Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KIILTO vs Kazlų Rūdos ,,Jotvingis“ (3:0)

"KIILTO" lemiamose pusfinalio rungtynėse be didesnės intrigos įveikė Kazlų Rūdos "Jotvingį"

"KIILTO" lemiamose pusfinalio rungtynėse be didesnės intrigos įveikė Kazlų Rūdos "Jotvingį"

 Balandžio 1-ąją dieną, 19:15 val., Kauno kolegijos didžiojoje sporto salėje įvyko lemiamos "C" lygos pusfinalio rungtynės tarp šeimininkų "KIILTO" ir svečių iš Kazlų Rūdos "Jotvingio" klubų. Savo didesnį puolimo arsenalą įrodę šeimininkai "Jotvingio" tinklininkus nugalėjo rezultatu 3:0 ir pateko į 'C" lygos finalą.

Pirmasis setas prasidėjo "KIILTO" dominavimu tiek puolime, tiek gynyboje. Keleta sėkmingų padavimų ir gero darbo gynyboje dėka šeimininkai įgijo solidų pranašumą (11:2). "Jotvingio" kapitonui E. Norkui paprašius pertraukėlės vaizdas aikštelėje pasikeitė neryškiai. Svečiai darė daug klaidų, o šeimininkai tuom puikiai naudojosi. Pirmoji rungtynių dalis baigėsi įtikinama "KIILTO" pergale rezultatu 25:14.

Antrajam setui prasidėjus matėsi, jog svečiai iš Kazlų Rūdos taip lengvai pergalės neatiduos ir kovos iki galo, kad ir kaip būtų sunku sustabdyti puikiai puolančius priešininkus. Šį kartą ypač sėkmingai puolė E. Norkus, kuris per setą pelnė 9 taškus, tačiau to nepakako, kad išlyginat pranašumą tarp setų. Įpusėjus antrajai rungtynių daliai "KIILTO" tinklininkai įjungė aukštesnę pavarą ir įgiję pranašumą jo neiššvaistė iki pat galo. Antrasis setas baigėsi rezultatu 25:20.
 

Trečiojoje rungtynių dalyje neturėdami ko prarast "Jotvingio" tinklininkai stojo į žūtbūtinį mūšį. Kova vyko taškas į tašką, o E. Norkaus ir J. Bieliausko duetas buvo sunkiai sustabdomas. Vis gi, viena koja priekyje visada buvo šeimininkai, kurių gretose puikiai žaidė visi trys puolėjai. Gale seto užvirė inirtinga dvikova dėl kiekvieno taško ir lemiamose akimirkose į priekį pasiaukojančiu žaidimu pabėgo svečiai (20:22). Švieslentėje degant rezultatui (22:24) "Jotvingio" tinklininkai buvo per žingsnį nuo pergalės trečiajame sete, tačiau patirties daugiau turintys šeimininkai išlygino rezultatą. Išsiaiškint laimėtojų trečiojoje rungtynių dalyje neužteko 25 taškų ir tik 30-u tašku "KIILTO" žaidėjai žengė į finalą.

Po rungtynių "KIILTO" komandos vadovas D. Baltrušaitis komentavo: "Tikėjomės inirtingesnės kovos, na, bent jau aš, bet labai džiaugiuosi, kad buvo tik 3 setai. O šiaip tai noriu pagirti priešininkus, labai stipri komanda, buvo tikrai sunku kovoti."  Paklaustas kaip vertina būsimą priešininką finale D. Baltrušaitis atsakė: " visą sezoną jų žaidimas tik gerėja ir atrodo, jog būtent dabar jie yra savo pike. Bus labai sunku. "

Kazlų Rūdos "Jotvingio" treneris E. Norkus po varžybų sakė: "priešininkai buvo tiesiog stipresni, mums su jų puolimo mašina nėjo susitvarkyti." Kalbant apie būsimą priešininką dėl 3-ios vietos Kauno kolegiją E. Norkus nedaugžodžiavo:  "Stiprūs priešininkai."

Puslapis peržiūrėtas: 4096

Komentarai