Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Kauno SRC vs KTU (2:3)

"KTU" pusfinalyje po atkaklios kovos nugalėjo Kauno "SRC" komandą

"KTU" pusfinalyje po atkaklios kovos nugalėjo Kauno "SRC" komandą

 2016 metų, balandžio 4 dieną, 19:30val., Kauno SRC sporto salėje, "B" lygos pusfinalyje susitiko šeimininkai Kauno "SRC" ir svečiai "KTU" komandos. Varžybos buvo itin atkaklios, tai tik įrodė, jog abi komandos verta viena kitos ir pusfinalio. Po pirmojo seto ir trečiojo seto pranašumą turėję šeimininkai persvaros neišlaikė ir tik 5-ajame sete turėjo pripažinti "KTU" tinklininkų pranašumą. Varžybos baigėsi 2:3 rezultatu svečių naudai.

Pirmąjį setą ypač netikėtu ir stipriu spurtu pradėjo šeimininkų komanda (11:3). "KTU" tinklininkams niekas nesisekė, tačiau ne ilgai. Po "šalto dušo" svečiai susikaupė sparčiai pradėjo mažinti deficitą (13:11). Kauno "SRC" pajutę, jog varžovai kvėpuoja į nugarą pasiėmė pertraukėlę ir sudėliojo žaidimą į savo vietas. Pirmoji rungtynių dalis baigėsi rezultatu 25:18.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo šeimininkų klaidomisir tuo pasinaudojusi "KTU" komanda susikrovė solidų pranašumą (8:14).Per setą tik 3 klaidas padarę svečiai neleido varžovams įsivažiuoti ir iki galo laikė persvarą savo rankose (15:21). Kauno "SRC" bandė kapstytis tardamiesi per pertraukėles, tačiau jau buvo per vėlu. Antrasis setas baigėsi rezultatu 17:25. 

Trečiasis setas jau žadėjo didesnę intrigą. Pradėjo ryškėti komandų lyderiai savo naudingumu. "KTU" ekipoje ypač sėkmingai trečiąją rungtynių dalį žaidė M. Darasevičius, kuris pelnė 9 taškus, o tuo tarpu šeimininkų komandoje labiausiai išsiskyrė jungiantysis A. Zubavičius, , kurio keliamus kamuolius komandos draugai vertė į taškus. Įpusėjus setui, "KTU" buvo geresnėje situacijoje (11:14), tačiau Kauno "SRC" nepasidavė ir parodžiusi charakterį surengė spurtą (5:1), kuris iniciavo pergalę trečiojoje rungtynių dalyje rezultatu 25:23.

Ketvirtajame sete "KTU" komanda neturėjo kur trauktis ir tai jiem puikiai sekėsi. Vėl mažai klaidų darę svečiai krovėsi pranašumą, o Kauno "SRC" atrodė pasimetę. Pertraukėlės nepadėjo mažinti atsilikimo, o svečiai galingai žaisdami puolime padėjo puikius pamatus penktojo seto pradžiai užbaigdami ketvirtąjį didele persvara (16:25).

Penktasis, lemiamas setas "B" lygos pirmose pusfinalio rungtynėse prasidėjo taškas į tašką, tačiau tuoj pat minimalią persvarą įgiję "KTU" tinklininkai buvo per žingsnį arčiau nuo pergalės. Kauno "SRC" padarė 5 klaidas lyginant su "KTU", kurie padarė tik 1. Šeimininkų klaidos ir sėkmingi svečių padavimai lemiamais momentais buvo pagrindinis faktorius, kuris lėmė pergalę. Penktoji rungtynių dalis baigėsi rezultatu 10:15. 

Po varžybų Kauno "SRC" komandos kapitonas E. Norkus nesidžiaugė komandos nusiteikimu: žaidėme visiškai be ugnelės, tikiuosi kitose rungtynėse vaizdas bus kitoks.

"KTU" trenerė buvo nepatenkinta žaidimo sąlygomis: rungtynės sunkios, labai neparanki salė, žemos lubos, visiškai nepritaikyta vyrų tinkliniui, tačiau pergalė yra pergalė. 

 

Puslapis peržiūrėtas: 3779

Komentarai