusę. Būten tada ,,Marito“ žaidėjai pasinaudojo didesne savo patirtimi ir labai solidžiai sužaidę lemiamas seto akimirkas, pelnė 5 taškus be atsako. Puikų žaidimą svečių komandoje, ne tik šio seto, bet ir viso žaidimo metu, demonstravo P. Valaitis ir S. Narvydas, kurių tendemas puolime varžovams dažnai tapdavo neįkandama užduotimi. Setas baigėsi rezultatu – 20:25 (1:2).


Ketvirtojo seto pradžioje atrodė, kad svečių komanda yra pasiryžusi šiuo setu užbaigti varžybas. Iki seto vidurio niekas nebūtų drįsęs tuo suabejoti (9:15). Visgi, šeimininkai ginklų nesudėjo ir sužaidė bene geriausią šios dienos rungtynių atkarpą (6:0), prie ko itin prisidėjo P. Stankevičius, pakeitęs poziciją iš jungiančio žaidėjo į puolėją. Rezultatas tapo lygus (15:15). Sekančius keletą taškų aikštelėje virė nuožmi kova, tačiau nei viena, nei kita komanda nesugebėjo įgyti pranašumo (19:19). Šio seto pabaigoje, skirtingai nuo prieš tai buvusio, jaunatviškas entuziazmas nugalėjo patirtį. ,,KCSM-Tinklo draugai“ sužaidė atkarpą 5:1 ir, galima sakyti, padėjo tašką šiame sete (24:20). Jų varžovai dar bandė priešintis, ir skirtumą sumažino iki minimumo (24:23). Tačiau, paskutinėmis seto minutėmis šeimininkų komandos trenerės priimtas sprendimas į aikštę išleisti vieną savo komandos lyderių A. Mazūrą, pasiteisino. Jis nestipriu, bet labai technišku smūgiu pelnė lemiamą tašką ir suteikė ,,KCSM-Tinklo draugai“ komandai progą savo pranašumą įrodyti lemiamame sete. Šis setas baigėsi rezultatu – 25:23 (2:2).


Lemiamame 5 sete aikštelėje susirėmė vienas kito verti priešininkai. Gausiai susirinkusių žiūrovų džiugsmui šis setas buvo itin įtemptas. Pirmano tai viena, tai kita komanda, tačiau setui įpusėjus svečiai sužaidė atkarpą 3:0 ir įgijo nors ir trapų, tačiau, žaidžiant iki 15-likos taškų, gana reikšmingą pranašumą (6:9). Tačiau aikštelės šeimininkų tai neišgasdino, kurie vargais negalais sumažino savo deficitą iki 1 taško (11:12). Nuo šios akimirkos sėkmingas atakas rengė abi komandos, tačiau nei viena jų nesugebėjo apsiginti. Taip rezultatas pamažu augo, o skirtumas nekito. Tokiu būdu, svečių komanda savo įgytą trapią persvarą sugebėjo išlaikyti iki seto pabaigos. Setas baigėsi rezultatu – 13:15 (2:3).


Po varžybų ,,KCSM-Tinklo draugai“ trenerė J. Kontvainienė sakė: ,,Sakyčiau mums pasisekė, kad ,,Marito“ klube nebuvo keletos pagrindinių žaidėjų. Bet mes patys esame grįžę po ligų. Sakyčiau, kad rezultatas 2:3 yra visai neblogas, turint omenyje, kad ana kartą mes gavome sausai – 0:3. Vadinasi kažkokia pažanga įvyko.“


,,Marito“ komandos kapitonas G. Gylys sakė: ,,Varžybos buvo sunkios, nes mūsų jungiantis žaidėjas serga. Priešininkų žaidimas gerėja“.
 

Puslapis peržiūrėtas: 1709

Komentarai