Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos sporto universitetas vs La Vita Volley (3:1)

,,Lietuvos sporto universiteto“ komanda namuose įveikė ,,La Vita Volley“

,,Lietuvos sporto universiteto“ komanda namuose įveikė ,,La Vita Volley“

Balandžio 12 d., 18:45 val. Lietuvos sporto universiteto sporto salėje įvyko KTML Dailiosios lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkių ,,Lietuvos sporto universiteto“ ir svečių ,,La Vita Volley“. Šeimininkių komanda laimėjo rezultatu – 3:1.


Prasidėjus pirmajam setui svečių komanda išsiveržė į priekį (5:11). Tačiau ,,LSU“ tinklininkės ilgai nelaukusios sugrąžino intrigą. Sužaidusios triuškinančią atkarpą 11:1 jos ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (16:12). Šeimininkių ekipoje puolime puikiai žaidė A. Furmanavičiūtė (pelnė 5 taškus ir nei karto nesuklydo), o gynyboje K. Lapinskaitė (pastatė 4 blokus, iš kurių 2 buvo rezultatyvūs). Tada komandos apsikeitė keliomis sėkmingomis atakomis. Visgi, likusią seto dalį ,,La Vita Volley“ tinklininkės buvo priverstos vytis savo varžoves, tačiau rezultatui esant 20:17 jos susikaupė ir panaikino taškų skirtumą (20:20). Tačiau ,,LSU“ tinklininkės seto pabaigą sužaidė geriau ir laimėjo setą rezultatu – 25:20 (1:0).


Antrojo seto pradžioje žaidimas vyko banguotai, tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį. Tačiau didžiają seto dalį svečių komandos ekipa turėjo vytis savo varžoves. Žaidimui einant link pabaigos (23:16) atrodė, kad staigmenų tikėtis nereikėtų, tuo turbūt patikėjo ir ,,LSU“ merginos, tačiau čia labai tinka posakis ,,neperšokęs griovio nesakyk op“. ,,La Vita Volley“ tinklininkės pakilo lyg feniksas iš pelenų. Puikiai sužaidusios atkarpą 0:5, jos sukėlė rimtą grėsmę ,,LSU“ tinklininkėms (24:21). Visgi, atsilikimas buvo per didelis kad būtų galima šį setą ,,ištraukti“ ir išlyginti setų rezultatą. Antrasis setas baigėsi rezultatu – 25:22 (2:0).


Trečias setas buvo visiškai priešingybė ankstesniems. Svečių komanda sportinio entuziazmo vedina, nuo pat seto pradžios, priešininkėms diktavo savo žaidimo tempą. Šeimininkėms atiteko besivijančių vaidmuo. Abiejų komandų žaidimas buvo išties intenyvus, kamuolys ilgai laikydavosi ore. ,,La Vita Volley“ komandoje itin gerai gynyboje darbavosi I. Sutkutė, o puolime šį kartą buvo nesustabdomos N. Leškienė (pelnė 6 taškus) ir V. Kandrotienė (pelnė 5 taškus). Nors abi komandos žaidė išties gerai, tačiau svečių ekipai pavyko išlaikyti pranašumą ir jos laimėjo šį setą – 20:25 (2:1).


Prasidėjus ketvirtam setui žaidimas buvo gana lygus, tačiau netrukus šeimininkės sužaidė itin rezultatyvią atkarpą 12:2 (17:7), taip pareikšdamos savo varžovėms, kad 5-ojo seto žaisti jos tikrai nėra linkusios. Tuo tarpu, svečių ekipos žaidimas atrodė padrikas, kol pagaliau merginos susikaupė ir ėmė demonstruoti savajį žaidimą. Tuomet vaizdas aikštelė pasikeitė. ,,La Vita Volley“ sužaidė atsakomąją atkarpą 0:7 ir sumažino atsilikimą iki 3 taškų (19:16). Tai privertė ,,LSU“ trenerę paprašyti minutės pertraukėlės, kuri buvo išties naudinga, nes po jos ,,LSU“ merginos prabudo ir vėl spurtavo (atkarpa 5:1). Po to komandos apsikeitė dar keliomis sėkmingomis atakomis ir setas baigėsi rezultatu – 25:19 (3:1).


Laimėjusios komandos kapitonė E. Piešinaitė sakė: ,,Šiandien mums sekėsi gana gerai, nes buvome užsispyrusios, siekėmė vieno bendro tikslo – pergalės. Esame labai laimingos, nes įvykdėmė savo suplanuotus tikslus, ateityje sieksime geriausio rezultato, t.y. pirmos vietos.“


Po varžybų ,,La Vita Volley“ kapitonė žaidimo komentuoti nepanoro.
 

Puslapis peržiūrėtas: 4654

Komentarai