Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: DSK „Kaunas“ vs TopSport (3:2)

DSK ,,Kaunas" įveikė ,,TopSport"

DSK ,,Kaunas" įveikė ,,TopSport"

Vasario 26d. 20:30 val. A. Sabonio krepšinio centro sporto salėje įvyko KTML ,,C“ lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp šeimininkų „DSK Kaunas“ ir svečių „TopSport“. Po itin atkaklios ir permainingos kovos šeimininkai šventė pergalę - 3:2.


Prasidėjus pirmajam setui iškart užvirė įnirtinga kova. Rezultatui augant, skirtumas nuolat buvo 1-3 taškeliai, o iš šono atrodė, jog nepaisant to, jog „TopSport“ komanda nuolat buvo prieky, jų varžovai bet kuriuo momentu sėkmingiau sužaidę atkarpą gali perimti žaidimo vairą į savo rankas. Beveik visas setas buvo vienodai įtemptas, nors stebint rungtynes susidarė įspūdis, jog svečiai taškus pelno su šypsena ir be didesnio vargo, tuo tarpu šeimininkai dėl kiekvieno taškelio turėjo tiesiog „arti“. Galbūt tai ir buvo priežastis, dėl kurios „DSK Kaunas“ iki seto pabaigos taip ir nesugebėjo pavyti įsižaidusių savo varžovų, vedinų A. Tamkaus ir G. Valionio (abu pelnė po 7 taškus). Setas baigėsi trapia „TopSport“ komandos pergale - 22:25 (0:1).


Antrasis setas nuo pat pirmųjų akimirkų labai priminė pirmąjį. Vėl nuolat šiek tiek pirmavo svečiai, o vienintelis skirtumas buvo tas, jog atotrūkis tarp komandų beveik nuolat buvo tik 1 taškas. Tokia įtempta kova taškas į tašką vyko iki antros seto pusės. Rezultatui esant 17:18 šeimininkai supratę, jog juokauti jau nebegalima, suėmė save į rankas, sužaidė atkarpą 4:0, kuri tapo rimtu atspirties tašku kovojant dėl pergalės šiame sete. „TopSport“ komandos žaidėjai, turintys daug žaidybinės patirties, šios nedidelės persvaros, aišku, neišsigando ir toliau kabinosi į žaidimą. Deja šio seto pabaigoje, „DSK Kaunas“ jiems buvo per kietas riešutėlis, skirtumo panaikinti jie nesugebėjo ir turėjo pripažinti pralaimėjimą rezultatu - 25:20 (1:0).


Trečiasis setas buvo labai įdomus. Jo metu netrūko nei gražių žaidimo epizodų, nei aistrų, buvo netgi pykčių tarp žaidėjų. Setui įsibėgėjus, „TopSport“ komandos žaidėjai sumaišė padavimo tvarką. Teisėjas V. Kirkliauskas tai pastebėjo ir juos nubaudė itin griežtai t.y. atėmė 3 taškus, kurie buvo pelnyti paduodant neteisinga tvarka. Rezultatas staiga iš 9:7 tapo 9:4. Tai sukėlė itin didelį žaidėjų pasipiktinimą. Tačiau patyrę „TopSport“ komandos žaidėjai neleido šiam epizodui jų sutrikdyti. Atrodė, jog tikslas laimėti šį setą kiekvienam jų tapo principo reikalu. Seto viduryje turėję gan solidų pranašumą (15:7),„DSK Kaunas“ žaidėjai labai surimtėjo, kai setui einant į pabaigą jų persvara dideliu greičiu tirpo, kol pagaliau pasiekė minimalią ribą 22:21. Deja jų varžovams, taip galingai mėginusiems išplėšti pergalę, jėgų seto pabaigoje pritrūko, „DSK Kaunas“ komanda pelnė likusius taškus ir šventė pergalę -25:22 (2:1).


Ketvirtajame sete „TopSport“ komanda jau nebeturėjo kur trauktis. Į aikštę jie išėjo užsivedę ir kupini ryžto atkeršyti už pralaimėjimą prieš tai buvusiame sete. Deja viskas jiems klostėsi ne taip lengvai, kaip jie norėjo. Jų varžovai, jausdami, jog revanšas už pralaimėjimą pirmajame ketvirtfinalio susitikime, taip arti, irgi nebuvo pasiryžę lengvai atiduoti pergalės. Aikštėje užvirė nuožmi kova. Šiame sete itin išryškėjo, jog susitiko viena kitos vertos komandos. Kamuolys itin ilgai užsilaikydavo žaidime, žaidėjai negailėdami savęs krito ant žemės matydami bent menkiausią tikimybę „ištraukti“ kamuolį. Itin šiame sete pasižymėjo A. Tamkus, kurio blokai (kurie dažniausiai buvo žaidžiant prie tinklo vienas prieš vieną!) tiesiog varė varžovus į neviltį. Sužaidus 4/5 seto rezultatas nestebino - 20:21. Šį kartą, lemiamais momentais „DSK Kaunas“ galbūt iš to didelio noro laimėti, padarė keletą savo klaidų, kas leido jų varžovams galingai spurtuoti ir kirsti šio seto finišo liniją – 25:20 (2:2).


Lemiamą 5-ąjį setą šiek tiek geriau pradėjo svečiai (1:3), tačiau niekas, kas stebėjo rungtynes, tikriausiai negalėjo suabejoti tuo, jog abi komandos šiandieną kausis iki galo. Taip ir nutiko. Vargais negalais, vis atsilikinėdami, setui persiritus į antrąją pusę, šeimininkai sugebėjo įgyti trapią persvarą, kurią, palaikomi negausiai susirinkusių, tačiau itin aktyvių savo sirgalių, sugebėjo išlaikyti iki seto pabaigos – 15:13 (3:2).
Po varžybų „TopSport“ komanda, kolektyviškai piktinosi 3-jame sete teisėjo priimtu sprendimu: „Pirmas varžybas nušvilpė V. Kirkliauskas – laimėjom, antras vėl švilpė į jų pusę... Visi matė. 3 taškus atimti yra neteisėta. Kur tai matyta, kad sumaišius padavimo tvarką būtų atimami 3 taškai?? Paprastai yra parodoma kortelė, atiduodamas taškas varžovams ir tęsiamos varžybos."


Teisėjas V. Kirkliauskas sakė: ,,Abi komandos labai lygios. Šį kartą žaidimo baigtį nusprendė tai, kur jungėjai atidavė kamuolius. Šį kartą paklydo ,,TopSporto“ jungėjas, kuris lemiamu momentu neduoda kamuolio tam žaidėjui kuris gali padaryti ataką. Labai lemiamas buvo 5–tasis setas, kuris baigėsi labai trapia persvara. Tai rodo, kad abi komandos buvo vertos pergalės. O korupcija apie kurią kalbėjo ,,TopSport“ komanda, noriu pasakyti kad čia nėra jokios korupcijos. Aš palaikau abi komandas, man jos abi žaidžia labai gražiai, smagu žiūrėti šių komandų žaidimą. Visada teisėjauju nešališkai. Šiandien 2 taškų skirtumu laimėjo laimėjo DSK ,,Kaunas“, o jei žaistu ryt neaišku kaip pasibaigtų varžybos.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 3782

Komentarai