Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Vivacolor vs Kėdainių „Laumetris“ (2:3)

,,Vivacolor“ teko pripažinti Kėdainių ,,Laumetrio“ pranašumą

,,Vivacolor“ teko pripažinti Kėdainių ,,Laumetrio“ pranašumą

Kovo 9 d., 18:30 val. Kauno maisto pramonės mokyklos sporto salėje įvyko KTML ,,A“ lygos varžybos tarp aikštelės šeimininkų ,,Vivacolor“ ir svečių Kėdainių ,,Laumetrio“. Po atkaklios kovos svečiai šventė pergalę rezultatu – 2:3.


Pirmasis setas prasidėjo šeimininkų spurtu (5:0), kai prie padavimo linijos atsistojęs D. Baltrušaitis ,,eisais“ pelnė 3 taškus iš eilės. Atsigavę po šalto dušo svečiai sužaidė sėkmingą atkarpą (2:6) ir sumažino atsilikimą iki 1 taško (7:6). Tačiau ir vėl šeimininkai šovė į priekį (15:8). Tai privertė ,,Laumetrio“ komandos kapitoną paprašyti minutės pertraukėlės, bet ji nelabai gelbėjo. Šeimininkai, kurie visą setą dominavo, net nesiruošė atsipalaiduoti (20:14). ,,Vivacolor“ solidžiai sužaidė atkarpą 5:0 ir užbaigė šį setą rezultatu – 25:14 (1:0).


Antrasis setas buvo visiška priešingybė pirmajam. Kėdainių ,,Laumetrio“ tinklininkai sportinio azarto vedini pelnė net 8 taškus be atsako ir išsiveržė į priekį triukinančių rezultatu 1:9. Tuomet iš duobės, į kurią juos įstūmė pačių daromos klaidos, ėmė ropštis ,,Vivacolor“ komanda. Jiems pavyko sumažinti atsilikimą iki 3 taškų (8:11). Tačiau svečių komanda iniciatyvos iš savo rankų paleisti nesiruošė. Jie negailėdami jėgų taškas po taško didino savo pranašumą, o šeimininkų aikštelės pusėje jautėsi nesusikalbėjimas (11:21). Setas baigėsi be didesnių staigmenų rezultatu – 16:25 (1:1).


Didžiąją trečiojo seto dalį šeimininkai laikė žaidimo vadžias savo rankose. Ypač tas išryškėjo, kai seto viduryje po sėkmingos atkarpos jų pranašumas išaugo iki 6 taškų (17:11). Svečiai iš Kėdainių, be abejo, nepasidavė ir visais įmanomais būdais stengėsi mažinti savo deficitą. Dalinai jiems tą padaryti pavyko kai prieš pat seto pabaigą jie jau kvėpavo varžovams į nugaras (24:23). Deja tiems keliems paskutiniams taškams pelnyti „Laumetrio“ žaidėjams jėgų pritrūko. Šeimininkai laimėjo šį setą rezultatu - 25:23 (2:1).


Ketvirtąjį seta daug galingiau pradėjo šeimininkai (5:1). Vedini D. Kristausko jie stengėsi nuo pat pradžių susikrauti persvarą, kuri garantuotų jiems pergalę šiame sete. Deja ši mintis jų varžovams neatrodė tokia patraukli. Dantimis ir nagais jie krapštė vieną taškelį po kito, kol pagaliau sugebėjo netgi įgyti šiokį tokį pranašumą (10:13). „Vivacolor“ suklususi, jog tokia žaidimo eiga jiems nepalanki, įjungė aukštesnę pavarą, šovė į prieki atkarpa 7:0, kuri, setui artėjant prie pabaigos, buvo gana tvirtas pagrindas, siekti pergalės šiame sete ir kartu šios dienos rungtynėse. Tačiau tada svečiai atsakė savo sėkminga atkarpa, po kurios komandos dar keletą kartų keitėsi taškais. Visas įdomumas šiame sete prasidėjo, kai rezultatas buvo 20:20. „Vivacolor“ žaidėjai, pademonstravo patirtį ir sužaidė atkarpą 4:1, po kurios atrodė, jog trūksta tik plauko iki pergalės. Tuo tarpu „Laumetriui“ tas plaukas ir tapo šiaudu, kurio jie sugebėjo griebtis, atsitiesti, per stebuklą išlyginti rezultatą ir galiausiai po „tie break‘o“ laimėti šį setą rezultatu - 26:28 (2:2).


Penktasis setas buvo kupinas įtampos ir azarto. Tris ketvirtadalius seto komandos žaidė visiškai lygiai, o skirtumas tarp jų buvo daugiausiai 2 taškai. Taip vyko iki komandoms apsikeičiant aikštės pusėmis ir dar kurį laiką po to. Rezultatui esant 11:11 „Vivacolor“ komandos žaidimas užstrigo. Jiems niekaip nesisekė pelnyti taip reikalingų taškų, kai tuo pat metu jų varžovai vargais ne galais ėmė sverti svarstykles į savo pusę (11:13). Paimta pertraukėlė šeimininkų žaidimo į pergalingas vėžes deja nesugrąžino, po jos „Laumetris“ pelnė dar du taškus be atsako ir šventė pergalę šiose įdomiose rungtynėse - 11:15 (2:3).


Po varžybų ,,Vivacolor“ komandos kapitonas D. Baltrušaitis sakė: ,,Baisios varžybos, mes, tiesiog, turbūt nenorėjome laimėti. Žiūrovams varžybos turbūt buvo labai negražios, o mes – klaidų maišai... Galima sakyti, patys atidavėm 4 setą, galėjom laimėti ir būtų buvę 3:1. Vienos klaidos, tarpusavio nesusikalbėjimas. Keturias zonas padaryti per vieną setą tai aš net nežinau... Net Ž lygoje taip nedaro... Nėra mūsų kapitono – nėra tvarkos.“


Kėdainių ,,Laumetrio“ kapitonas ir treneris T. Putna sakė: ,,Pagaliau pirma pergalė Kauno lygoje tai iš tiesų labai džiaugiamės. Su priešininkais žaidėme šeštadienį tai jie mums davė antrą šansą, dabar mes davėm jį atgal. Žaisti buvo sunku, nes komandos tikrai apylygės. Kovojome taškas į tašką, ką ir parodo rezultatas.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 3991

Komentarai