Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos sporto universitetas vs KTU (2:3)

2015/2016 metų Dailiosios lygos čempionės - "KTU" tinklininkės

Pirmadienio vakarą KTU sporto salėje įvyko Dailiosios lygos "Sporto dangos" pirmenybių Didysis finalas, kuriame teisę žaisti iškovojo dvi stipriausios lygos komandos "Kauno technologijos universitetas" (KTU) ir "Lietuvos sporto universitetas" ( LSU). Nuo pat pirmojo seto tarp ekipų užvirė atkakli ir reto grožio kova dėl čempionių titulo. Tik po penkių setų kovos "KTU" ekipai pavyko įveikti "LSU" komandą ir pasiekti revanšą finale už praeitus metus. "KTU" tinklininkės tapo 2015/2016 metų Dailiosios lygos čempionėmis - 2:3.

Didįjį finalą užtikrintais smūgiais pradėjo "KTU" ekipa, tačiau Viltė Jazdauskaitė ,tiesiog, fantastiškai atliko padavimus, kur "LSU" atsakė 8:0 atkarpa ( 8:3). "LSU" toliau žaidė lyg ant bangos ir nė neleido pagalvoti varžovėms apie pirmo seto pergalę ( 19:10)."KTU" trenerė buvo priversta paimti minutės pertraukėlę, nes komanda nedemonstravo finalo verto žaidimo. Seto pabaigoje "KTU" pagaliau pabudo iš žiemos miego ir pradėjo vytis varžoves ( 23:20), tačiau "LSU" nepaleido iniciatyvos iš savų rankų ir laimėjo pirmąjį setą - 25:23 ( 1:0).

Antrajam setui prasidėjus tarp ekipų užvirė taškas į tašką kova ir nė vienai ekipai nepavyko įrodyti didesnio pranašumo., tačiau didžiąją dalį seto pirmavo "LSU" ekipa ( 19:17). Seto pabaigoje "LSU" gynyba subyrėjo , o tuo pasinaudojo "KTU" , kur ataka po atakos rinko auksinius taškus ir skynėsi kelią link antro seto pergalės. "LSU" neatsitiesė, o "KTU" išlygino setų rezultatą - 20:25 (1:1).

Trečiajame sete toliau ekipos įrodinėjo, kad jos yra vertos didžiojo finalo ir aukso medalių ( 9:9). Pirmosios spurtą surengė ir nuo varžovių atitrūko "KTU" tinklininkės ( 12:18), tačiau "LSU" greitai atsitiesė ir pradėjo varžovėms lipti ant kulnų. Vis dėlto, seto pabaigoje "KTU" neišbarstė taškų ir laimėjo trečiąjį setą - 21:25 ( 1:2).

Ketvirtąjį setą "LSU" pradėjo kaip iš natų ir su kiekviena ataka tolo nuo varžovių ( 14:6). "KTU" tik seto pabaigoje sugebėjo pasipriešinti varžovėms, o "LSU" užtikrintai laimėjo ketvirtą setą ir pririeks lemiamo seto, kad išsiaiškinti čempiones - 25:18 ( 2:2).

Lemiamą setą "KTU" pradėjo klaidomis, o tuo pasinaudojo varžovės ,kurios užtikrintai žingsniavo link čempionių titulo ( 6:1). "LSU" nesugebėjo išlaikyti tempo , o "KTU" pademonstravo tikrą kovingumą, kur pradėjo spausti varžoves, kurios buvo bejėgės ( 7:9). "LSU" sugebėjo atsigauti po šalto dušo ir persverti rezultatą atgal į savo rankas ( 13:12). Vis dėlto, "KTU" pelnė tris auksinius taškus paeiliui, kurie atnešė čempionių titulą - 13:15 (2:3)

Po laimėto finalo "KTU" komandos trenerė, Audronė Jakupkienė, teigė:"Sunkio rungtynės buvo. Vienos iš sunkiausių šį sezoną. Varžovės labai geros buvo. Pergalę nulėmė komandinis žaidimas. Tam ir yra tinklinis, kad komandiškai žaisti, o jeigu kiekviena žais tik už save, tai nieko nebus. O kai yra būrys, visi kovoja ir pergalės būna."

Naudingiausia Didžiojo finalo žaidėja buvo išrinkta - Ieva Kerutytė ( 16 tašk., 3 ace, 5 blok. met.)

Puslapis peržiūrėtas: 4927

Komentarai