Švyturio-Kauno Krepšinio Lyga
Varle.lt Sport Turas Adrelsta Vilterra Vilterra
 
© 2010 Kauno tinklinio mėgėjų lyga
Visos teisės saugomos.
Sukūrė: Netas

Rungtynės: KCSM 98-99 vs Jonavos JTK – „Dobilas“ (3:1)

,,KCSM 98-99" įveikė Jonavos JTK - ,,Dobilas"

,,KCSM 98-99" įveikė Jonavos JTK - ,,Dobilas"

Vasario 12d. 18:30 Kauno centro sporto mokyklos sporto salėje įvyko KTML „B“ grupės rungtynės tarp aikštelės šeimininkų „KCSM 98-99“ ir svečių Jonavos JTK „Dobilas“. Po keturių setų kovos pergalę šventė šeimininkų komanda 3:1.


Pirmasis setas prasidėjo apylygiu abiejų komandų žaidimu. Iki pat seto vidurio nei viena komanda nesugebėjo įgyti ženklesnio pranašumo, nors didžiąją laiko dalį svečiai ir pirmavo 1-2 taškais. Lūžis šiame sete įvyko rezultatui esant 14:16, kai pasipylė šeimininkų klaidos, kurių ir iki tol jie darė nemažai. Tai padėjo svečiams šiek tiek padidinti savo jau turėtą trapią persvarą. Turėdami saugų pranašumą jie seto pabaigą sužaidė atsipalaidavę ir užtikrinti, taip net neleisdami varžovams pagalvoti apie rezultato persvėrimą savo naudai. Šeimininkai tuo tarpu siuntė kamuolius į visur, išskyrus į varžovų aikštės pusę, kas dar palengvino jų varžovams užduotį (KCSM komanda per setą padarė 14 klaidų). Setas baigėsi rezultatu - 19:25 (0:1).


Antrojo seto pradžia buvo panaši į pirmojo. Jaunųjų sporto mokyklos tinklininkų žaidime jautėsi akivaizdus susikaupimas, žaidime nebuvo tiek akį rėžiančių klaidų, kas leido jiems šiame sete vis 1-2 taškų persvara išsiveržti į priekį. Tačiau svečių komanda, šiame sete vedina itin rezultatyviai žaidusio A. Daujoto, nežadėjo lengvai užleisti pozicijų. Tokia inirtinga kova virė iki seto vidurio (13:12). Tada „KCSM 98-99“ komanda, su T. Vyšniausku-Vyšnia priešaky, šovė į priekį rezultatu 8:1 ir praktiškai išsprendė visus klausimus šiame sete. Jo pabaigą komandos užbaigė santūriai besikeisdamos sėkmingomis atakomis, kas buvo naudinga šeimininkams, kurie neilgai trukus pelnė 25-ąjį tašką ir išlygino varžybų rezultatą - 1:1 (25:17).


Trečiasis setas buvo labai svarbus, norint įgauti svarbų pranašumą rungtynėse. Tą, išeidamos į aikštelę, puikiai suprato abi komandos. Šiame sete gana nepastebimai šeimininkų komanda tarsi užspaudė varžovus. Iš šalies žiūrint atrodė, jog komandos žaidžia labai apylygiai, nors dažniausiai šio seto metu į vieną svečių komandos tašką, šeimininkai atsakydavo dviem. Taip, be itin galingai sužaistų „sausų“ atkarpų, rezultatas pamažu krypo „KCSM 98-99“ komandos naudai. Tuomet sekė viena atkarpa 4:0, kuri galutinai sudėjo taškus šiame sete. Jis baigėsi rezultatu - 25:17 (2:1).


Ketvirtasis setas šiose rungtynėse buvo lemiamas. Jis buvo pats įtempčiausias šiose rungtynėse. Svečių komanda, pajutusi, jog nebeturi kur trauktis, kibo jauniesiems savo varžovams į atlapus. Čia slaptu „KCSM“ komandos ginklu tapo iki tol sužaistuose setuose itin daug pylos nuo trenerės gavęs I. Bružas. Pirmuosiuose setuose kukliai rungtyniavęs vaikinas šiame sete tiesiog varė į neviltį varžovus vieną po kito „gesindamas“ juos galingais blokais. Be to, šiame sete praktiškai pirmą kartą šios dienos rungtynėse, šeimininkai aktyviau panaudojo puolimą „pirmu tempu“, ko pirmuosiuose setuose jų žaidime nebuvo išvis. Tai paįvairino jų puolimą ir uždirbo kelis labai svarbius taškus. Jausdami artėjančią pergalę šeimininkai žaidė užsivedę, nebedarė tiek daug klaidų, kas juos dažniausiai ir nuskandindavo, bei artėjo prie pergalės. Rezultatui esant 23:14 atrodė, jog liko tik formalumas. Tuo, panašu, patikėjo ir patys sporto mokyklos auklėtiniai, tačiau tas jiems vos nekainavo labai brangiai. „Dobilo“ tinklininkai ne tik kad sugebėjo „pasispardyti“, tačiau setui visai priartėjus prie pabaigos, netgi sukėlė realią grėsmę varžovams (24:22). Tačiau laiku šeimininkų trenerės paimta pertraukėlė sustatė viską į savo vietas. „KCSM 98-99“ šventė pergalę šiame sete 25:22 ir kartu šios dienos rungtynėse 3:1.


Po varžybų Jonavos JTK - ,,Dobilas“ komandos kapitonas M. Savickas sakė: ,,Pirmą setą visai gerai sekėsi, gal todėl kad jaunimas mūsų neįvertino, žaidė atsipalaidavę. Bet vėliau, antrame sete, susiėmė ir laimėjo 1:1. Ir toliau gal jų jaunystė jiems padėjo išlaikyti jėgas, nes mes nuo trečio seto pavargome, darėme daug klaidų. Jaunimas – šaunuoliai, sužaidė neblogai. Mes darėme daug klaidų, daug nepadavėme, beje pirmame sete, nors ir laimėjome. Kėlimas šiandien buvo geresni negu aną kartą, kai žaidėme su ,,Vivacolor“ komanda.“


,,KSCM 98-99“ komandos trenerė J. Kontvainienė sakė: ,,Šiandien darėme mažiau klaidų negu kitas dienas. Aš esu labai patenkinta. Pirmą partiją sužaidėme prastai, nes 3 dienas neturėjome treniruočių, o paskui įsivažiavome.“ Paklausus ką galėtumėte išskirti iš savo komandos kaip lyderį? Trenerė sakė: ,,Vyšniauską ir pasuotoją (L. Oleškevičius), nes be pasuotojo nėra komandos. Gali turėti kokius nori puolėjus, bet jei nėra kas gerai papasuoja tai nieko ir nebus.“
 

Puslapis peržiūrėtas: 1957

Komentarai