Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: Lietuvos sporto universitetas vs KCSM – Tinklo draugai (3:2)

Po dramatiškos kovos "KCSM-Tinklo draugų" ekipai teko pripažinti "Lietuvos sporto universiteto" ekipos pranašumą

Po dramatiškos kovos "KCSM-Tinklo draugų" ekipai teko pripažinti "Lietuvos sporto universiteto" ekipos pranašumą

 Balandžio 5 dieną, 18:45 val., Lietuvos sporto universiteto sporto salėje įvyko KTML "Dailiosios lygos" lygos pirmosios atkrintamosios rungtynės tarp šeimininkių "Lietuvos sporto universiteto" ir svečių "KCSM-Tinklo draugai" komandų. Pergalę rezultatu 3:2 šventė šeimininkės, kurios, kad ir kaip sunkiai, palaužė varžoves ir vienu žingsneliu priartėjo prie pusfinalio.

 Pirmasis setas prasidėjo šeimininkių ekipos spurtu (8:2). Tačiau "KCSM-Tinklo draugai" ekipa neleido šeimininkėms susikrauti persvaros, kurią galėtų išlaikyti, atsakė sėkmingomis atakomis ir išlygino rezultatą (9:9). Vėliau sekė intriguojanti kova, komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis (19:19). "Lietuvos sporto universiteto" ekipos trenerė paprašė minutės pertraukėlės, per kurią ragino savo komandą susikaupti ir nedaryti klaidų. Susikaupusios ir surimtėjusios merginos grįžo į aikštelę, ir klausydamos trenerės raginimų rezultatyviomis atakomis užbaigė pirmąjį setą, rezultatu - 25:20 (1:0).

 Antrasis setas prasidėjo aršia kova. Abi komandos mainėsi rezultatyviomis atakomis ir nei viena ekipa nesugebėjo įgyti didesnio pranašumo nei treji taškai (3:4; 8:5; 10:10; 15:15). Kai jau seto pabaigoje viena iš komandų vėl išsiveržia į priekį trejais taškais ir susikrauna gan saugų pranašumą, tuoj pat šauna priešininkių komanda į priekį ir išlygina rezultatą (18:15; 18:18; 21:18; 22:21; 24:21). Trūkstant paskutiniojo taško "Lietuvos sporto universiteto" merginų komandos trenerė, vėl paprašė minutės pertraukėlės, kuria stengėsi pasunkinti priešininkių ekipos žaidėjos padavimą po pertraukėlės. Dėja, šį kartą tai nepadėjo. "KCSM-Tinklo draugai" ekipa rodė, kad jos nenusiteikusios atiduoti lengvos pergalės ir priartėjo prie šeimininkių (24:23). Tačiau, tada sekė svečių klaida, kuri lėmė "Lietuvos sporto universiteto" ekipos pergalę, rezultatu - 25:23 (2:0)

 Trečioji rungtynių dalis prasidėjo kaip ir antrasis setas. "KCSM-Tinklo draugai" ekipa suprato, kad nebeturi kur trauktis ir stvėrė jautį už ragų. Iki tol, pirmus du setus, pasivyti varžoves bandžiusi komanda, dabar šovė į priekį (13:17, 14:20). Šiame sete ypatingai pasižymėjo: D.Mockutė, kuri kėlė preciziškus kamuolius ir komandos draugės M.Kačinskaitė, A.Kulytė, bei M.Juškevičiūtė, kurios kamuolius realizuodavo taškais. Kad ir kaip stengėsi šeimininkės, "KCSM-Tinklo draugai" ekipa, šiame sete buvo nesustabdomos ir šventė pergalę, rezultatu - 20:25 (2:1).

 Ketvirtąjame sete "KCSM- Tinklo draugai" ekipos tinklininkės, nuo pat pradžių aikštelėje diktavo savo sąlygas (2:7; 3:13). Galbūt per anksti patikėjusios savo pergale "KCSM-Tinklo draugai" ekipos tinklininkės, o galbūt "Lietuvos sporto universiteto" ekipos merginos užsispyrė ir žūt būt troško pergalės, sužaidė atkarpą (15:7) ir pasivijo priešininkes (18:20), kurios iššvaistė savo turėtą saugų pranašumą. Viskas sprendėsi seto pabaigoje. Šį kartą svečių trenerė, paėmė minutės pertraukėlę, per kurią davė pylos savo auklėtinėms ir ragino susiimti. Šios taip ir padarė. Grįžusios į aikštelę merginos parodė savo charakterį ir įveikė varžoves, rezultatu - 21:25, bei išlygino setų santykį (2:2).

 Penktojo seto pradžia visiškai neprilygo buvusiesiems. Klysti mąsiškai pradėjo "KCSM-Tinklo draugai" ekipos tinklininkės, kas leido šeimininkėms išsiveržti solidžiu rezultatu (8:3; 12:4). Kaip ir seto pabaiga atrodė aiški, vis dėl to svečiai net negalvojo padovanoti lengvos pergalėsi, parodė savo žvėrišką charakterį ir pasivijo šeimininkes iki minimalaus skirtumo (13:12). Vis dėl to, studentės šį kartą buvo stipresnes, pabaigoje mažiau klydo, buvo užtikrintesnės puolime ir išplėšė sunkią pergalę, rezultatu - 15:13 (3:2).

 Po rungtynių, "Lietuvos sporto universiteto" ekipos tinklininkė G.Berštautaitė, sakė: "Nors ir pradžia labai gerai sekėsi, bet mačo pabaigoje mes turėjome labai daug spragų, per kurias ir įklimpome į penktą setą. Bet, ačiū dievuj, susikaupėme ant galo ir parodėme savo žaidimą. Sekantį kartą nereikėtų to kartoti. Vistiek smagiau yra laimėti lengvesniu rezultatu, o ne 3:2".

 "KCSM-Tinklo draugai" trenerė E.Simonavičienė, sakė: "Nesužaidėme gale, turėjome atsiplėšimą (pralošimą), išlyginome rezultatą, bet reikėjo paduoti padavimą. Lemiamu momentu, jeigu nepaduodi padavimo ir, jeigu lemiamu momentu pagrindinis puolėjas nesmugiuoja paskutinio kamuolio, tai ir tada jau taško nebus. Paskutinį kamuolį turi smugiuoti arba mesti tik tokiu atveju, jeigu tikrai žinai, kad yra tuščia vieta. Davėme už dyka, o paskui ir neapsigynėme. Manau, kad penktą partiją padovanojome. Tikimės, jog kitą kartą mums pasiseks".

Puslapis peržiūrėtas: 3911

Komentarai